Att välja rätt larm för att säkra ditt hem

Ett tryggt hem är synonymt med lugn. Tack vare ett bra säkerhetssystem är hemmet skyddat 24/7. Husägare kan tryggt utföra sina dagliga sysslor, pendla till jobbet eller åka på resa utan att behöva oroa sig för ett inbrott. Du behöver bara välja ett larm för hemmet.

Säkra ditt hem genom att installera ett larm

Välj ett larm efter dina behov

de val av säkerhetssystem görs vanligtvis efter behoven hos de inblandade. Om de överväger banbrytande teknik, enkelt perimeter- och/eller volymetriskt skydd, a ljudlarm och CCTV kameror är användbara. Valet ligger med andra ord framför allt på vilken typ av system som skulle kunna möta förväntningarna på fastigheten.

  • Säkerhetsbehov: bostäder skiljer sig från varandra genom värdet av varorna där, deras närområde eller deras läge (isolerade eller inte). Därför beror vilken typ av larm som ska installeras på de risker som ska befaras, allt från inbrott i hela fastigheten eller småstöld i trädgården. Beroende på dessa risker är det möjligt att välja mellan ett enkelt ljudlarm som utlöses på grund av ett inbrottsförsök eller ett system som larmar säkerhetstjänsten om en oönskad närvaro upptäcks av en kamera eller om misstänkta handlingar upptäcks i bostad.
  • Värdet av varorna i fastigheten: Försäkringsbolag erbjuder i allmänhet att installera ett larm baserat på värdet av egendom i ett hem. Denna åtgärd undviker inte bara rättstvister, utan garanterar invånarnas säkerhet. Ett samarbete med en specialiserad säkerhetstjänst föreslås då. Experter gör en bedömning av lokalerna och föreslår ett säkerhetspaket inklusive larm för dörrar och fönster, rörelsedetektorer, kameror eller ett larmsystem via GSM eller internet. Observera att ju högre värde fastigheten har i ett hus, desto mer måste säkerheten förstärkas.
  • Husets konfiguration: valet av larm görs också enligt denna faktor. För en lägenhet måste antalet kontaktorer vara lika med antalet dörrar och fönster. Brand- eller vattenläckagedetektorer är också en integrerad del av paketen som erbjuds för denna typ av hem. För villor rekommenderas CCTV-kameror för att hålla ett öga på utsidan av bostaden samt vissa rum, för att inte tala om rörelsedetektorer. Observera att det är möjligt att lägga till annan säkerhetsutrustning efter de åkandes behov.

Välj ett larm med zonindelningssystem

Att skydda ett hem kan göras selektivt. Experter frammanar zonindelning koncept att definiera de omkretsar som ska skyddas eller förses med ett skyddssystem. Detta val gör det möjligt att minska utgifterna och strategiskt skydda egendom. Således måste gården eller trädgården vara i synfältet för en infraröd kamera för att förhindra intrångsförsök. De rörelsedetektorer på bottenvåningen ska vara på på natten och av på dagen eller när det är folk i huset.

Det finns också intelligenta säkerhetssystem som stänger av larm i vissa delar av fastigheten när hyresgäster är närvarande. Det är en fråga om partiell säkerhet för energi sparande. Observera att strategiska punkter som tillträde måste vara under permanent övervakning.

Men under en lång resa eller långvarig frånvaro bör detta system undvikas. Faktum är att säkerhetsnivån måste vara så hög som möjligt för att avskräcka inbrottstjuvar och varna ägare vid försök till intrång. Trådlösa system skickar varningar via SMS eller via en appavisering. I vissa fall kan även gendarmerna eller säkerhetstjänsten larmas om onormala fakta upptäcks av säkerhetssystemet.

Använd ett larm utrustat med en nödgenerator

Tack vare anslutna larm, säkerhetssystemet blir mer och mer effektivt. Den här tekniken kräver dock en permanent strömkälla eftersom angripare helt enkelt kan stänga av strömmen för att stänga av systemet. För att undvika denna situation, väljer du en larm utrustat med en nödgenerator (batterier, solcellsbatterier etc.) rekommenderas starkt.

Det finns verkligen många säkerhetsutrustningar med nödkraft såsom kameror, rörelsedetektorer och dörr- och fönsterdetektorer. Denna utrustning kan förbli i drift trots ett strömavbrott om den är ansluten till en reservgenerator. De larmcentral ska även kunna koppla upp sig till GSM-nätet vid internetuppkopplingsfel, då den ska kunna sända en nödsamtal eller skicka ett SMS som indikerar ett strömavbrott och signalerar en potentiell fara.

Välj smarta larm

Utbudet av säkerhetsutrustning som erbjuds på marknaden utvecklas ständigt. DE'artificiell intelligens Dessutom bidrar det till att göra larmen mer effektiva. Det finns många hus som kallas " intelligent Där allt är genomtänkt för att ägaren ska kunna leva i full säkerhet utan att behöva oroa sig för en brand, en gasläcka eller ett inbrott. Det krävs dock en rejäl budget för att utrusta ett hem med en intelligent och högpresterande säkerhetssystem.

Det är dock möjligt att få säkerhetsutrustning som ligger nära avancerad teknik. De garanterar ett mer än tillfredsställande resultat för att säkerställa säkerheten för en fastighet. Således kan vissa infraröda CCTV-kameror skicka en varning om deras sikt hindras. Människor kan ha målat eller handikappat dem. Denna anomali upptäcks direkt av systemet som omedelbart utfärdar en varning.

För rörelsedetektorer, vissa modeller tar inte hänsyn till husdjur som katter och hundar. Därför går inte larmet även om de är ensamma hemma. Detekteringssystemet är utrustat med en intelligent sensor som skiljer mellan ett djurs och en människas rörelser. Denna modellutrustning rekommenderas för att förhindra att larmet ljuder varje gång en hund eller katt går på fastigheten.