Hur gör man en getingfälla själv?

Alltför ofta bjuder getingar sig själva under måltider utomhus. Faktum är att dessa insekter lockas av lukten av grill, juice eller frukt som placeras på trädgårdsbordet. De orsakar vanligtvis en känsla av panik, hos både vuxna och barn. Här är några tips för att hålla dem borta effektivt.

Gör din egen getingfälla

Gör enkelt din egen hemgjorda getingfälla

Förutom de olika tipsen som hjälper till att avvärja invaderande insekter som getingar, går det även att fånga dem för att bli av med dem. Principen med getingfällor är att locka dem med en söt vätska och förhindra att de kommer ut.

Det finns två typer av getingfällor som är lätta att göra: den klassiska fällan och fönsterfällan. I båda fallen finns väsentliga material och verktyg tillgängliga på marknaden. Allt du behöver göra är att ta med:

 • en genomskinlig plastflaska;
 • en vass skärare;
 • snöre eller tråd.

Klassisk getingfälla

För denna fälla, a sticknål och en lättare är nödvändiga. Det bör noteras att denna typ av getingfälla är effektiv, fastän lätt att göra. Så här gör du:

 1. Ta bort locket från plastflaskan.
 2. Använd den vassa fräsen, skär den övre delen över hela dess diameter till en tredjedel av dess höjd till skaffa en tratt.
 3. Med tändarens låga, värm spetsen på stickan och gör 4 hål jämnt fördelade på toppen av den nedre delen av flaskan delad i två. Fällan kommer att hängas på en gren till exempel och dessa hål kommer att användas för dess upphängning.
 4. För in snöre eller tråd genom hålen.
 5. Fyll den nedre delen av flaskan med lösningen som ska fungera sombete : en blandning av öl och fruktjuice (den äppeljuice särskilt), en blandning av öl och sylt, eller till och med en blandning av öl och fruktsirap som svarta vinbär, röda vinbär ... Ett sött bete utan öl, sirap eller mycket sött vatten är också effektivt.
 6. Montera sedan tratten i botten av flaskan, halsen nedåt.
 7. Placera fällan nära där måltiden intas eller i fruktträdgården.

Fönsterfälla för getingar

Denna typ av fälla är också lätt att göra. Det har faktiskt fördelen att det inte fylls med regnvatten, vilket späder ut betet och minskar dess effektivitet.

 1. Till skillnad från den klassiska fällan behöver du inte ta av locket från flaskan.
 2. Uppnå 3 eller 4 markisfönster på dess övre del.
 3. Fyll behållaren med vätska, som nämnts tidigare, som kommer att fungera som bete.
 4. Linda snöret runt proppen för att hänga upp fällan.
 5. Placera fällan nära utfodringsplatsen eller i fruktträdgården.

En gul eller fluorescerande orange mössa (färger som attraherar getingar), samt snöre eller tejp i dessa färger, optimerar fällans effektivitet.