Hur städar man huset med bananskal?

Bananskal innehåller ungefär samma näringsämnen som frukten i fråga. Det kan i synnerhet användas för kroppsvård, som matlagningsingrediens, som underhållsprodukt för trädgården och även som hushållsprodukt. Fokusera på att använda bananskal som rengöringsmedel för ett rent hus.

Rengör huset med bananskal

Pudra av med ett bananskal

Bananskal hjälper tillta bort allt damm som har blivit inbäddad i husets hörn. Vid kontakt fångas det i de fina partiklarna som finns i skalet och kan därför inte längre avsättas på andra ytor. Det är intressant att notera att för att bli av med de tjocka lagren av damm, är det nödvändigt att använda den vita delen av bananskalet.

En infusion av bananskal för att polera träet

Historiskt har teer och infusioner varit vana vid tvätta trämöbler. De hjälper till att ta bort smuts och har en hög polerkraft. Bananskalsinfusion är inget undantag från denna regel heller. Det angriper faktiskt inte lacken som appliceras på träet. För att få möbler att lysa ljust, här är några tips för att använda bananskal:

 1. Infundera några bitar av bananskal i en kopp kokande vatten;
 2. Låt svalna ;
 3. Doppa en kökshandduk i den kylda infusionen;
 4. Skrubba möblerna med trasan;
 5. Torka med en mikrofiberduk.

Att bli av med insekter med ett bananskal

Sockret som finns i bananskalet kan användas som malfälla. Att placera remsor av bananskal i hörnet av väggarna kan faktiskt locka till sig dessa små djur. När de klumpar ihop sig på skalet räcker det med att spraya dem med insektsmedel som dödar henne omedelbart.

Lukten av bananskal är också en frånstötandeför vissa skadedjur som fann sin tillflykt i trädgården. Till exempel, för att bli av med bladlöss, är det lämpligt att kassera det brända bananskalet vid foten av plantorna.

Ge en andra ungdom till lädersoffor

Bananskal är jättegott läder fuktkräm. Applicerad på soffan, soffan eller fåtöljen rengör den på djupet och ger en andra ungdom åt möblerna. För att lädermöbler ska återfå sin smidighet och glans, är det lämpligt att gnugga dem med den vita delen av bananskalet och sedan torka av dem med en ren trasa.

Underhåll inomhusväxter med bananer

Det är välkänt att krukväxter används för att rena luften. För att rena den omgivande luften i huset är det sedan nödvändigt att installera välskötta gröna växter. För att de ska utvecklas ordentligt är det lämpligt att använda bananskal. Förutom att damma av bladen, rengör detta skal dem skonsamt.

Bananskal är också en bra gödselmedel för att bevara bladhälsan. Rik på kalium, magnesium och järn främjar det utvecklingen och blomningen av växten och upptaget av klorofyll. Så här gör du flytande gödselmedel för bananskal:

 1. Sänk ner en generös mängd bananskal i vattnet;
 2. Låt jäsa i flera dagar;
 3. Filtrera blandningen;
 4. Vattna växterna med den resulterande lösningen.

Det är också lämpligt att lägga bananskalet skuret i smulor i botten av vasen mata jorden.

Polera besticken med ett bananskal

Silvergods tappar gradvis sin glans när de tvättas kontinuerligt med kemiska rengöringsmedel. Bananskal är den bästa lösningen försilverföremål återfår sin glans. Det rekommenderas att följa stegen nedan för att njuta av rent silver som dag ett:

 1. Doppa bananskalet i vattnet;
 2. Sänk ner besticken i lösningen;
 3. Gnid med en svamp;
 4. Skölj;
 5. Polska med en mikrofiberduk.

Detta trick kan även appliceras på andra metallytor som diskbänken och kranarna.

Ta bort rostfläckar från golv och väggar med bananskal

Rost kommer från oxidation av järn. Denna fula fläck kan lägga sig på alla metallytor som trappor, golv och väggar. Det är vanligt att använda bananskal till ta bort spår av oxidation. För att göra detta är det lämpligt att följa dessa steg:

 1. Blanda i bananskalet;
 2. Applicera ett bra lager av den erhållna pastan på fläcken;
 3. Låt torka ;
 4. Skrapa bort resterna;
 5. Tvätta ytan för att ta bort resterna av en korsad deg.

Ta bort gula märken från keramik

Bananskal är mycket effektivt för bleka keramik. Detta beror på att blekningsmedlen som finns i skalet verkar på keramikens skyddande emalj. Appliceras på sanitetsgods och porslinstallrikar, eliminerar den gula fläckar och återställer deras vithet. Här är processen att följa för att få glänsande keramik tack vare bananskalet:

 1. Tvätta ytan med tvål;
 2. Skölj väl ;
 3. Gnid insidan av bananskalet över hela ytan som ska rengöras;
 4. Låt stå över natten;
 5. Skölj;
 6. Upprepa operationen varje vecka.

Polska fönster med bananskal

Letar du efter en naturlig produkt för tvätta fönstren ? Varför inte använda bananskalet? Denna peeling som ingen annan är mycket effektiv för rengöring av fönster. Operationen är enkel: polera bara hela ytan med den inre delen av bananskalet. Fibrerna på skalet används för att polera glaset utan att repa det. I slutet av operationen, passera a väl urvriden fuktig trasa på ytan. Förutom dessa rengörande egenskaper lämnar bananskal också en osynlig film som förhindrar att smuts fastnar på fönstren.

Bananskal: en vattenrenare

Enligt forskning utförd vid Institute of Biosciences i Botucatu, Brasilien, innehåller bananskal karboxylsyror som absorberar tungmetaller som bly.

Det är viktigt att notera att även efter behandling kan vatten vara förorenat med giftiga komponenter när det passerar genom gamla rör. För att rena det och eliminera tungmetaller är det lämpligt att:

 1. Sänk ner ett bananskal i vatten (elektronerna av syrorna som finns i huden på denna frukt kommer att binda till metallerna som finns i vattnet);
 2. Låt sedan stå i några minuter, tills alla orenheter absorberats;
 3. Ta bort bananskalet för att få rent och hälsosamt vatten.