Hur tar man bort en fästing från sin hund?

Med de vackra dagarna blir promenaderna i skogen med sin hund tätare och risken att han kommer hem med fästingar ökar. Fästingar kan orsaka allvarliga och dödliga sjukdomar hos detta djur. Det rekommenderas därför att ta bort dem så snart som möjligt. Att ta bort en fästing från din hund kräver dock mycket känslighet eftersom felaktig hantering kan orsaka en allvarlig infektion hos djuret. Så här tar du bort fästingar på ett säkert sätt från din hund.

Säker borttagning av hundfästingar

Ta bort en fästing från en hund med en fästingkrok

Att ta bort en fästing från en hund är det rekommenderas inte att använda pincett eller eter. Med dessa metoder kan möjlighet att lämna "huvudet »Av fästingen i hundens hud är hög, vilket kan leda till en infektion. Dessa tekniker kan också främja flödet av kvalstrens saliv i hundens blodomlopp och ökar hundens risk att drabbas av piroplasmos, om fästingen är en bärare.

För att korrekt ta bort en fästing från en hund, använd en fästingkrok, Var fästingdragare, lämplig för kvalstrets uppsvultna tillstånd är nödvändigt. Dessa material är tillgängliga från veterinärer. de två grenkrok för fästingar är det mest effektiva. Så här gör du:

  1. Glidkrok ovanför hundens hud för placera fästingen i mitten av grenarna krok;
  2. Vrid försiktigt genom att dra försiktigt i kroken för att föra fästingen närmare ytan samtidigt som den håller sig nära huden. Skynda inte att ta bort det från huden;
  3. Efter några varv, fästingen drar sig tillbaka av sig själv och kommer att hamna på kroken.

Om, under manövern, håret trasslar sig runt kroken, du måste ta loss dem försiktigt. När fästingen väl är borttagen måste man tänka efter desinficera hundens hud. När det gäller fästingen, för att bli av med den, nedsänker vi den i en stängd burk, fylld medalkohol, som vi slänger i papperskorgen.

Ta bort en fästing från en hund med alkohol

I avsaknad av en anti-tick krok, användningen medicinsk alkohol är ett annat alternativ som låter dig ta bort en fästing från en hund. Verkligen denna metod bedövar fästingen bara genom att spraya den med desinficerande alkohol. För det mesta räcker denna åtgärd för fästingen lossnar av sig själv av hundens hud.

Då får det räcka ta bort den försiktigt samtidigt som man undviker att spränga den för att inte sprida de bakterier som den innehåller och som inte är bra för hundar. Det är då lämpligt att passera en bomullsdyna impregnerad med antiseptisk på skador.

Gå till veterinären

För större säkerhet, särskilt när du inte kan de korrekta stegen för att ta bort en fästing, måste du gå direkt till veterinären som kommer att ta bort fästingar från hunden själv.

Olika produkter designade för att bli av med fästingar hos hundar, som spray, lotion eller dyna, finns också tillgängliga från veterinärer. Dessa produkter är precis som effektiv än fästingkrokar och kan vara används lätt.