Julspecial: 4 idéer för att göra en julfotobooth

Trendigt och originellt, en photobooth är en enhet för att visa upp foton under semestern, särskilt jul och slutet av året. Du behöver dock inte investera en förmögenhet i dessa fotohörn. Lite tillbehör och lite fantasi räcker. Zooma in på några praktiska tips för att skapa och organisera en originell och rolig photobooth på jultema.

Gör en julfotobooth

Hur ordnar man sin fotohörna?

För ordna din egen photobooth, inget kan vara enklare: allt du behöver är en god organisationskänsla och några grundläggande tillbehör. Helst är det lämpligt att ägna ett tillräckligt stort utrymme för att installera fotohörnet. Denna måste kunna ta emot ett stort antal personer och tillåta att ett gruppfoto kan tas med alla gäster. Ett hörn av en vägg eller ett fönster skulle fungera bra för detta ändamål. Dessa platser kommer att vara lättare att dekorera och praktiska för att hänga dekorativa tillbehör.

Först och främst, klä utrymmet som ägnas åt att ta bilder med färger som förstärker temat. I detta sammanhang är ljusa färger i tonen av rött och grönt kommer att vara idealiskt. För en mer sober återgivning går det däremot att välja neutrala färger som t.ex vitt kombinerat med glitter. Allt som återstår att göra är att lägga till personliga tillbehör och en låda med roliga föremål för att liva upp bilderna.

Slutligen, den ställa in kameran är ett viktigt inslag i framgången med fotograferingar framför photobooth. Därför är det viktigt att ta hänsyn till inramningen för att kunna installera linsen på rätt höjd. Det är därför lämpligt att placera kameran eller surfplattan i höjd med fotografens bröstkorg för att säkerställa en optimal bild. Det rekommenderas också att överväga orienteringen för att hitta den bästa ljusstyrkan. Därför kan det bli nödvändigt att göra några tester för att hitta rätt plats.

Hur dekorerar man sin photobooth?

Hur mycket av bakgrunden i en fotokrok som ser ut beror verkligen på var den är. Faktum är att placeringen av dekorativa tillbehör beror på ytan som de kommer att fixeras på. Således, om det är en del av väggen, kommer det att vara särskilt nödvändigt att skapa en bakgrundsram. Å andra sidan, om det är ett fönster blir installationen enklare, eftersom tillbehören kan fästas på gardinerna.

Flera möjligheter kan användas för att dekorera en väggplan:

 • I synnerhet är det möjligt att installera en skir gardin som kommer att fästas på båda sidor med ett snöre fäst vid band. Strängljus kan sedan installeras bakom detta tyg.
 • Väggen kan även dekoreras med en julgran ritad med Maskeringstejp utsmyckad med några tillbehör utspridda runt huvuddesignen.
 • Ett sista alternativ: rita en ram med girlanger eller pappersflaggor i flera former (bokstäver i ordet jul, tomtehatt eller små träd).

På fönsternivå är inredningen enklare, vilket gör möjligheterna ännu fler. Faktum är att en gardin med jultema förknippad med några tillbehör kan perfekt användas som bakgrund för foton. För en mer sofistikerad effekt är det också möjligt att dekorera vita gardiner med girlanger eller andra ornament:

 • Remsor av färgat kräpppapper;
 • Kulor som hänger från band av olika höjd. I det här fallet är det lämpligt att forma en båge med ganska korta band i mitten och som tenderar att förlängas mot sidorna.

Oavsett vilken plats du väljer kan inredningen alltid kompletteras med ett sidobord prydt med ett litet träd och inslagna presenter.

Vilka tillbehör ska man ha där?

En julfotobooth är inte lyckad om den inte kombineras med ovanliga tillbehör på detta tema. För detta finns färdiga tillbehör på marknaden. Det är bara att lägga dem i en liten låda så att gästerna kan välja den utklädnad som passar dem. Här är en lista över fotorekvisita som kan användas till jul:

 • Jultomtens hattar;
 • Hattar eller huvudbonader för tomtar;
 • Handskar ;
 • Glasögon ;
 • Rennäsor;
 • Renhorn;
 • Självhäftande mustascher;
 • Pannband dekorerade med rosetter eller julkulor.

I vissa fall gör Halloween-kostymer eller extravaganta smycken också sitt till. För ännu mer originalitet är det också lämpligt att ha ett skiffer med krita som gästerna kommer att skriva meddelanden på för att föreviga.

Gör dina egna tillbehör för photobooth

För att få en originaldekoration och få en lekfull touch till bilderna går det även att göra egna tillbehör med jultema. För att göra detta måste du ha:

 • En papperssax;
 • Sträng;
 • Maskeringstejp;
 • papper och penna;
 • Penslar ;
 • Pinnar för spett;
 • Gouachemålningar;
 • Scotch tejp.

Med dessa verktyg kan skägg, stora munnar, rådjurshorn, knutar eller till och med skägg göras. Stegen att följa för att skapa dessa fotobås är följande:

 1. Rita de valda formerna på papper eller lätt kartong;
 2. Måla den skisserade delen med pennan med gouache;
 3. Skär kartongen för att få önskad form;
 4. Använd tejp, fäst baksidan av den skurna kartongen säkert på ett 8-tums träspett.

För dem som inte har mycket tid att pyssla med, finns utskrivbara ornament tillgängliga på Internet. Skriv bara ut dem på lätt kartong, klipp sedan ut konturen innan du fäster den på träspett.

Oavsett om de är manuellt tillverkade eller tryckta, tillbehören fotobås bör fästas på träpinnar för enkel användning genom att tillåta användare att placera dem framför ansiktet. För att variera stilarna är det därför möjligt att ändra orienteringen på ätpinnarna. Detta kommer att få bilderna att se roligare och roligare ut.

Men för att undvika olyckor är det lämpligt att skära av spetsarna på trä ätpinnar och runda dem så mycket som möjligt. Dessutom är det viktigt att alternera placeringen av trollstaven till vänster och höger om rekvisitan. Detta gör att användare kan hålla ett tillbehör i höger hand och ett annat i vänster hand. Det är också nödvändigt att komma ihåg att göra två kopior av varje tillbehör och att variera modellerna så mycket som möjligt.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found