Hur håller man ekorrar borta från trädgården?

Även om ekorrar har ett ofarligt utseende, förstör de snabbt en grönsaksfläck. De kan också vara skadliga när de väl har tagit plats på vinden eller trädet i trädgården. Lyckligtvis finns det många lösningar för att hålla dessa gnagare borta från en fastighet utan att göra dem någon skada.

Kämpa mot ekorrarna som härjar i trädgården

Omsluta trädgården

Den bästa lösningen för att skrämma bort gnagare är att sätta upp ett staket runt trädgården. På så sätt blir de mindre benägna att gå över gatorna för att ta en kort promenad i grönsaksträdgården eller för att plundra blomlådor. Ekorrar är inget undantag. Som alla smådjur fruktar de staket. Dessa djur anpassar sig dock förvånansvärt bra till alla nya miljöer. Vissa gnagare har därför inga problem med att klättra upp på ett enkelt staket, vilket får människor att elektrifiera dem genom att sprida laddningar som är avsedda att avvärja oönskade djur. Även om den senare åtgärden i vissa fall är lite drastisk väljer fler och fler människor denna typ av lösning vid en gnagarinvasion. För att maximera effektiviteten hos ett staket räcker det dock att adoptera en hund och låt den springa runt i trädgården för att skrämma bort ekorrarna.

Gå ut med hunden

Vissa skott är fortfarande en effektiv lösning för att hålla en gnagare väldigt långt från trädgården. Människans bästa vän är inte bara ett husdjur. Det är också ett formidabelt vapen för att skrämma bort även de mest ihärdiga ekorrarna. Hunden är till och med en av de gnagares svurna fiendereftersom det utgör ett hot mot dem. Och omvänt, hunden uppskattar inte särskilt sällskapet med dessa små vilda djur.

Genom att ta med hunden ut i trädgården minskar risken avsevärt att dra till sig ekorrar. Blotta närvaron av det stora djuret kommer att räcka för att avskräcka gnagare från att luska runt. Dessutom är frekvent skällande en naturligt repellent för ekorrar.

Häng CD-skivor på växter

Det är välkänt, ekorrar gillar inte spegeleffekter. Om ett stort lager av oanvända CD-skivor skräpar ner på vinden är det dags att bryta dem istället för att slänga dem. Du behöver bara hänga dem på snören och installera dem i närheten eller på växterna. Strålningen de returnerar när de berörs av solen kommer att skrämma bort gnagare, för att inte tala om de ringande ljuden som irriterar dem. Ekorrar gillar särskilt tysta platser där de kan röra sig säkert. Det minsta ljud och onormala fenomen kommer att avskräcka dem från att ta en promenad i trädgården.

Det är också möjligt atthänga cd-skivor på trädgrenar. Resultatet blir detsamma som när de fästs på växterna. Kom dock ihåg att byta skivor regelbundet så att de inte tappar sin glans, utan att glömma att byta plats för att avskräcka små inkräktare.

Använd ett ultraljudsmedel

Denna typ av anordning används ofta för att hålla djur borta från en fastighet. Det finns också ett brett utbud av ultraljudsmedel på marknaden med olika inställningar. För de som är avsedda för gnagare och smådjur är frekvenserna justerbara så att ljudet bara riktar sig mot en viss typ av djur. Detta är fallet med ekorrar, råttor, möss och moufletter. Installerat utanför ett hem, kommer detta verktyg att sprida ett ljud som är omärkligt för mänskliga öron. Dess operativsystem är enkelt: det kommer det avger ultraljud som är skadligt för gnagare och hindra dem från att närma sig trädgården. Utbudet av dessa enheter varierar dock beroende på effekt och modell.

Utrusta skaft med metallkragar

Förutom det faktum att beskära trädgrenar för att förhindra ekorrar från att klättra på den för att nå vinden eller cirkulera i träden. Det rekommenderas också att montera metallhalsband för att förhindra att små djur klättrar och tar upp bostad. För att göra detta måste du fästa en slät järn (eller plåt) krage som gör det svårt att klättra. Ge en dimension på minst 1,80 meter bred och tillräcklig för att gå runt stammen. Målet är inte att ge gnagaren möjlighet att klättra upp för att ta sina märken och bygga sin håla.

Strö cayennepeppar på plantorna

Ekorrar har ett starkt luktsinne, vilket gör dem mycket känsliga för vissa lukter, speciellt de av paprika. de cayenpeppar har många dygder, och skrämma bort gnagare är en av dem. För att göra detta, strö bara cayennepepparpulver på växterna och grönsaksplåstret för att stöta bort ekorrarna. Denna produkt avger faktiskt en stark lukt som direkt svider i näsborrarna. Hos ekorrar är effekten mer imponerande än hos människor.

Ring på en beskärare

Träden som omger trädgården lockar ofta till sig gnagare och fåglar. De utspridda grenarna är också ett bra underlag för ekorrar att ströva fritt och gå med på vinden i ett hus. Det är därför viktigt att hela tiden beskära träd för att undvika eventuella invasion. Proffs erbjuder sina tjänster för att utföra kvistningen korrekt. De identifierar grenar som måste tas bort för att säkerställa säkerheten för omgivande människor, men också för att minska risken för invasion av gnagare. Ett beskuret träd blir faktiskt mindre attraktivt för små djur.

Installera ekorrsäkra fågelmatare

Ekorrar älskar frön och nötter. En fågelmatare innehåller dock tillräckligt med mat för att locka till sig dessa små gnagare. För att hålla dem borta är det möjligt att installera ekorrsäkra matare. De är försedda med skydd som förhindrar dessa djur från att gräva in i fågelreservaten. Den bästa lösningen för att skrämma bort dessa inkräktare är dock att inte sätta några matare i trädgården alls.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found