Broderi: lär dig att brodera ett namn

Broderi är ett trendigt och originellt alternativ för att anpassa ett plagg. Broderade namn är ett trevligt sätt att visa upp en identitet, särskilt för barn. Vilka sömmar ska man använda för att brodera ett förnamn korrekt och hur anpassar man ett plagg? Allt du behöver veta om ämnet.

Brodera ett förnamn

Brodera förnamnet med baksömmen

Baksömmen är en av de enklaste stygnen att få till när det kommer till broderi. Det är möjligt att brodera med en till sex trådar av DMC moulinétråd. Mouliné bomull är en tråd som kan delas upp i sex trådar. Antalet trådar som ska användas beror på det önskade resultatet samt storleken på texten. Ett stort antal trådar ger tjockare broderade linjer. Baksömmen gör det alltså möjligt att få fram en text med väl definierade linjer.

Brodera förnamnet med stamsömmen

Stamsömmen erbjuder också en fin rendering. Liksom baksömmen kan den broderas med en till sex trådar som kan varieras efter storleken på bokstäverna och önskad effekt. Denna teknik gör det möjligt att få fler upphöjda texter.

Använd knytsömmen för att brodera stygn

För namn med stygn är det bättre att välja mellan en liten raksöm som en främre stygn eller en bedårande knutsöm som erbjuder en vacker lättnad till texten.

Hur man broderar ett förnamn med symaskinen utan en broderare?

Innan du utför operationen, skaffa nödvändig utrustning:

  • Broderiduk;
  • Enkelsidigt påstrykningstyg;
  • En vattenraderbar markör;
  • Kvalitetsgarn;
  • Tyget eller stycket som ska broderas.

Steg för att brodera ett namn

  1. Välj i förväg dess visuella och skriv ut det.
  2. Med en speciell symarkör som kan raderas med vatten, spåra texten eller mönstret på broderi duk. Klipp ut den, lämna en marginal på 2 cm runt om.
  3. Täck baksidan av tyget på den plats som är avsedd för att ta emot förnamnet eller texten. Välj en påstrykningstjocklek perfekt anpassad till tyget. För anpassningar av plyschleksaker, föredra en mjukare och tunnare version för att behålla tygets flexibilitet.
  4. Nåla fast dukbiten från steg 2 till önskad plats och gör sedan en snäv sicksack. Följ noga linjerna som ritas på duken. Var noga med att ta bort stiften under maskinsömnad för ett bättre resultat. Vrid tyget något medan du syr och höj pressarfoten jämnt i vidvinkel. På en haklapp justerar du regelbundet stygnlängden till ca 0,5 och bredden till 3. Anpassa dessa inställningar efter tygets tjocklek och tjockleken på mönstret som ska göras.