Lista över hushållssysslor som barn kan göra

Genom att göra hushållssysslor bidrar barn till familjens rutiner. Dessa bemyndigande yrken fungerar som deras utbildning. Vilka aktiviteter de små kan göra beror dock på deras ålder. Föräldrar har ofta svårt att definiera konturerna av denna initiering på en daglig basis. Vilka hushållssysslor bör tilldelas ett barn enligt hans ålder?

Ung pojke som diskar

Introducera barn till förvaring

För att stärka småbarn bättre, initiering i lagring är en av de första sakerna att göra. Denna aktivitet hjälper till att gradvis ingjuta en känsla av ansvar. Dessutom lagringsaktiviteter i en bostad är många. En gradvis initiering kan göras beroende på ålder.

  • Av 2-3 år : denna åldersgrupp är en viktig fas i inlärning barn. Föräldrar bör lära sina avkommor att lägga undan sina leksaker. För att göra detta måste du installera en leksakslåda i den lilles rum eller i lekrummet. Säg sedan åt honom att alltid lägga bort dessa leksaker i bagageutrymmet efter varje lek. Denna övning utbildar honom gradvis i förvaring. Visserligen kan initiering vara tuff, till och med svår, men ju tidigare ett barn lär sig, desto mer kan han ta nästa steg.
  • Av 3 till 5 år : ett barn i denna ålder bör kunna börja göra i ordning dina leksaker, Till lägg smutstvätt i korgen, Till Lägg undan dina kläder, hans skor och speciellt hans skoleffekter. Under denna period förstår småbarn att de måste lägga undan sina personliga tillhörigheter eftersom varje föremål måste ha sin plats.
  • Av 5-7 år : det är dags att introducera dem för att städa i sovrummet samt vissa rum i huset. a barnet lär sig i denna ålder att organisera sig, speciellt kl bädda och bädda upp din säng och att städa sitt rum (städa leksaker, staplade böcker, sorterade smutsiga kläder...). Utöver sitt personliga utrymme ska han även delta i förvaringen av gemensamma lokaler som vardagsrummet, matsalen och köket. Bortom denna ålder måste ett barn kunna delta i all städning i ett hus, men alltid gradvis.
  • För 7 år och över : Dom kan lägg ren tvätt i tvättstugan, att vika hans egna kläder, att sura ut hushållslinne etc.

Behåll renlighet

Det finns en oändlig lista över sysslor som barn kan göra i ett hem. När det gäller hygien och renlighet, här är ett urval av vanliga aktiviteter:

  • Släng sopor i soporna : Från 2 års ålder måste ett barn lära sig att slänga avfall i soporna. När han växer upp kan han skilja på vad som är smutsigt och vad som inte är det för att organisera sig väl i hushållssysslorna. Med detta i åtanke måste vi lära den lilla att inte lämna smutsstigarna.
  • Rensa upp saker : Städning är en viktig uppgift i organisationen av ett hem. Ett barn börjar delta i denna hushållsaktivitet vid 6 års ålder. Han kan hjälpa till med att handdammsuga sitt sovrum, städa sina leksaker, torka av köksbordet, desinficera dörrhandtag och mycket mer. Städverksamheten ändras sedan efter ålder. Över 10 år kan ett barn redan ge en hjälpande hand till hela familjen.
  • Sopa upp kök och matsal efter varje måltid, en uppgift som barn från 6 år kan göra utan problem. Denna aktivitet är en del av potträning för småbarn.
  • Diska : denna uppgift kan tilldelas barn över 7 år. Det handlar dock inte om att diska för hela familjen, utan att diska lite redskap till att börja med. När han växer upp lär han sig att använda diskmaskinen väl, genom att schemalägga städning och ta bort ren disk. Under tiden måste ett litet barn lära sig att tvätta skålen och andra redskap han har använt för sitt mellanmål eller sina hungerkval.
  • För att städa badrummet : från 6 år bör föräldrar lära små barn att rengöra badrummet efter användning. Detta består av att passera svabb på plattorna och att inte låta vatten stänka i rummet.

Ta hand om husdjur

Husdjur är inte bara trogna följeslagare till människan, utan också ansvarsfaktorer för barn. Att ha en hund och/eller katt kräver faktiskt olika ansvarsområden. Dessa djur måste vara matas dagligen, att ta lite frisk luft att göra sitt behov och att spendera Och mycket mer.

Som ett resultat är det möjligt att delegera vissa uppgifter till de små så att de blir mer involverade i familjeaktiviteter. a barn över 7 år kan till exempel ge att äta Till djur. En vuxen måste ändå kommunicera doserna av kibble att ge enligt schema. Dessutom måste barn också kunna rengör skålarna hundar och/eller katter så att dessa djur kan hälsosam mat, glöm inte att ge dem vatten.

Gå ut med hunden så att han kan göra sina behov är en mer mogen uppgift tillägnad barn från 10 år och uppåt. De närvaro av en förälder krävs alltid för att inleda en inhemsk verksamhet. När den lilla har lärt sig vad den ska göra för att utföra denna uppgift på rätt sätt, kan den också delegeras, precis som rengöring av kattsand. Detta sysslor varannan vecka kan utföras av ett barn från 10 år och uppåt. Du måste bara visa honom hur man gör och låta honom klara resten. Men en aktuell kontroll är nödvändigt för att omdirigera barn om de inte har gjort det korrekt.

Motivera barn att delta i hushållssysslor

De motivering är en punkt som inte ska minimeras när initiering från barn till hushållssysslor. Dessa aktiviteter behöver inte vara ett jobb för dem. De har behöver stöd, men framför allt a inlärningsläge roligare att utföra sina uppgifter ordentligt och tillgodogöra sig dem snabbt. Föräldrar har med andra ord en skyldighet att motivera dem att njuta av hemliga aktiviteter. För att göra detta finns det många tips för att uppmuntra ett barn att delta i uppgifter som rollspel. Målet är deras få dig att vilja delta i husets organisation.