Hur rengör man trädgårdsmöbler i textilen?

Trädgårdsmöbler i textilene® eller batyline® är uppskattade för sin moderna design. I trädgården optimerar dessa möbler estetiken samtidigt som de ger värme och komfort. Dessutom har denna utemöbler överraskande styrka och motstånd. Men regelbundet underhåll krävs för att hålla dem i gott skick. Några tips för rengöring och underhåll av dina textilene®-möbler.

Underhåll dina trädgårdsmöbler i textilen

Undvik repor genom att vidta rätt åtgärder

Textilene® eller batyline® är ett polyestertyg belagt med PVC, som används som täckning för utemöbler. Det är ett material som motståndskraftig mot värme och fukt. Det är dock mindre motståndskraftigt mot vissa rengöringsverktyg. För att slippa göra spår på textilene® är det lämpligt att undvika vissa verktyg (stålborste, slipande svamp), men också vissa produkter som kan förstöra textilen och skada dess estetik.

Vid repor, det är rekommenderat :

 1. Rengör tyget med en icke-slipande svamp;
 2. Ta bort textilene® med en våt trasa;
 3. Låt torka i det fria.

Produkter som ska förbjudas för rengöring av textilen

Bleka

VattenBlekmedel är en grundläggande lösning som består av oxiderande vätska. Det finns i flytande eller fast form. I allmänhet används blekmedel för hushållsrengöring. Denna produkt är både en desinfektionsmedel och en bleka. Den används för att bleka tvätten och desinficera såväl golv som toaletter. Det är dock denna produkt olämplig för textilene® och batyline®. Detta beror på att den rena natriumhypokloriten och saltet i denna produkt missfärgar textilier.

Dessutom är blekmedel ett ämne toxisk och frätande. Det kan vara skadligt för människor och för vissa möbler att använda det. Denna produkt orsakar faktiskt brännskador på huden och särskilt på ögonens slemhinnor. Blekmedel skadar också Textilene®-tyger. Därför är det tillrådligt att undvika att använda blekmedel för rengöring av textilene® trädgårdsmöbler.

Antikalkprodukter

Användning av kalkborttagningsmedel rekommenderas inte för att rengöra textilene® trädgårdsmöbler eftersom de förstör den här saken. Således räcker ett enkelt tvålvatten för att rengöra dessa möbler i händelse av förekomst av fläckar.

Lösningsmedel

Ett lösningsmedel är ett genomskinligt flytande ämne som innehåller kol. Det har förmågan att lösa upp och späda ut ämnen utan att kemiskt förändra dem. I allmänhet används det inom olika områden som t.ex avfettning eller den måla. Användning av lösningsmedel avråds dock starkt på textilene® trädgårdsmöbler. När det kommer i kontakt med tyget orsakar det faktiskt en missfärgning av de sista.

Pulvertvättmedel

Tvättmedel är en effektivt fläckborttagningsmedel. Tillverkad av petroleum tar den bort bakterier och fläckar. Det rekommenderas dock inte att applicera tvättmedel på fläckar på textilene® trädgårdsmöbler. De kemiska komponenterna i denna hushållsprodukt repa tyget beläggning. Du bör därför undvika att hälla pulvertvättmedel på svampen när du rengör dessa möbler.

Rengör Textilene® med diskmedel eller tvål

Textilene®-möbler är i allmänhet designade för att tåla UV och till klimatrisker. Å andra sidan är de mindre robusta mot damm och vanliga fläckar. För att bli av med det bör lämpliga produkter användas för att förhindra förstörelse av vävnaden. För att göra detta är de nödvändiga verktygen:

 • En svamp ;
 • Lite vatten ;
 • Av tvål eller Diskmedel.

Observera att textilene® och batyline® möbler är lätt att tvätta. Dessutom torkar de snabbt. Således består en enkel men effektiv rengöringsmetod av:

 1. Blöt en svamp med rent vatten;
 2. Tillsätt några droppar diskmedel, eller applicera tvål i fast eller flytande form;
 3. Skrubba smutsen;
 4. Låt torka.

Använd lersten för envisa fläckar

Lersten är gjord av lera med tillägg av tvål och olja. Denna produkt är en antiseptisk effektiv. Således avfettar, polerar och skiner möbler täckta med smuts. För textilene® trädgårdsmöbler eliminerar lersten också envisa fläckar inbäddad i tyget. För att göra detta bör du ha:

 • En trasa;
 • A lersten ;
 • Lite vatten.

Att använda lersten är enkelt. Dessutom är det en produkt som kan göras själv. För att ta bort envisa fläckar med lersten måste du:

 1. Fukta hans trasa;
 2. Löddra lerstenen på tyget;
 3. Skrubba envisa fläckar;
 4. Skölj med vatten;
 5. Låt torka.

Underhåll dina textilenmöbler med vit vinäger

de vinäger är en särskilt effektiv produkt för hushållsrengöring. Det finns olika typer, som de som är gjorda av vin eller äpple. Dock mest ekonomisk och det mest effektiva är Vit vinäger. Faktum är att syrakomponenter av de senare gör det möjligt för den att enkelt ta bort fläckar. Så det är smart att använda vit vinäger för att ta bort fläckar från utemöbler i textilen. För att uppnå detta :

 1. Utspäddvit vinäger i vatten;
 2. Fukta en trasa med blandningen;
 3. Ta bort fläckar utan att polera genom att torka av trasan över de områden som ska tas bort;
 4. Skölj noga medKallt vatten.

Använda en fönsterputs för att tvätta dina möbler

En fönsterputsprodukt består avvatten, avalkohol och D'etylenglykol. Som namnet antyder är den avsedd för fönsterputsning. Denna produkt kan dock även användas för rengöring av trädgårdsmöbler i textilen. För att göra detta, tvätta helt enkelt det färgade området med en trasa indränkt i glasrengöringsmedel, gnugga lätt innan Skölj med klart vatten och låt torka utomhus.