Hur blir man av med avlövande larver?

På våren attackerar avlövande larver, larver av nattfjärilar, massivt bladen och stjälkarna hos olika växtarter. På grund av deras glupska aptit kan dessa insekter orsaka betydande skada. De är särskilt förtjusta i aromatiska växter och fruktträd. Det finns många lösningar för att driva bort dem.

Att bli av med avlövande larver

Upptäck utseendet på avlövande larver

Det visar sig vara omöjligt att förhindra uppkomsten av avlövade larver, även kallad avlövsfjäril. Den enda lösningen för att förhindra deras spridning är att upptäcka larverna tillräckligt tidigt och att bli av med. Dessa glupska larver jagar också grödor under tak det kl öppna fält. I allmänhet är fjärilslarver förtjusta i växter i kanten av fruktträdgårdar och nära lundar eller skogar. De är också fulla av sallader och tomater. Faktum är att larverna av nattfjärilar attackerar grönsaker från köksträdgården, fruktträdgården och trädgården. De kan också överfalla träd (ek, ask, lönn, etc.). detall är särskilt uppskattad av larver.

Avlövande larver livnär sig på löv, barr och knoppar. De bildar en sidenduk på löven för att ta sin tillflykt när de inte äter. Vissa hänger i en sidentråd för att nå närliggande träd. Skador orsakade av avlövsmal kan försvaga ett träd och få det att vissna bort helt. Larverna gnager, gräver och bildar gallerier inuti frukten när våren kommer. Deras attacker kan också få frukterna att mogna tidigt, vilket gör att ruttnande medel kan infiltrera dem.

Att bli av med avlövande larver

Vi rekommenderar att ingripa så fort de avlövade larverna dyker upp för att hindra dem från att angripa grödor.

 1. Skär de drabbade delarna använder en sax eller a grenklippare och bränn dem för att döda larverna.
 2. Bränn bon.

A dubbel stege och beskärare är användbara för att eliminera mallarver i träd.

Kämpa naturligt mot avlövande larver

Även om de avlövande larverna är många eller är svåra att komma åt är det möjligt jaga dem med några lätta att hitta produkter.

Frånfläderblad

De fläderbladflytta på dig larver av växter och blommor.

 1. Förbered en infusion av blad av fläder i en kastrull fylld med kokande vatten;
 2. Låt svalna ;
 3. Spraya detta avkok på bladverket.

Vitlök

Är det möjligt att att ersätta de fläderblad förbi vitlöksklyftor som ett avstötande medel mot avlövande larver.

 1. Häll 4 liter vatten i en kastrull;
 2. Att koka ;
 3. Tillsätt 200 g vitlök ;
 4. Låt dra i en halvtimme ;
 5. Låt svalna ;
 6. Spraya på angripna växter.

Tvåligt vatten

Tvålvatten är också en utmärkt repellerande mot mallarver.

 1. Häll i vattnet och Diskmedel i en spruta.
 2. Skaka kraftigt innan du spraya blandningen på de angripna plantorna.
 3. Upprepa flera gånger i veckan vid behov.

Vinäger

Bortsett från fläderblad, vitlök och tvålvatten är vinäger lika effektiv i hålla glupska larver borta. Detta husavstötande och 100% naturligt är kl blanda i lika delar med vatten, spraya sedan direkt vid basen av växter och blommor. Det visar sig också effektiv mot andra skadedjur såsom sniglar.

Kaffesump

Luktenkaffesump skrämmer bort gröna larver. Denna behandling är också effektivt för att motverka bladlöss, den sniglar och andra insekter skadedjur i trädgården.

 1. Samla några kaffesump ;
 2. Sätt den vid foten av växter.

I alla fall är det lämpligt att utföra dessa behandlingar mellan april och september för bevara nyttiga insekter som bin eller humlor.

Insektsätande fåglar

Fåglar är naturliga fiender till larver och andra skadedjur. För att locka dem behöver du baraköpa och installera fågelmatare på fältet eller nära huset.

Behandla med Baccillus Thurengiensis

de Baccillus Thurengiensis är en bakterier kända för sina insekticida egenskaper. Denna behandling är mer lämplig eftersom den bevarar andra nyttiga insekter. han framställs genom utspädning, då sprayas på angripna växter. Försiktighetsåtgärderna för användning på förpackningen för doseringen bör läsas noggrant, eftersom den skiljer sig beroende på larverna. Tyvärr är denna produkt ineffektivt på vuxna nattfjärilar.

Används i ekologiskt jordbruk, den tkiselgur är också en naturlig insekticid för att hålla oönskade insekter borta från trädgården.

Saker att veta om att avlöva larver

Avlövande larver är fjärilslarver tillhörande familjerna spanmaskar, knoppmaskar och malar. De älskar grönsaksträdgårdsväxter, men också några fruktträd.

Vuxna kvinnliga fjärilar dyka upp på våren (i mars och april) och lägga ägg till sommaren eller till och med hösten. Efter befruktning koloniserar äggen ytan på bladen. De första kläckningen i maj och juni. Små larver livnär sig på löv och växa på bekostnad av sin värd. När den är vuxen blir den avlövade malen en nymf och föder en fjäril. Flera generationer kan födas på ett år. I alla fall kommer cykellängden att variera beroende på arten och den omgivande temperaturen i regionen.