Hur rengör man läderskor ordentligt?

Om de inte rengörs ordentligt tappar läderskor sin smidighet och snygga utseende. De är robusta och utan tvekan flexibla, men kräver ändå en hel del uppmärksamhet. Det är dock inget för svårt med att rengöra läder, du behöver bara känna till några grundläggande regler.

Praktiska tekniker för att rengöra dina läderskor

Tips för korrekt rengöring av läderskor

Läderskor bör rengöras varje gång de har använts. Du ska veta att läder inte tål torka eller smuts. Här är stegen för enkel rengöring:

 1. Ta bort smuts genom att skrubba med en mjuk skoborste.
 2. Ta bort snören om det finns några och lägg dem åt sidan så att de inte suger upp lacket. Om snören är smutsiga ska de tvättas för hand.
 3. Gnid in skorna med en fuktig trasa och några droppar mild flytande tvål.
 4. Torka av med en fuktig trasa för att ta bort överflödig tvål.
 5. Låt lufttorka borta från solen och alla andra värmekällor såsom en radiator. Värmen torkar ut lädret och missfärgar det.

För att rengöra och återfukta lädret samtidigt är det bara att använda rengöringsmjölkt. Applicera lösningen på en bomullsrondell och gnugga sedan lädret. Torka av med en ren bomullstuss för att ta bort överflödig mjölk och låt lufttorka ur solen. Det är en bra idé att byta bomull så fort den blir smutsig. Låt nämligen läderskor lufta ut innan du lägger in dem i en garderob. Sista rekommendationen, undvik att bära dem nästa dag för att låta insidan torka helt.

Tips för att ta bort fläckar från läderskor

För att ta bort spår av salt, blanda lika delar vatten och vinäger. Doppa sedan en ren trasa i lösningen, sedan:

 1. Gnugga försiktigt skorna;
 2. Torka av med en torr trasa;
 3. Låt torka i det fria.

För att rengöra oljefläckar, det är nödvändigt :

 1. Strö över talkfläck ;
 2. Låt verka i några timmar;
 3. Rengör med en mjuk borste.