Vad du behöver veta för att organisera en garageförsäljning

Perfekt för att bli av med gamla affärer samtidigt som man uppmuntrar till samarbete och ekologisk konsumtion, är garageförsäljningen en riktig framgång. Varje år finns det mer än 50 000 i Frankrike. Vilka är gällande regler? Hur organiserar man detta evenemang väl? För att lyckas med att sortera hemma, här är alla steg att följa.

Organisationen av en garageförsäljning

Garagerea: allt du behöver veta

I Frankrike tillåter Commercial Code anordnandet av en privat försäljning eller en privat garageförsäljning i hemmet. Kallas även uppackning, detta ska ändå deklareras per rekommenderat brev till stadsdelskommunen. Tidsfristen är 15 dagar före det planerade datumet, med böter på upp till € 15 000.

Deklarationen om den uppackade försäljningen ska följas av arrangörens identitetshandling.

Det finns olika typer av garageförsäljning:

 • de tomt hus

Det tomma huset organiseras ofta efter ett arv eller en flytt. Den består av att sälja föremål, prydnadssaker och möbler i hemmet, för en dag eller en helg. Enkelt och praktiskt, det här evenemanget låter dig berömma en interiör utan att röra på dig.

 • de loppmarknad

Garageförsäljningen är vanligtvis organiserad efter jobbet eller före en flytt. Detta event låter dig sälja det överflödiga som trädgårdsredskap, gör-det-själv-verktyg, gräsklippare och verkstäder.

 • de tomt omklädningsrum

Vad gäller förrådet går det att sortera garderoberna för att bland annat återvinna oanvända kläder.

Välj det perfekta datumet för din garageförsäljning

För större lönsamhet, organisera lätt kl vår eller vid tillbaka till skolan.

 • Återkomsten av soliga dagar kommer utan tvekan att uppmuntra besökare. Innan du bestämmer datumet, kom ihåg att ta reda på om andra evenemang i området såsom sportlopp, mässor eller marknader. Denna försiktighetsåtgärd gör det möjligt att bättre möta konkurrensen.
 • För att locka så många potentiella köpare som möjligt, fokusera på helger eller skollov.

Hitta rätt plats för din garageförsäljning

Placeringen av garageförsäljningen är en avgörande faktor som påverkar försäljningens lönsamhet. Det är möjligt att anordna evenemanget på en Allmän plats eller en privat markdock under förutsättning att rättsliga skyldigheter följs. Ett evenemang som hålls i stadskärnan kommer nämligen sannolikt att locka fler än en i utkanten. Annars, se till att välja en välbetjänad plats för att undvika transportproblem.

Informera dina grannar om garageförsäljningen

Innan du organiserar denna ganska speciella försäljning, är det lämpligt att meddela ditt grannskap, särskilt om alla ljud och tillströmning av människor. Dra fördel av denna process för att bjuda in dem att delta.

Garagerea: satsa på enkelt konvertibla objekt

Hemligheten är att markera de varor som erbjuds till försäljning:

 • Fokusera på synlighet så att besökarna lätt kan hitta bland de olika produkterna;
 • Ventilera utrymmet tillräckligt för bättre cirkulation;
 • Klassificera objekt efter deras kategori för bättre synlighet;
 • Kom ihåg att märka objekten som anger pris, storlek eller annan användbar information för att spara tid;
 • Under evenemanget, fokusera mer på DIY-material, eftersom de är mer efterfrågade. TV-spel, serier, köksredskap och barntillbehör är också populära. Detsamma gäller t-shirts, blusar och tröjor. Å andra sidan är byxor och skor svårare att sälja.

Utvärdera begagnade föremål

Värderingen av tillgångarna kommer att bero på händelsens karaktär:

 • Vid garageförsäljning eller garageförsäljning: ring a auktionsförrättare att fixa priset på tavlor och antika eller värdefulla möbler. Han kommer att bättre kunna utvärdera dessa föremål. Du kan också konsultera guiden för att uppskatta begagnade föremål.
 • För ett förråd: principen är att erbjuda hälften av inköpsvärdet.

Anta god kommunikation

För att locka så många besökare som möjligt spelar kommunikation en viktig roll. Den väsentliga informationen att nämna inkluderar arten av de föremål som erbjuds såsom gamla föremål, möbler, hushållsapparater eller högteknologi. När det gäller stora möbler, se till att specificera detta för att underlätta deras transport.

 • För effektiv kommunikation, sociala nätverk är särskilt intressanta. Skapa bara en sida dedikerad till evenemanget och dela den sedan med vänner eller i dedikerade grupper.
 • Var särskilt uppmärksam på innehållet. Gynna det kvalitativa framför det kvantitativa genom att fokusera på en affisch relevant och konsekvent. Undvik att överbelasta onödig information. Kom ihåg att ventilera innehållet tillräckligt och dekorera det med tilltalande bilder. Var noga med att välja kvalitetsbilder, representativa för evenemanget.
 • För mål lokal, den flygblad och affischer är de mest rekommenderade. Det är dock bäst att anlita en grafisk designer för en professionell bild, vilket ger mer kredit till evenemanget.

Utrustningen att planera för evenemanget

Det är viktigt att satsa på bra utrustning för att förhindra eventuella olyckor. Om detta misslyckas kan arrangören erhålla det från kommunhuset efter att ha gjort begäran om OTEP (Temporary Occupation of Public Space). Renligheten i lokalerna måste också vara oklanderlig för besökarnas bekvämlighet. För det här syftet:

 • Förse papperskorgar tillägnad avfall. Det går att vädja till stadshuset för att hitta dem;
 • Ha även askkoppar för utställare för att slippa samla cigarettspetsar överallt.

Vilken underhållning att erbjuda under en garagerea?

När det gäller underhållning kan tre alternativ antas:

 • De förfriskningsbar

Det är tillrådligt att i förväg vidta nödvändiga åtgärder för att godkänna öppnandet av ett tillfälligt dryckesställe, särskilt med stadshuset. Denna process kan ta cirka 15 dagar. Kontrollera dessutom strömstyrkan på de medföljande eluttagen, vilket garanterar bra ljus tidigt på kvällen. En exceptionell begäran till kommunhuset är möjlig om en tillfällig krafthöjning.

 • De restaurering

Ett matställ erbjuder mer bekvämlighet för besökare vid lunchtid. På budgetsidan är det möjligt att ta betalt för en restaurang för en plats som professionell utställare eller att klara sig själv, ännu mer ekonomiskt.

 • De musik

För att få en festlig sida är musik viktigt, för att inte tala om dess attraktiva effekt. Ljudsystemet kommer också att tillåta meddelanden att göras över mikrofonen, ett utbyte som krävs för att orientera deltagarna. En eller flera musikgruppers ingripande för att animera evenemanget vid särskilda tider är också möjligt.