Hur eliminerar man dålig lukt från mikrovågsugnen?

När mat läggs i mikron för uppvärmning eller tillagning lämnar den en mer eller mindre stark lukt. Doften av popcorn, kött eller fisk fäster sig vid apparatens inre delar. Efter flera användningar krävs en grundlig rengöring. Som tur är finns det flera enkla och lättanvända tips för att enkelt få bort dålig lukt i mikron.

Vilka produkter ska du använda för att deodorisera din mikrovågsugn?

Använd citronsaft för att deodorisera mikrovågsugnen

25 ml citronsaft placeras i en behållare och värms vid hög temperatur för 6 minuter i ugnen är också tillräckliga för att deodorisera den. När operationen är klar återstår bara att torka av den förångade juicen och sedan rengöra mikrovågsugnen med vatten och milt rengöringsmedel. De 25 ml citronsaft kan också ersättas av några skivor citron placeras i en behållare med vatten.

Använd vanilj för att bli av med mikrovågslukt

Göra koka upp 20 ml vaniljextrakt i mikrovågsugnen deodoriserar den senare. Efter att vätskan har avdunstat, vänta en halvtimme tills dess ångor har genomträngt enheten helt. Till sist återstår bara att rengöra allt väl.

Använd bakpulver för att deodorisera mikrovågsugnen

en trasa indränkt i vatten, häll i lite bakpulver. Rengör sedan ugnen med cirkulära rörelser med en trasa. En blandning av 5 teskedar bakpulver och lite vatten uppvärmt i 6 minuter kan också användas. När lösningen har avdunstat återstår bara att rengöra ugnen med vatten och ett milt rengöringsmedel.

Prova en bärmix för att bli av med dålig lukt

En blandning av olika bär kan användas för att ta bort dålig lukt från mikrovågsugnen. Placera dem helt enkelt i en behållare och värm sedan upp behållaren i apparaten i en minut eller två. När bären är genomstekta ska de tas ur mikrovågsugnen. De kommer att lämna en söt doft där som kommer att driva bort dålig lukt.

Videotips för att deodorisera din mikrovågsugn