Hur använder man FlyLady-lagringsmetoden?

FlyLady-metoden uppfanns av amerikanska Marla Cilley. Syftet med denna förvaringsmetod är att ta kontroll över ditt hus, försiktigt, genom att integrera nya organisatoriska vanor i ditt dagliga liv. På grund av regelbundenhet återfår hela dess interiör ett rent och snyggt utseende under hela året.

Rensa med FlyLady-metoden för vårstädning

Vad är FlyLady-metoden?

De FlyLady-metoden mycket lämplig för dig som behöver omorganisera sina hushållssysslor. Dessutom är den perfekt för folk som har inte mycket tid att ägna åt sitt hushåll. Denna metod består i huvudsak av:

 • Declutter dess interiör varje dag för 15 minuter åtminstone.
 • Upprätta a rutin- morgon och kvällsrutin.
 • Planen en timmes städning varje vecka.
 • Upprätta en grundläggande veckoplan där de uppgifter som ska utföras varje dag definieras.
 • Upprätta en städplan enligt de olika områdena i ditt hem (vardagsrum, kök, sovrum, kontor, toaletter).
 • Upprätta en loggbok som används för att organisera allt, planera menyer eller hantera en budget.

För att utföra denna förvaring och röjning av huset måste du ha en timer och omsätt FlyLadys tips för att bli av med röran lite i taget.

Som Marla Cilley påminner oss är det viktigavana : "När en vana väl har skapats blir det ett sätt att leva."

Gör plats för det nya och släng ut det gamla

Det första tricket är att tillämpa principen om "en kommer in, en går ut"till hans inköp av kläder eller föremål till huset. Så varje gång vi köper ett nytt föremål måste vi ta med oss ​​något liknande från vårt hem. Ett exempel: om vi skaffar en ny. t-shirt, kommer vi att måste bli av med en gammal t-shirt.

Å andra sidan, om du inte hittar något liknande objekt kan du välja två andra objekt att slänga eller ge bort. Det här tricket låter dig fundera över vad du redan har och vad du ska skiljas från innan du tar in nya förvärv i ditt hem. Detta gör det möjligt att minska impulsköp och begränsa oordning hemma.

De 27 objekten att kasta boogie enligt FlyLady

Den 27 objekt boogie, även kallad kasta bort föremål dans, är att snabbt ta bort föremål hemifrån.

 • Ta en soppåse och bläddra i ditt hus på jakt efter 27 föremål att slänga.
 • Gör det så snabbt som möjligt.
 • Denna operation bör inte ta mer än 15 minuter.
Ostoppbar teknik för att rensa din inredning, det handlar om att bli av med oönskade föremål utan att känna skuld.

Dessutom, snarare än att lägga dessa föremål i papperskorgen, är det bättre att att återvinna där den att ge, till exempel till föreningar som Emmaüs eller Secours Populaire.

Släckning av bränder på heta platser

FlyLady ringer hotspots vissa delar av huset, som är rörmagneter. Om de inte markeras kan dessa hot spots bli varma och förvandlas till bränder. Oordning skulle verkligen kalla oordning. DE'brandsläckning är att övervaka dessa olika hot spots i huset och lägga undan alla föremål som just har placerats där.

Beroende på var och ens vanor och livsstil kan dessa hot spots motsvara entrén, köket, vardagsrummet eller sovrummet. Men genom att integrera detta trick i dina morgon- och kvällsvanor lär du dig att kontrollera eld samtidigt som oordning! Och det krävs inte mer än 5 minuter om dagen.

FlyLadys 15-minuters decluttering sessioner

FlyLadys grundläggande råd är att declutter hans hem varje dag i 15 minuter. Om du vill kan du till och med kombinera flera pass i rad.

 • Att förse sig med tre fall : en låda för allt som ska slängas, en för det du vill ge, och en sista för det som ska förvaras någon annanstans.
 • Använder en timer, städa ett rum för 15 minuter. När timern ringer, stoppa eller starta igen i ytterligare 15 minuter.
 • Gör tre decluttering sessioner sedan en 15-minuters paus.

Om du fortfarande är i bra form, kan du fortsätta att sanera sessioner!

Räddningen av hans hus på 5 minuter

Denna teknik består av att ta, varje dag, 5 minuter att lagra eller kassera ett fåtal föremål i mest fullsatta rummet hemma, som garaget eller källaren.

Om tyvärr alla dessa strategier har misslyckats, finns det ytterligare en att prova.

Krisförvaring

För vissa snabba resultat, måste du bjuda, eller tänka dig att bjuda, någon på middag. Detta ger motivering att börja städa sitt hus för att ha en ren interiör att presentera för sina gäster!

Observera att du i en hast kommer att frestas att dölja röran snarare än att göra saker enligt konstens regler. Men detta låter dig utan tvekan starta din lagring och motivera dig själv. Utmaningen här är att vara mycket regelbunden och att inte låta röran komma tillbaka till de platser som redan lagrats.

Och för att lära dig mer om FlyLady-metoden, konsultera officiella webbplats.