Hur gör man leksaker till din hund?

För att roa en hund är det viktigt att ge honom attraktiva leksaker. För att göra original och giftfria spel, det finns ingen anledning att bryta banken! Byggmaterialen kan vara enkla tillbehör som redan finns i huset. Olika tips finns tillgängliga för alla för att återvinna använda föremål och skapa leksaker.

Gör dig själv

Använder en gammal t-shirt

Med begränsat utomhusutrymme eller ingen lekplats är det ofta svårt att underhålla ett husdjur. För att uppnå detta trots utrymmesbristen är tricket att göra leksaker för att underhålla din hund. En gammal t-shirt kan återvinnas för att göra en liten ballong prydd med några flätor. För att uppmuntra hunden att använda detta föremål, är det lämpligt att kombinera två t-shirts i olika färger. Färgerna kommer säkert att fascinera och roa honom. Här är stegen att följa:
 1. Klipp t-shirtarna så att de får en kvadratisk del på ca 25 cm på sidan och mycket sladdar.
 2. Rulla ena ärmen av t-shirten i tygbiten till en fyrkant tills du får en liten boll.
 3. Stäng ändarna av tyget med ett snöre.
 4. Fläta ca 10 sladdar med tre. Variera färgerna.
 5. Knyt ihop flätorna med änden av tyget som innehåller ballongen.

Förvandla en sliten kudde

Att erbjuda en tuggleksak till sin hund är det enklaste sättet att sy en minidyna. Det handlar om att återställa en del av en kudde eller dyna. Det är möjligt att variera figurerna beroende på storleken på det tillgängliga tyget: i form av en fisk eller ett träd till exempel. Fyll bara täcket med fyllningen från den gamla kudden och sy sedan ihop kanterna för att hålla ihop allt.

Återvinn en toalettpappersrulle

Istället för att slänga toalettpappersrullarna är det bättre att förvandla dem till en liten hundleksak. Olika former av leksaker kan erhållas med följande metoder:
 • En kotteleksak: Skär ca 2 centimeter på två sidor av rullens båda ändar. Vik sedan dessa delar. Det kommer nu att vara möjligt att kasta en ganska liten cylindrisk låda till din hund.
 • En bollleksak : Dela rullen i flera ringar. Samla dessa cirklar i ändarna. Fäst båda ändarna med en häftpistol för att göra ett klotformat föremål.

Använder gammalt papper

Det är väldigt enkelt att göra en liten tennisboll av papper. För att börja, samla de nödvändiga förnödenheterna, nämligen anteckningsbok, vitt papper, flerfärgade markörer, papperslim, en genomskinlig plastpåse och tejp. Sedan måste du följa dessa instruktioner till punkt och pricka:
 1. Ball två anteckningsbok ark, var noga med att inte krossa dem för mycket.
 2. Täck denna boll med vitt papper.
 3. Försegla ändarna på täckpappret med lim, var noga med att skapa en fin ballong.
 4. Dekorera bollen med markörerna: färglägg täckarket helt med en gul markör och rita sedan linjer som liknar en riktig tennisboll med en röd markör.
 5. Klipp en genomskinlig plastpåse för att täcka bollen för att skydda den från fukt.
 6. Använd tejp för att omsluta plasten.

Utnyttja sladdar

Istället för att spendera en mindre förmögenhet på att köpa importerade hundleksaker är det bättre att låta fantasin arbeta genom att designa spel från slitna föremål och tillbehör från huset. För att fungera korrekt är en resa till järnaffären avgörande för att skaffa en stor handgjord sladd. Det är lämpligt att investera i en en meter pärla för att få två till fyra hundbensrepliker. Arbetet består i att klippa repet till delar på 25 till 30 cm. Det gäller då att knyta ändarna på båda ändarna av varje sladd. Denna lilla gest tar mindre än två minuter. För att undvika att förgifta hunden är det bäst att lämna repet i sin naturliga färg. Hantverks- eller kemiska färgämnen kan innehålla farliga ämnen som kan äventyra hundens hälsa.

Samla ihop plastpåsarna

Precis som små pojkar på tio år bygger sin egen lilla fotboll är det lätt att gör en ballong till din hund. Här är de viktiga stegen:
 1. Ta en medelstor, ganska stark plastpåse.
 2. Samla några klara eller vita påsar som har innehållit frukt, grönsaker eller andra produkter köpta i stormarknader.
 3. Fyll den stora påsen med de små påsarna.
 4. Ordna påsarna för att få en mycket rund boll.
 5. Knyt tunna snören cirkulärt runt påsens boll. Rita spindelfigurer med dessa sladdar, tills helheten ser ut som en riktig fotboll.

Använder en gammal strumpa

Hundar har en speciell förkärlek för föremål lätt att rulla och bita. För att ha en leksak i form av en rugbyboll eller en jättegodis behöver du använda två grundläggande tillbehör som en strumpa och en 0,5 eller 0,25 liters plastflaska. Sedan är det bara att linda in flaskan i strumpan, knyt sedan de två ändarna av strumpan. För att fånga hundens uppmärksamhet är det möjligt att använda en strumpa som är ljus i färgen eller prydd med vackra mönster.

Använd flyttkartonger

För hundar som älskar att gömma sig flyttkartonger kan fungera som ett tillfälligt skydd för dem under leksessioner. Dekorera helst en kartong med vackra mönster för att ge bilden av en nisch att spela i. För att få hunden att må bra i det, tveka inte att ordna kuddarna och även leksakerna som han gillar. Några punkter att komma ihåg för att enkelt göra leksaker till din hund:
 • Skapa ett litet utrymme för att göra manuella arbetspass.
 • Samla i en stor låda de tillbehör och föremål som är avsedda för papperskorgen (gamla skolböcker, ritblad, plastflaskor, plastpåsar, kläder och strumpor, sladdar, etc.).
 • Investera i gör-det-själv och små sytillbehör: en sax, lim, markörer eller highlighters, en nål, sytråd ...
Det finns många hundleksaksidéer. Det ideala skulle vara att designa tillbehör som är resistenta mot skärkraften från vassa, vassa tänder. Det föredragna designmaterialet är därför gummi.