Hur hinner man med en missfärgningsolycka?

På grund av slarv händer det ibland att kläder i olika färger tvättas samtidigt, antingen för hand eller i tvättmaskin. En missfärgningsolycka kan då inträffa. Detta beror på att kläder som är färgglada tenderar att blekna, vilket skadar tvätten som tvättas på samma gång. Lyckligtvis kan detta åtgärdas med några tips.

Ikapp en blekningsolycka

Försiktighetsåtgärder som ska vidtas i händelse av en missfärgningsolycka

När tvätten inte är ordentligt sorterad före tvätt kan det orsaka olyckor som missfärgning. Innan du fortsätter med någon manöver till kompensera för en blekningsolycka, är det viktigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder. Det är nödvändigt omedelbart separera det bleka plagget från de andra. För att kompensera för det är det bättre om tvätten fortfarande är fuktig. Så undvik till varje pris att lägga den i torktumlaren eller tvätta om den direkt. Slutligen är det också nödvändigt att läsa instruktionerna på klädetiketten noggrant för att undvika andra katastrofer.

Använd ett fläckborttagningsmedel för att ta bort missfärgade fläckar vid tvätt

Det finns många lösningar som kan användas för att kompensera för en blekningsolycka. Den snabbaste och mest effektiva är utan tvekan användning av fläckborttagningsmedel. Inom detta område finns det ett brett utbud på marknaden. Priserna passar också alla plånböcker.

Använd blekmedel för att ta bort missfärgningsfläckar

Observera att denna lösning är delikat. Det räcker faktiskt med blekmedel aggressiva. Det angriper snabbt fibrerna i kläderna och kan skada dem. Därför måste alla bruksanvisningar följas exakt. Den första försiktighetsåtgärden att vidta är att bär handskar innan du hanterar produkten. Observera att den här metoden är för vit bomull, ull eller naturfibertyger som av misstag har fläckats eller färgats. Här är stegen att följa för att återhämta sig från en blekningsolycka med blekmedel:

  1. Sätt den exakta dosen av blekmedel: för att göra detta måste du placera kläderna i en handfat, häll sedan i fyra liter kallt vatten för två kapsyler blekmedel. Var försiktig med mängden blekmedel som används för att undvika att skada tyget.
  2. Övervaka paustiden : det är nödvändigt att röra allt med en träspatel samtidigt som du är noga med att inte blötlägga för länge. Så fort blandningen börjar verka, det vill säga kläderna börjar ändra färg, ska de tas av direkt. Vanligtvis runt 30 minuter
  3. Tvätta kläder av samma färg: När plagget har återställts till sitt ursprungliga skick, är det lämpligt att tvätta det med andra kläder i samma färg. Det kommer också att eliminera lukten av blekmedlet.
  4. Upprepa operationen: det är lämpligt att upprepa operationen om fläckarna kvarstår istället för att förlänga tiden kläderna sitter i bleklösningen.

Ta bort blekning från kläder med sodakristaller

En annan lösning för att kompensera för en blekningsolycka under tvätt är att använda sodakristaller. De har faktiskt förmågan attta bort fläckar, speciellt på kläderna vit färg. För att göra detta, blötlägg helt enkelt tvätten i en bassäng med hett vatten som har tillsatts en skål med läskkristaller, i en hastighet av 50 gunder en till två dagar. När detta steg är gjort, skölj kläderna med mycket rent vatten eller lägg dem i tvättmaskinen på normalt program.

Använd en infusion av lagerblad för att ta bort fläckar från en trasa

Från mormors tips som sparar blekta kläder finns också infusion av lagerblad. Det är dock lämpligt att reservera denna lösning för ömtåliga kläder. Tack vare att hon var naturlig, denna metod skadar inte tvätten. För att förbereda infusionen, koka två liter vatten och infundera cirka tio lagerblad i en dryg kvart. Ta sedan bort bladen, lägg tvätten i blandningen och låt svalna. När detta är gjort är det möjligt att maskintvätta tvätten med lämpligt program.

Använd bakpulver för att rädda kläder som har skavt av

I händelse av att plagget har skavt av endast på vissa ställen, den bästa lösningen att ta bort fläckar är bikarbonat. Det finns två sätt att använda denna produkt för detta:

  • Den första är att strö bakpulver på de färgade områdena. Spendera sedan lite borsta tidigare blött inVarmt vatten. Innan du sköljer fläckig tvätt noggrant är det bäst att rengöra de behandlade områdena först.
  • För den andra metoden, lägg till fyra påsar bakpulver till två skålar bakpulver och varmt eller ljummet vatten beroende på temperaturen som anges på plaggets etikett. Blötlägg sedan kläderna i den och tvätta dem väl efteråt.

Använd varm mjölk för att ta bort fläckar

Det här tricket är helt rätt mirakulös. de mjölk har verkligen oanade egenskaper hos fläckborttagningsmedel på fläckiga vita kläder. Till att börja med måste du först hälla en till fem liter varm mjölk, som tidigare tagits till kokande, i en hink (mängden beror på antalet kläder som ska sparas). Blötlägg tvätten som ska lossas i den och låt vila. Efter några timmar i mjölken ska kläderna sköljas med rent vatten. Detta är en bra lösning för att ta bort till exempel akrylfläckar. Den har också fördelen att hålla tygets kondition intakt och är särskilt lämplig för ömtåliga tyger som ull eller sammet.

Färga hela tvätten för att återställa fläckiga kläder

Om fläckarna kvarstår trots många försök till rengöring är det också möjligt att färga plagget i samma färg än dessa. Denna metod kan verkligen dölja dem. Dessutom blir tvätten som ny och man ser bara eld. För att göra detta måste du gå till en specialiserad butik för att hitta rätt produkt och rätt nyans. Följ naturligtvis instruktionerna noggrant innan du använder produkten.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found