Hur tvättar man sina gardiner och gardiner ordentligt?

För att hålla gardiner och gardiner i gott skick samtidigt som man undviker ansamling av damm krävs ordentlig rengöring. För dem som inte vill gå igenom en professionell är denna intervju ganska enkel, förutsatt att lämpliga tekniker används. Gardiner i bomull eller sammet, linne eller syntetiska gardiner, här är några tips för rengöring av gardiner och gardiner.

Rengör dina gardiner och gardiner

Underhåll gardiner och gardiner dagligen

Att förebygga dammkvalster är installerade på gardiner och gardiner i huset, en daglig dammning är nödvändigt. För att göra detta är det möjligt att:

 1. Gnid dem torra använder en borsta ;
 2. Använd den T-formade spetsen en dammsugare för damma av ;
 3. Använd en ångtvätt att damma av och återuppliva färgerna på gardiner och gardiner.

De som har en torktumlare kan även använda denna hushållsapparat till damma av då och då gardiner och gardiner. För att göra detta, placera sängkläderna där kall i 15 minuter.

Rengör gardiner och gardiner noggrant

Att ha rena gardiner och gardiner under hela året, a djuprengöring ska göras två gånger om året. För att göra detta kan tvättning göras med maskin eller för hand. I samtliga fall, a preliminär damning är nödvändigt innan du tvättar gardiner eller gardiner. Detta steg gör det faktiskt möjligt att enkelt återuppliva färgerna, men också att rengöra enkelt.

 • Tvätt i tvättmaskin : innan du placerar gardinerna och gardinerna inuti maskinen, allt metalldelar som krokar och stift ska vara dragits tillbaka. Om det handlar om öljetter gardiner, det är rätt att knyta ihop dem för att minska stötar i enhetens trumma. Det är också lämpligt att kontrollera om det finns några fläckar. Om det finns, gnugga den smutsiga delen med lite fläckborttagningsmedel eller Marseilles tvål. För att bevara dessa sängkläder, placera dem i ett örngott eller a stängt påslakan före maskintvätt. Dessutom rekommenderas att lägg bara en bit gardiner åt gången om de är stora. De temperatur och den program lanseras måste vara lämplig för tillverkning av textil gardiner och gardiner. För ett bättre fall och för att ge mer fäste till gardinerna är det lämpligt attspraya med en liten mängd stärkelse.
 • Handtvätt : detta alternativ innebär att tvätta gardinerna och gardinerna i en badkar utrustat med propp eller handfat. Innan du tvättar, följ samma steg som för en maskinkörning (borttagning av metalldelar, applicering av Marseille-tvål på eventuella fläckar).

Oavsett om det är för hand eller maskinellt rengöringsteknik gardiner och slöjor väljs beroende på material. I alla fall om det är så färgglada gardiner, det är viktigt att kontrollera deras färg. För detta är det lämpligt att passera en fuktig bomullstuss på ena hörnet av fållen. Om bomullspinnen fläckar är det bäst att ta gardinerna till en kemtvätt för kemtvätt.

Rengör bomullsgardiner och gardiner

För att undvika deras inskränkande, gardiner gjorda av detta material måste tvättas i maskin vid en temperatur av 30°C. Un snurr för starkt och en torktumlare är förbjuden. Det är också möjligt att handtvätt dem vid samma temperatur. Här är proceduren att följa:

 1. Innan tvätt, blötlägg gardinerna iljummet vatten under 15 minuter.
 2. Det är då lämpligt att borsta dem försiktigt med en liten dos av diskmedel eller Marseilles tvål.
 3. Skölj dem noggrant innan du låter dem rinna av, lägg dem sedan på en gardinstång för torkning.

Å andra sidan, undvik att vrida och vrida ut dem. För skira gardiner i bomull, a tvätta i varmt tvålvatten i badkar eller handfat rekommenderas. För vita skira gardiner i bomull, den'tillägg en liten mängdblekmedel eller blekmedel är möjligt om tvätt följs av sköljning. Det är också möjligt atts maskintvätt med en "ull" program och en cykla utan snurr. För att ta bort tvättmedelsrester som kan gulna gardiner och gardiner, är det lämpligt att lägga till några droppar vit vinäger i det sista sköljvattnet.

Rengör sammetsgardiner

Det är bättre att se bruksanvisningenetiketten för Vkontrollera om tvättning är tillåten. Om så är fallet måste följande åtgärder vidtas:

 1. Blöta de sammetsgardiner i badkar fyllt med ljummet vatten med vissa Marseilles tvål ;
 2. Tvätta och skrubba delikat;
 3. Fullgöra flera sköljningar ;
 4. Låta tömma.

Rengör polyestergardiner eller gardiner

Detta syntetiskt material tvättar för hand med ljummet vatten, av Marseilles tvål eller a liten mängd ulltvättmedel. När de sköljts, bör gardinerna inte vara varken urvriden eller vriden. För de som väljer maskintvätt, välj en mjukt program och en temperatur på 30°C. Spinning är också förbjudet. För att förhindra att tyget skrynklas, tömma gardinerna och den gardiner i dem svampning mellan två frottéhanddukar. Fast våt på stavarna kommer dessa linne inte att ha behöver inte strykas.

Rengör gardiner av siden eller taft

Särskilt ömtålig, dessa tyger kräver en privat intervju. För deras tvätt, denrengör med ljummet tvålvatten rekommenderas. Dessutom borde det varaundvik att gnugga dem. Det är också rekommenderas inte låt dem dra i mer än 5 minuter. Sköljning bör endast göras i kallt vatten.Ordna sedan gardinerna mellan två frottéhanddukar för att snabbt absorbera vatten. Det är då viktigt att lägg ut dem platt att torka dem. Deras exponering för solen bör dock undvikas så att de behåller sina färger.

Rengör linnegardiner

Att rengöra och underhålla skira gardiner av linne :

 1. Använd tvålvatten för handtvätt;
 2. Skölj utan att vrida eller vrida dem;
 3. De låt det droppa.

För återställa utstrålningen till gardiner i vitt linne, blötlägg dem i minst en timme ivarmt vatten med diskmedel, Var med citronsaft, före tvätt. För maskintvätt rekommenderar a "ull"-program med flytande tvättmedel utan klor och med en cykla utan snurreftersom de är ganska svåra att stryka.

Välj kemtvätt

I händelse av att gardinerna och gardinerna inte är det ej tvättbar eller att deras materialet är särskilt ömtåligt, anförtro sin städning till proffs rekommenderas. Denna lösning rekommenderas också för dem som inte har tid att ägna sig åt denna uppgift. Dessutom, a kemtvätt vid pressningen är att föredra för mörkläggningsgardiner, fodrade eller i kraftiga tyger som inte passerar i maskinen.