Vad ska man göra med återvunna ostronskal?

Kan tomma ostronskal fortfarande användas? Svaret på denna fråga är jakande. De innehåller faktiskt element som är fördelaktiga för växter. Dessutom bidrar deras återvinning till att bevara miljön. Därför är det viktigt att komma ihåg att ostronskal inte ska slängas utan förvandlas.

Återvinn ostronskal

Ostronskal och trädgårdsarbete

Få människor vet att ostronskal kan berika sin trädgård. De tillåter både att optimera den estetiska återgivningen och att mata växterna. Dels är det viktigt att veta att skalen innehåller spårelement. Faktiskt, genom att blanda deras pulver med aska, de utgör i utmärkt gödningsmedel att förbättra jorden för blommors lycka. På så sätt växer rankorna naturligt. De tomma skalen kan därför användas som råvara i trädgårdsskötseln. Dessutom kan de utgöra en naturlig mulching. Alltså krossade skal bevarar friskheten i jorden samtidigt som man undviker återväxt av ogräs. En kalkstensändring resulterar i mjukare jord och begränsar den naturliga processen för avkalkning av jorden. Dessutom skyddar den växter mot värme och frost.

Å andra sidan skapar ostronskal en originaldekoration i trädgården. De kan faktiskt användas för att pryda kanterna på grönsaksträdgården eller stigarna. Dessutom kan skalen också användas för att ge ett konstnärligt utseende till rabatter. Dessutom har de skydda växter från skadedjur genom att utgöra en perfekt barriär. Det är bara att krossa dem och sprida dem runt fötterna.

Avkalka med ett ostronskal

För Husstädning, det är smart att tänka på att återanvända ostronskal. Det kan de faktiskt att ersätta effektivt frätande rengöringsmedel. Således kan de användas till bli av med tandsten i toaletten genom att placera dem i toalettens cistern. Skalen drar till sig och behåller kalkstenen som finns i vattnet i toaletterna, men några riktlinjer bör följas:

  • Rengör dem väl för att bli av med bakterier och lukter;
  • Lägg dem i toalettskålen;
  • Spola.

Tack vare denna enkla och ekonomiska metod försvinner fula fläckar så småningom.

I köket är ostronskal användbara för ta bort tandstensfläckar. De är också effektiva för att ta bort spår av rost av en vattenkokare. Koka bara upp lite vatten och lägg till ett ostronskal inuti apparaten. Samma metod är effektiv för tvättmaskinen. Faktum är att ostronskal försämrar tandstensavlagringar och låter tvätten återfå sin vithet.

Ostronskal och dekoration

Ostronskal kan omvandlas tillbaka till designobjekt. Den här typen av återvinning kräver dock kreativitet. Designen av dekorativa föremål med ostronskal ger originalitet till skapelser. Således kan de användas i tabeller. Det är också möjligt att förvandla dem till konstnärliga ljushållare eller in perfekt askkopp att pryda ett bord placerat på terrassen.

De används också för att skapa ovanliga föremål. Vissa designers tvekar inte att förvandla dem till glasögon. Således kan ostronskal vara en råvara för tillverkning av olika föremål. Andra använder dem för att göra naturlig färg.

Ostronskal och ekologi

Återvinning av ostronskal rekommenderas för att främja en hållbar utveckling genom att bevara miljön. I Frankrike, Tau-bassängen producerar nästan 9 000 ton per år. Problemet är hur man återanvänder dem. Det är viktigt att veta att de spelar en viktig roll i det marina ekosystemet. Faktum är att varje skal renar minst 190 liter vatten per dag. Kalkstenen hjälper också till att absorbera skadliga ämnen som spills ut i havet. Därför är lämplig åtgärd att ordna tomma skalkärl som bidrar till att föroreningskontroll.

Pudrade ostronskal

Ostronskal kan göras till pulver genom slipning. Faktum är att denna teknik gör att de kan användas på olika sätt. Efter denna omvandling betraktas de inte längre som avfall, utan som råvaror. Deras naturliga rikedom på zink är större än hos syntetiska produkter som tillverkas i fabriken. Således är det möjligt att skapa fysiska föremål från pulvret, i synnerhet från vit färg.

Det hjälper också till att kompensera för en obalanserad kost. Det effektiva knepet mot avkalkning är att konsumera lite ostronskalspulver. Dessutom deras neutral naturlig form tolereras och är lätt att assimilera av de mest känsliga.