Hur underhåller man en entrématta på rätt sätt?

Att underhålla din dörrmatta är användbart för att undvika att bära smuts in i huset. Dessutom är det lätt att göra själv och kräver ingen speciell underhållsprodukt. För effektiv och optimal rengöring, här är några praktiska tips att ta till sig.

Underhåll din dörrmatta för att undvika smuts i hemmet

Varför rengöra din dörrmatta?

De entrématta används främst för hålla huset rent. Dessa tillbehör tillåter faktisktabsorbera fukt, damm och annan smuts som samlas av skor låta familjemedlemmar och gäster torka sina fötter innan de går in i huset.

Den kan rengöras med några få ingredienser. Det är dock först viktigt att ha information om din dörrmatta. Så det borde du veta två sorter Entrémattor finns tillgängliga på marknaden:

  • de traditionell dörrmatta Var vävda som brukar rengöras med dammsugare. Till exempel kokosfibermattor krävs inte ingen tvätt. a kemtvätt gör susen.
  • de infälld entrématta : det är svårare att underhålla eftersom vissa kriterier måste följas: användningsfrekvens, smutsnivå, plats och användningsfrekvens.

Fyra tips för att rengöra en dörrmatta

De där fyra tips gör att en dörrmatta kan rengöras snabbt och effektivt med olika metoder.

Med en dammsugare

För att slippa mödosam rengöring var sjätte månad är det bättre använd en dammsugare regelbundet. Det räcker faktiskt att sträva ungefär två gånger i veckan och voila! Denna teknik är relativt enkel att utföra. Däremot bör man undvika att ta till borstningsläge på en gammal matta som riskerar att skada den. A skonsam sugning rekommenderas.

Med potatisskal

Om det är dyrt att ringa in en proffs kan användningen av potatisskal är en billig lösning. För att göra detta, gör bara en avkok baserat på peeling av denna stärkelse. Det är då nödvändigt att gnugga mattan med en blöt svamp av denna beredning. Nästa steg är att låt preparatet verka i några timmar. Då måste du skölj dörrmattan med klart vatten. Slutligen är det nödvändigt låt det lufttorka.

Med kolsyrat vatten och bakpulver

Den kombinerade användningen av kolsyrat vatten och bakpulver är en effektiv lösning. För det behöver du blötlägg en svamp med kolsyrat vatten. Det är då lämpligt attimpregnera mattan och skrubba den med en borste. För ett optimalt resultat, låt vätskan verka i en halvtimme. När denna period har gått måste du strö över bakpulver över hela mattans yta. Låt torka och dammsuga.

Med diskmedel och vit vinäger

de vit vinäger är den bästa allierade för rengöring. För att rengöra en matta, häll vinägern på en trasa och gnugga. Då är det nödvändigt låt verka i femton minuter. Nästa steg är att gnugga mattan igen med en blandning av vatten och Diskmedel. Använd diskmedel och vatten för att skrubba mattan igen. Avsluta städningen med en sköljning med klart vatten.