Förvara dina tomater väl för att äta dem hela vintern

Även om tomatsäsongen slutar i slutet av sommaren, är det möjligt att njuta av denna fruktgrönsak genom vintern med bra förvaring. Fyllda, sallad eller kanderade, tomater kan avnjutas på olika sätt både sommar och vinter. Det är viktigt att veta hur man förvarar dem så att man kan äta upp dem när frosten kommer. Här finns olika tekniker som gör att du kan njuta av smaken av tomater i rätter gjorda under vintern.

Förvara dina tomater väl

På vintern är det nästan omöjligt att hitta färska tomater. Lägg in dem burk är en metod för att hålla dem efter en sommarskörd. Det blir alltså möjligt att använda dem vintertid i olika förberedelser. De tomater i burkar brukar hålla mellan 6 till 12 månader. Dessutom låter de dig göra flera förberedelser enligt smak och önskemål.

  • De tomatsås : den är tillagad med grundläggande kryddor som örter, lök eller till och med vitlök. Låt bara sjuda allt och förvara blandningen i friska burkar så att bakterier inte växer.
  • De skalade tomater : tomaternas smak bevaras också genom att låta dem koka i cirka tjugo minuter med örter. Tomaterna kan sedan läggas i burkar med sin juice.
  • De hela tomater : Utan att tillsätta någon ingrediens kan hela tomater skållas i vatten i cirka 15 sekunder. Innan du lägger dem i en burk är det bara att skölja och skala dem.
  • de tomat juice : Inget som att återupptäcka smaken av juicepressade tomater under vintern.

Varmkonservering

De sterilisering är ett viktigt steg för att säkerställa god bevarande av tomater. Detta är en process som är beroende av värmebehandling för att döda bakterier. Behållarna och deras lock måste därför vara upphettas till över 110°C för att säkerställa lång hållbarhet. Efter sterilisering, häll bara den kokande tomatcoulisen i behållarna upp till 2 cm från kanten. Innan du provar är det viktigt att kontrollera tomatsåsens lukt och utseende för spår av mögel.

Tomater förvarade i det fria

Det är viktigt att lägg inte mogna tomateri kylskåpet. Det skulle faktiskt få dem att tappa sin arom. I det fria kan tomater förvaras i 2 till 7 dagar beroende på deras tillstånd, variation och omgivningstemperatur i köket. Det är fullt möjligt att lägga dem i en frukt korg hålla stjälkarna på toppen. På egen hand håller tomaterna längre. Tillsammans med andra frukter kommer de att mogna snabbare på grund av utsläpp av eten. När det gäller gröna tomater, de lagras i lådor eller några lådor var noga med att sätta stjälkarna i botten. Deras mognad kan bromsas upp genom att slå in dem individuellt i tidningspapper.

Torkade tomater

de torkning är en läcker konserveringsteknik för att njuta av tomater hela vintern. Torkning och oljning gör det faktiskt möjligt att göra soltorkade tomater som kan avnjutas genom goda smårätter under vintern. Det finns flera torkmetoder, nämligen:

  • Traditionell torkning : den består av att tomaterna torkas i solen i flera dagar för att garantera ett perfekt resultat.
  • Ugnstorkning : perfekt för att effektivt lagra tomater i flera månader, denna process är enkel. Skär helt enkelt tomaterna i fjärdedelar och pensla dem med olivolja innan du ställer in dem i ugnen i 2 till 3 timmar vid 100°. Tomaterna kan sedan läggas i burkar med tillsats av olivolja.
  • Uttorkningen: gör soltorkade tomater med en dehydrator sparar ännu mer tid. Det gör det möjligt att göra tomatpulver för användning som smaksättning på olika maträtter vintertid. Med olja kommer de kanderade tomaterna att passa bra till sallader eller smörgåsar.

Tomatsylt

Socker är ett utmärkt konserveringsmedel som hjälper till att bevara smaken och smaken av tomater till vintern. Det finns inget som en god sylt att njuta av till frukost på vintermorgnarna. Verkligen, socker absorberar fukt och förhindrar tillväxt av bakterier. Beroende på smak går det att göra sylt av röda eller gröna tomater. Preparatet kan även smaksättas med olika aromer och kryddor som farinsocker, vanilj eller till och med kryddnejlika för mer smak. Maceration är det viktigaste steget för att göra tomatsylt. Det är viktigt att tomater är laddade med socker och kryddor innan tillagning. Enkelt, denna teknik tillåter konservera tomaterna på ett originellt sätt.

Frysta tomater

Frysning tillåter lagra tomater i 10 till 12 månader. Kokta, tomaterna håller sig emellan 3 till 4 månader i frysen beroende på deras kvalitet. Det finns flera sätt att konservera tomater genom att frysa.

  • Råa tomater : det är nödvändigt att rengöra dem väl, torka dem och ta bort stjälkarna innan de fryses. De kan också förvaras hela eller i bitar.
  • Mogna tomater : för att förvara dem länge i frysen är det bara att skala dem, ta bort fröna och skära dem i bitar. De håller lätt i upp till 6 månader för användning i en sås eller soppa.
  • Tomatcoulis : i burk eller burk, tomatcoulis och tomatbaserade preparat håller sig perfekt i frysen.

Hemlagad ketchup

Utan tillsatser och naturliga, hemlagad ketchup är fullt avnjutad på vintern. Dessutom utförs dess förberedelse med lätthet. För detta är det nödvändigt att skära tomaterna för att få stora bitar. När de är skurna ska de puttras i en kastrull med hackad lök och valfria kryddor. I 20 minuter reduceras tomaterna på låg värme för att få en slät pasta. Det är viktigt att inte täcka pannan och att blanda allt väl för att förhindra att tomaterna blir överkokta. Efter tillagning ska beredningen kylas och sedan blandas. Hemlagad ketchup håller sig i 3 till 4 månader i frysen.