Hur rengör man vänd hud ordentligt?

En fårskinnsjacka eller -jacka är en idealisk och mycket trendig accessoar, särskilt på vintern. Förutom att hålla värmen ger detta material en viss elegans till kläderna. Den måste dock underhållas regelbundet eftersom den vända huden kan bli smutsig mycket snabbt. Här är några tips för att behålla all sin prakt.

Rengör omvänd hud

Försiktighetsåtgärder som ska vidtas före rengöring

Att förvara kappor och jackor på rätt sätt uppåtvänd hud, måste du vara uppmärksam på vissa punkter och vidta vissa försiktighetsåtgärder. Dessa bidrar till bibehålla kvaliteten på päls och läder lite längre och därmed undvika att köpa den varje säsong. För det behöver du:
 • Kontrollera kvaliteten på det vända skinnet : Observera att ett svarvat skinn består av en inre del av ull och en yttre del av läder, därav dess namn. Vissa jackor är gjorda med autentisk shearling. Å andra sidan är andra gjorda av syntetiskt material. Skötseln av dessa jackor skiljer sig åt beroende på om det är ett riktigt fodral eller en syntetisk produkt.
 • Undvik kemtvätt : Förutom att det är relativt dyrt, riskerar städning på en kemtvätt att skada en shearling jacka. De produkter som används kan faktiskt skada materialet.
 • Bevara plaggets skick genom att undvika att lägga för tunga föremål i fickorna med risk för att deformeras.
 • Lägg alltid huden omvänd i en torr plats : Undvik kontakt med fukt, men lägg den även i plastpåsar.
 • Använd galgar av god kvalitet för att hänga upp rockarna.

Gör en snabb rengöring av en inverterad hud

I detta steg är det särskilt en fråga om att underhålla läderdelen av det svarvade skinnet. Om den inte innehåller betydande fläckar är det möjligt att rengöra denna del med en specialborste för mocka. Gnugga bara ytan som ska rengöras. Denna lilla gest håller kvar smidighet och glans av läder.

Använd en svamp och vatten

Också för att bibehålla läderdelen av shearlingplagget är en av de enklaste lösningarna att använda det klara vattnet.
 • Använder en svamp tidigare blötlagd i vatten, gnugga försiktigt lädret, alltid uppifrån och ned.
 • När detta steg har genomförts är det möjligt att Borsta upp.
 • För att torka den vända huden måste den lämnas utomhus, men alltid borta från direkt solljus. Denna metod kan även användas för ulldelen.
 • För ännu mer renhet är det möjligt att sprida lite Marseille-tvål med en urvriden svamp, torka av med en fuktig trasa och sedan torka med en ren svamp.

Använd en blandning av tvålvatten och ammoniak

Ett av tipsen för att rengöra uppåtvänd hud är att använda ammoniak. Denna produkt är en viktig allierad för rengöring av läder. För att göra detta, tillsätt några droppar till tvåligt vatten och impregnera en syntetisk svamp.
 1. Rengör sedan försiktigt plaggets yta.
 2. Skölj sedan med en fuktig trasa och torka med en ren, torr.
Farligt, ammoniak måste hanteras med stor försiktighet. Du måste skydda dina händer med handskar och ditt ansikte med en mask. Fönster bör också vara vidöppna.

Använd anti-fläckprodukter för att skydda lädret

Det lämpligaste sättet att ta hand om vänd hud, särskilt läderdelen, är att hålla den borta från smuts som kan fläcka den. För detta ändamål finns enspecialprodukt. De anti-fläckar för läder kommer särskilt i sprayflaskor. Detta är en måste-produkt för alla med en shearling-rock. En enkel gest räcker för att skydda och rengöra kläderna. För att göra detta måste det sprayas på kappan eller jackan. Efter det kommer fläckarna att försvinna lättare med bara lite av mocka borste. Denna metod går inte bara skydda plagget från fläckar, men även från annat slitage och väder.

Satsa på sandpapper

Det här tricket är ovanligt när det kommer till rengöring av ett plagg. Den är dock särskilt effektiv på vänd hud, speciellt på läderdelen. Faktum är att Sandpapper har förmågan att ta bort fläckar som har blivit djupt inbäddade i lädret. För att göra detta måste du välja en med en mycket fint korn. Den i 600 ska göra. Denna metod inkluderar att försiktigt gnugga de fläckiga delarna av lädret först. upp och sedan ner. Det är också mycket effektivt för att ta bort glänsande fläckar efter rengöring med tvålvatten.

Använd talk för att hålla den inre delen av huden vänd upp och ner

Ulldelen av huden som vänds ut och in kan snabbt försämras och förlora sin glans och mjukhet om den inte sköts ordentligt. Den kan bli stel och blir inte längre behaglig att ta vid. Så, för att återställa det till sitt ursprungliga utseende, är allt du behöver göra att hälla lite talk på denna del. Efter en åtta timmars paus är allt du behöver göra att borsta ullen väl och du är igång.

Använd flytande ulltvättmedel

Den inre delen av en shearling rock är mycket mjuk. Ett av tipsen till behåll denna mjukhet är att använda ett speciellt ulltvättmedel eller tvättmedel för ömtåliga tyger.
 • För att göra detta måste du ha en trasa eller trasa impregnerad med denna produkt och gnugga insidan av klippplagget med det.
 • För att underlätta torkning av ullen är det bättre att gynna skummet snarare än vätskan.
 • För detta, användningen av Ljummet vatten är mycket effektiv för att producera en tillräcklig mängd skum.
 • När detta steg är klart måste du torka av kappan eller jackan med en ren, torr trasa. Använda en handduk företrädesvis.

Rengör shearling kläder i torktumlaren

Om den vända huden av misstag har blivit stel och har en kartong konsistens efter en resa till pressningen är det fortfarande möjligt att spara det. För att återställa dess smidighet och mjukhet måste du köra jackan eller jackan under vatten och sedan lägga den i torktumlaren.