Hur rengör du ditt skiffergolv ordentligt?

Skiffergolv bör rengöras och underhållas regelbundet. Denna natursten kräver särskild vård. Fokus.

Underhåll av ett skiffergolv

Att välja rätt produkter för skiffergolv

Skiffer klär husets golv med en mörk och modern effekt. Det kan dock vara föremål för många stötar och fläckar, speciellt om det är i ett kök eller matsal. För att bevara skifferns vackra utseende är det lämpligt att använda bra produkter.

Bikarbonat

Detta vita pulver är bästa allierade i hushållsfrågor. Den ersätter flera städare. Ekologiskt och billigt, den är effektiv för att tvätta skiffergolv. Denna måste-ha-produkt tar bort smutsrester på klinkergolvet. För att dra nytta av dess renande åtgärder är allt du behöver göra häll två till tre koppar i tvätthinken.

vit vinäger

Det är bäst att använda naturliga produkter, som vinäger. Denna matlagningsingrediens är känd för sin renande dygder. Som skiffer har en porös struktur, är det lämpligt attanvänd vinäger sparsamt. Denna beläggning tål inte syra bra. Vissa avråderäven vinäger för underhåll av skiffer. Hemligheten är att skölja ordentligt, så att syror inte förändrar materialet.

Svart tvål

För daglig tvätt är det fullt möjligt att välja svart tvål. Det är jämnt rekommenderas för att ta bort avlagringar. Några droppar räcker för att skumma en liter vatten. Svart tvål är en mild produkt. En bra mängd vatten bör dock tillhandahållas för att ta bort överflödig tvål vid sköljning.

Rengöringsmedel

Att försumma att rengöra ett skiffergolv är att förstöra det. För att undvika att bryta huvudet över vilka produkter du ska använda, köp bara en speciellt skiffertvättmedel. I stormarknader finns strippprodukter för att renovera gamla golv och ta bort de mest envisa fläckarna.

Väteperoxid

Detta oxidationsmedel är kraftfullt. Det fungerar utmärkt på skiffergolv. Dess rengöringsförmåga varierar beroende på dess koncentration. TILL 6%, det fungerar som en blekning. En svart jord blekas därför under inverkan av lösningen. För att undvika att ändra färgen, väteperoxid i 3% är starkt rådde. Dess främsta fördel är att den inte lämnar inga rester eller spår på marken.

Raklödder

Denna produkt används inte bara i badrummet. Det kan också vara användbart i hushållsfrågor. För att rengöra ett skiffergolv är det fullt möjligt att använda rakskum. Att göra detta, strö mossa på golvet och gnugga med en trasa. Det är bäst att rikta in fläckarna väl för att inte slösa bort skummet.

Rengöringslösningen

Självklart ska skiffergolvet behandlas med vaksamhet. Men klassisk rengöring är också möjlig. En lösning baserad på vatten och pulver eller flytande tvål presenterar sig som en mångsidigt alternativ olika typer av plattor.

Tvätta ditt skiffergolv ofta

Idag kan ett skiffergolv klä alla rum i huset. I rum som utsätts för stänk, såsom badrummet, bör moppen moppas regelbundet och helst efter varje pass. Även om skiffer är ett motståndskraftigt material, hon förblir en natursten vem har sin standardvärden. När en fläck dyker upp på golvet, som lera, vin eller sockerhaltiga drycker, ska du genast tänka på att rengöra golvet. Smuts som stannar på ytan under lång tid har en tendens att bli inbäddad och blir svåra att rengöra.

Återuppliva den naturliga färgen på skiffer

Den vackra svarta färgen på skiffer kan bli grå och tråkig med tid. Marknaden erbjuder flera produkter med återupplivande effekt. De ger golvet ett fräscht utseende. Det finns också ett effektivt mormorsknep för att få tillbaka skifferns naturliga färg. Detta är metoden för mjölkbaserad rengöring. För att förbättra jorden, blanda en fjärdedel vatten och tre fjärdedelar mjölk. Efter den vanliga tvätten, doppa moppen i blandningen och applicera på golvet. Låt vätskan torka. När spåren av fukt försvinner återstår bara att putsa golvet med en perfekt torr trasa.

Rengöringsstegen

Stegen som ska följas för att korrekt rengöra ett skiffergolv bör specificeras.

Sopa eller dammsuga

För att ta bort avfall på ytan är det nödvändigt att sopa golvet. De mjuka borstkvastar är att föredra, för att undvika risk för spår. För att spara tid går det att dammsuga.

1. Damma av golvet

Damm som fastnat på golvet kan inte avlägsnas med kvasten. Hon behöver behandlas med en dammvippa. Skicka in verktyget ett sinne, innan du tar bort överflödig rest. Om det stryks åt båda hållen kommer dammet att spridas mer. Dessutom kan de små partiklarna orsaka spår obehagligt med tiden om du gnuggar för hårt. Envägstekniken tar tid. Ändå är hon definitivt värd det för bevara skifferns glans.

2. Förbered en rengöringslösning

Tvättning sker alltid på vattenbasis. Endast tillägget ändras enligt individuella preferenser och övertygelser. Medan vissa väljer Diskmedel, resten vänder sig till tvättmedel framtagna speciellt för skiffer. Hemligheten med att fullända städningen är att lägga till en av produkterna som nämns ovan. Denna lilla detalj kan göra hela skillnaden.

3. Moppa golvet

Börja med att doppa moppen i lösningen. Det är avgörande att vrid ur den väl för att underlätta torkning. Moppa långsamt. För en bra tvätt, det är nödvändigt skölj den så ofta som möjligt. För de som inte har tillräckligt med tid ångtvättare är väldigt effektiv. Den samlar damm och kondenserar det samtidigt. Flera modeller finns i vitvaruaffärer. Om området som ska rengöras är stort kan rengöringslösningen bli svart. När vätskan är mycket smutsig måste den kasseras och förnyas.

4. Torka jorden

Torka av plattorna med en mjuk fiberhandduk att suga in så mycket vatten som möjligt. Överskott av fukt absorberas först när endast ett tunt lager vatten finns kvar. För att avsluta torkning, lämna golvet öppet. Att öppna fönstren och dörren kommer att påskynda detta steg. När jorden är helt torr och utan det minsta spår av fukt, polera med en trasa.

5. Applicera olja

Teakolja kan även användas på skiffer. Det rekommenderas dock att var uppmärksam, eftersom skiffer absorberar vätskor. En liten mängd är tillräckligt. Det finns oljor speciellt utformade för skiffer. Dessa produkter säljs i avsnittet som är reserverat för hushållsprodukter i stormarknader. De ger givetvis ett tillfredsställande resultat, men de kostar mer.