Naturliga lösningar för att rengöra alla carportar

En carport gör att du kan skydda ditt fordon i alla väder. Det skyddar effektivt bilen från UV-strålar, snö eller regn ... För att underhålla den ordentligt är det nödvändigt att rengöra carporten, oavsett om den är gjord av trä, polykarbonat eller kakel, en gång om året. Tack vare naturliga produkter är underhållet enkelt och ekologiskt.

Rengör en carport med naturprodukter

Rengör en carport av polykarbonat

Ett polykarbonattak är idealiskt för en rundad carport som helst ska installeras i bergsområden eller under ett träd eftersom dess form möjliggör enkel evakuering av löv och snö. När det gäller dess underhåll är polykarbonat utformad för att gulnar inte under inverkan av solens strålar. Men för att behålla sin transparens över tid är det lämpligt att rengör den en gång om året att bli av med damm och mossa.

Klättra på en teleskopstege och bli av med döda löv och damm med en mjukborstad kvast eller ännu bättre med en mikrofibermopp, eftersom polykarbonat är känsligt för repor. Om något skum är fäst, ta alltid bort det med en mjuk icke-slipande svamp. Rengör sedan med kallt vatten med hjälp av en högtryckstvätt inställd på 100 bar. Det går att lägga till lite ekologisk tvål.

I närvaro av ihållande fläckar (fett, skum) är det att föredra att använda en speciellt polykarbonatrengöringsmedel baserat på växttensider. Denna produkt sköljs inte av och är säker för miljön. Den ska sprayas direkt på taket och rengöras med en flexibel plastskrapa.

Carportstolpar är vanligtvis gjorda av aluminium är designade för hållbart motstå klimatrisker. För att rengöra dem kan inget vara enklare, bara torka av dem med en enkel avtorkning av en fuktig svamp.

Underhåll en träcarport

Även om vi valde en autoklav-träcarport som har fått en speciell behandling för att stå emot fukt och xylofhaga insekter, kan kyla, värme och fukt tära på träet efter några år utomhus. Kom ihåg att underhålla den genom att fylla i sprickorna med en trämassa för exteriört trä som appliceras med en spatel. Slipa sedan för att ta bort överskottet och damm.

På olackerat trä, om det har svartnat, kan det rengöras med lite svart tvål utspätt i vatten och träet får tillbaka sin naturliga glans.

Sedan måste du underhålla träet i din carport med en fläck. Det finns också trävax tillverkat av bivax, naturliga fettsyror och vatten för en färglös återgivning som respekterar miljön.

Tegel- och skiffertak

Många modeller av carportar har en tegel- eller skiffertak förutsatt att ramen kan bära lasten. För lätta tak är cellulo-mineralplattor idealiska, eftersom de kräver minimalt underhåll och visuellt ger plattans utseende (beroende på modell).

När det gäller underhåll är både skiffer och kakel material som är hållbara över tid. I närvaro av mossa, lavar ... spraya bara ett rengöringsmedel (helst ekologiskt) och låt det agera enligt tillverkarens instruktioner innan du sköljer det.

Det är viktigt att komma ihåg att spraya vattnet i riktning mot taket för att inte skapa infiltrationer som skulle skada isoleringen. Slutligen måste man se till att strålen från högtryckstvättaren inte är för nära materialen och att trycket inte är för stort.