Hur rengör man en keramikhäll?

Underhållet av en keramikhäll kräver mycket omsorg och en viss teknik. Det finns olika sätt att rengöra den ordentligt och få bort envisa fläckar.

Tips för korrekt rengöring av en keramisk glashäll

Mekanism för den keramiska hällen

Hällen är anpassad till många moderna kök. Det bör noteras att det är det skiljer sig från induktionshällen vad gäller effekt, position och energiförbrukning. Denna häll är en avancerad version av den elektriska hällen. Den har 2 till 4 kokplattor och den maximala effekten på dess huvudvärmeplatta är 2 700 W. Motstånd är placerade under varje härd för att låta apparaten värmas upp. Hällen kan förses med två typer av eldstäder:

 • de strålande öppen spis : en kombination av flera elektriska motstånd som värmer genom strålning
 • de halogenhärd : som har volframglödlampor. Tack vare successiva pulser värms den upp snabbare och omedelbart

Glasrutan som fungerar som skydd motstår en maximal värme på 750 ° C samtidigt som den ger den en modern och raffinerad estetik. Den är resistent mot värmechock tack vare sina glaskristaller. Den keramiska hällen passar även för alla typer av matlagning. Hon förbrukar mycket energi på grund av halogenhärden och den svalnar väldigt långsamt. Å andra sidan är det praktiskt genom att göra det möjligt att styra tillagningstemperaturen mycket enkelt. Dessutom är dess underhåll och rengöring förenklade uppgifter tack vare dess glas. Dessa operationer är också nödvändiga för att öka dess livslängd. Försiktighet rekommenderas dock.

Dagligt underhåll

Användningen av en keramikhäll måste åtföljas av en privat intervju. Vid rengöring abrasiva ytor är starkt på att undvika, eftersom de skadar plattans djup. Rengöring bör göras efter kylning. Det rekommenderas att vänta cirka tio minuter efter tillagningen innan du tar bort fläckarna från bakplåten. Om fläcken inte är för fet, utan envis, gnugga den helt enkelt cirkulärt och försiktigt med en svamp fuktad med vatten och torka sedan av den med en mjuk trasa. Det är dock tillrådligt att använda andra rengöringsmetoder om fläckarna är svåra att ta bort och är för nedsmutsade. Som en försiktighetsåtgärd, rengör hällen efter varje användning för att förhindra att fläckar samlas. Användningen av täckning som skydd rekommenderas också för att spara tid under denna syssla.

Redskap får inte användas

Glasmaterial, även motståndskraftigt, behåller alltid en ömtålig egenskap. Denna typ av häll kräver verkligen den största omsorgen vid rengöring. För att behålla sitt glänsande utseende och undvika att repa det, bör några produkter undvikas: slipande material Var frätande, den rengöringspulver som skadar glasögonen och skrapanJärnsvamp Var syntetisk.

De föredragna produkterna för rengöring

Naturligt eller industriellt, det finns många alternativ för att effektivt rengöra en keramisk glashäll.

Flera industriprodukter tillverkade speciellt för rengöring av keramikhällar finns tillgängliga på marknaden.
 • Den vitrokeramiska racletten

Detta tillbehör är speciellt utformat för att ta bort smuts från den keramiska hällen utan att skada den. Det rekommenderas för daglig rengöring av enheten. Att ta bort fläckar kräver bara några skraprörelser på det drabbade området.

 • Den glaskeramiska skrapan

Skrapan är idealisk för brända och alltför täckande fläckar, den är effektiv. Den är utrustad med ett praktiskt ergonomiskt handtag, ett måttligt tunt blad och ett fäste mellan handtaget och bladet. För att använda det på rätt sätt varierar metoderna beroende på typen av fläck:

 • Om det är en matfläck rekommenderas snedställningen genom att skrapan glider smidigt på glaset
 • Vid plast eller smält aluminium, reagera så snabbt som möjligt, det vill säga ingripa i värmen.

Speciella rengöringskrämer eller sprayer för glaskeramik säljs också i specialiserade butiker.

 • Rengöringsvätska

Denna produkt är avsedd för rengöring av glas. För att använda den måste den hällas på en svamp utan slipmedel eller en mikrofiberduk. Torka sedan av glaset med det. Använd alltid en mjuk trasa för att skölja och torka plattan.

Valet är också brett bland de naturliga tipsen.
 • Citronen

de citron- är en naturlig lösning som är särskilt uppskattad för sin effektivitet och användarvänlighet. Saften från denna sura citrusfrukt ger oklanderlig renhet till olika föremål, inklusive glas. Det finns många alternativ för att rengöra hällen. Applicera citronsaft på glaset eller skär frukten i 2 delar för att gnida på den smutsiga ytan. Observera att glasets skörhet kräver mjukhet vid gnidning. Avsluta med att torka av, helst med en mikrofiberduk.

 • vit vinäger

Precis som citron, vit vinäger är också en viktig allierad för att bevara den oklanderliga renheten hos keramikhällar. Applicera denna produkt med en mjuk trasa eller svamp utan slipmedel, låt verka i några minuter och torka av. Bakplåten blir som ny.

 • Bikarbonat

Bland de naturliga produkterna, bikarbonat låter också glaskeramiken återfå ett rent och glänsande utseende. Detta 100 % naturliga, giftfria mineral är lika med naturligt blekmedel. Två matskedar bakpulver blandat med en liter vatten utgör sprayen för att spraya på bakplåten. Gnugga sedan och torka av med en mjuk trasa.

 • Vit lersten

Vit sten, lersten eller silversten leder alla till samma produkt. Denna sten är gjord av lera och tvål. Dess effektivitet på fettfläckade ytor är säkerställd. Operationen är enkel: ta en liten mängd vit lersten (pasta) med en fuktig svamp eller mikrofiberduk, gnugga på plattan och skölj sedan.

 • Svart tvål

Förutom dess användbarhet för vården av kroppen, den svart tvål arbetar även med hushållssysslor. Den består av vegetabilisk olja och har ultraavfettande egenskaper. För att bli av med spår av fett på keramikhällar, häll bara en liten mängd (i pasta) svart tvål på en fuktig svamp och tvätta sedan ytan med den senare.