Återvinn gamla fönster för dekoration

Renovering eller inredning innebär ofta demontering av gamla fönster som sedan står oanvända. För en interiör utan avfall är det möjligt att återvinna dessa strukturer. Skiljevägg, vardagsrumsbord eller sänggavel med 4 fönster, det råder ingen brist på geniala idéer för att avleda dessa gamla snickerier.

Återvinn gamla fönster

Var kan man köpa gamla fönster?

För att uppskatta en rendering" årgång », Gamla fönster är de bästa lösningarna. Loppis och garageförsäljning erbjuder gamla fönster, med eller utan glas. Det går till och med att hitta några gratis, speciellt vid renoveringsarbeten på grannar i grannskapet.

Hur fixar man ett gammalt fönster?

Innan man påbörjar nybeläggningen är det viktigt att noggrant kontrollera inglasningen. Den senare kan faktiskt bearbetas enligt den önskade effekten. Det är möjligt att behålla träverket i sitt råa tillstånd, vaxad Var patinerad, eller slipa dem med sandpapper innan du målar. För att få skåpsdörrar, kom ihåg att hänga upp dem löv på en träram, köpt standard eller specialtillverkad för att bättre ersätta den gamla ramen.

Nödvändig utrustning:

 • en ren trasa;
 • penslar ;
 • stålull;
 • stålull;
 • vax ;
 • av Sandpapper ;
 • bets;
 • vit blypasta.

Insikten:

 1. Om träet redan är målat, slipa det med en elektrisk slipmaskin eller sandpapper. Torka rent med en trasa för att ta bort damm. Tvätta med tvålvatten och torka sedan;
 2. Med träbets, färga ytan, gnid sedan i riktning mot ådring med stålull;
 3. Använd en trasa, täck vitt blyträ genom att göra små cirkulära rörelser;
 4. Med stålull, gnugga med cirkulära rörelser, damma sedan av;
 5. Vaxa före polering med en mjuk trasa.

En mellanvägg

Gamla fönster är idealiska för att avgränsa ett utrymme med bibehållen vidd. Denna skiljevägg är också effektiv för att bada rummet i ljus utan att kompromissa. Välj dem i olika storlekar för en original och lätt look.

En sänggavel med 4 fönster

Det är möjligt att utföra en sänggavel med 4 gamla likadana fönster. Fixa dem sida vid sida tills du får ett slags retro chic rutnät. Resultatet: en sänggavel som utstrålar lugn och originalitet.

En klädkrok

För att skapa en vacker Klädhängare, allt du behöver är en kraftig fönsterram som är lätt att fästa med krokar. I köket eller i andra rum har den användbara vardagstillbehör nära till hands.

En bildram

Ett gammalt fönster kan också användas till markera foton med mer perspektiv.

 • Det går att hänga dem med självhäftande hörn, som de som används för fotoalbum. Således blir det lättare att regelbundet byta ut bilderna samtidigt som man tar hand om dem;
 • Tveka inte att leka med symmetri genom att placera dem på vardera sidan av ett litet bord mot väggen;
 • För att ytterligare åldra ett fönster, kom ihåg att skala färgen innan du fortsätter med gör-det-själv.

En garderob

I ett badrum eller ett sovrum kommer garderoben verkligen att få effekt. Utrustat med små invändiga hyllor och stängt av ett gammalt fönster, kan detta skåp rymma smycken, dekorativa tillbehör eller små parfymflaskor.

En trappa klättra

De vintagefönstren är arrangerade på ett överlappande sätt och ger energi till att gå uppför trappor samtidigt som de dekorerar de höga väggarna.

Ett vardagsrumsbord

Att koka ihop ett vackert soffbord som är både vintage och shabby chic, de gamla fönstren är ett intressant alternativ:

 1. Utrusta dig med en låda i storleken på fönstret, ett gammalt fönster, 4 fot, 2 eller 3 gångjärn och ett handtag;
 2. Montera dem till en fin möbel.

Ett virrvarr

För att börja, utrusta fönstret med en hönsnät, tillgänglig i butiker som är dedikerade till trädgårdsarbete. Lägg bara till hängkrokar för att rymma vykort, smycken eller anteckningar.

Ett ställ

I köket kombineras ett gammalt fönster funktionalitet och estetisk genom att fungera som ett ställ. Den är dock reserverad för interiörer med ganska högt i tak.

En trumeau

Installerad ovanför en öppen spis, som de gamla bryggor, ett gammalt fönster ger karaktär för en snygg återgivning shabby chic. Den hittar också sin plats ovanför en byrå, en skänk eller en skänk.

En "hem" spisdörr

Detta fönster fyller endast en estetisk funktion. I slutändan utgör det ett litet skydd mot damm eller kyla.

En originalspegel

Speglar känns igen för visuellt förstora ett utrymme samtidigt som det reflekterar ljuset på ett underbart sätt. Det handlar om att modifiera fönstrets glas billigt och njuta av en fantastisk effekt i en hall, matsal eller kök.

En lapptäckseffekt

Principen är att införa trendiga tidningar, av geometriska tryck och originallinjer. Överväg dock att integrera färger i harmoni med resten av den befintliga dekorationen, utan att glömma snygga handtag som kommer att fungera som krokar.

Shabby chic möbler

Att gifta sig synlighet och vacker framhävning av de dekorativa elementen, spela kortet för transparens med eleganta möbler gjord av gamla fönster. Det återstår att placera de valda tillbehören.

En kalender

Det är möjligt att måla utrymmet mellan små hängslen att få en trevlig kalenderkadrilj. Detta praktiska tillbehör ger bättre synlighet på planera och organisationen av hela familjen.

I klädhängare

Hängande på väggen, och utrustat med manschetter eller krokar, kan ett gammalt fönster fungera som en klädhängare för att enkelt få plats med hattar, paraplyer eller andra tillbehör i hallen.

Andra geniala tips att göra med ett gammalt fönster

För mer DIY och smart återvinning av ett gammalt fönster, här är några andra originella idéer att göra:

 • En relaxavdelning prydd med gamla fönster;
 • Ett souvenirfönster;
 • En målning ;
 • En hylla ;
 • Övervakning;
 • I korkbräda att ta emot meddelanden;
 • Ett original förvaringsfack;
 • En handdukshängare i badrummet;
 • En mysig läshörna;
 • En juldekoration.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found