Hur rengör man en induktionshäll ordentligt?

Tack vare sin höga effektivitet blev induktionshällen snabbt en av de viktigaste köksutrustningarna. Denna särskilt kraftfulla apparat värms upp snabbt och kan justeras exakt för att passa rätterna som ska tillagas. För att hålla den i gott skick bör induktionshällen rengöras varje dag efter varje användning.

Rengöring av en induktionshäll

Bli av med brännmärken på en induktionshäll

Anbrända fläckar smutsar ner induktionshällens estetik. Lyckligtvis kan de tas bort utan problem, förutsatt att du har rätt produkter och väljer dem. bra gester.

För rena brännpunkter på en induktionshäll, börja med att värma upp den för att smälta eventuell smuts på den. När det är gjort är allt du behöver göra att ge den en svamp och du är igång.

Ta bort fettet som samlats på en induktionshäll

Efter några veckors användning kräver en induktionshäll en större rengöring eftersom fettfläckar samlas på den. För att göra detta behöver du inte köpa avfettningsprodukter som kan vara dyra. En enkel lersten kan göra susen. Denna har höga rengöringsegenskaper och kan ta bort smuts från enheten på några minuter. Använd produkten i form av deg och inte pulver för undvik att repa plattan.

För att rengöra induktionshällen med lersten, utrusta dig bara med en svamp och belägg den med lersten. Skura sedan apparaten med den för att få bort allt fett. Om de inte försvinner helt, ta vit vinäger, häll några droppar över absorberande papper och gnugga på tallriken. Resultatet kommer att bli imponerande.

Vad ska man rengöra en induktionshäll med?

En induktionshäll kan lätt bli repad. Detta är anledningen till att det är viktigt att vara uppmärksam på de produkter och tillbehör som används för rengöringen. Idealet är att använda en mikrofiberduk eller a icke-slipande svamp. Dessa tillbehör riskerar inte att skada plåten även om du gnuggar hårt. Använda en glaskeramisk skrapa är också ett bra alternativ. Det är särskilt viktigt att undvika aggressiva produkter som desinfektionsmedel. Slutligen, för att förhindra att fettet samlas och blir svårt att ta bort, är det lämpligt att rengör induktionshällen efter varje användning.