Högpresterande vakuumisolering: ISOVIP från Saint-Gobain

Isoleringspaneler som utnyttjar vakuumets egenskaper har funnits på marknaden i några år men har hittills inte haft den förväntade framgången på grund av deras tidigare oöverkomliga pris. Att en stor isoleringstillverkare är intresserad av den och börjar distribuera den borde sänka den och ge denna isolering den plats den förtjänar vid energirenovering.

Högpresterande vakuumisolering: ISOVIP från Saint-Gobain

Kiselbaserad

ISOVIP isolering från ISOVER ISOVERs nya ISOVIP-isolering består av fina partiklar av pressad kiseldioxid, värmeförseglade i en polyesteraluminiumfilm och sedan dammsugna. Det hela läggs mellan två lager extruderad polystyren (XPS) för att styva upp det och göra det till paneler. Vakuumet som sålunda skapas inuti panelen utgör en isolerande faktor för primär effektivitet.

En exceptionell lambda

ISOVIP:s värmeledningskoefficient är ganska exceptionell: 0,0052, jämfört med lambda på 0,032 för den bästa glasullen som produceras och distribueras av ISOVER. Detta resulterar i en spektakulär tjockleksökning, vilket gör det möjligt att få en R = 4 med en panel på 31 mm tjock (mot 140 mm för glasull) och en R = 8 med en panel på 56 mm. Vakuumisoleringspaneler är de i särklass mest effektiva på marknaden. ISOVIP-koefficient för värmeledningsförmåga

Vår åsikt

Denna nya generations isolering kommer äntligen ut på marknaden. Exceptionella egenskaper i en mycket exakt konfiguration: isoleringen av de vertikala väggarna.