Hur gör man handdesinfektionsgel?

Handdesinfektionsgel är en användbar produkt under alla omständigheter. Ett industriellt desinfektionsmedel är effektivt för att rengöra händerna. Ett 100 % naturligt desinfektionsmedel har ekonomiska och ekologiska fördelar. För att göra detta måste du lära dig grunderna och känna till de olika ingredienserna. Upptäck sedan stegen för att göra gelen.

Gör dig själv en hydroalkoholisk gel

Handdesinfektionsmedel med alkohol

Ekologiska desinfektionsmedel kan användas utan att skölja. Dessutom torkar de snabbt. Vanligtvis innehåller desinfektionsgeler alkohol. I sanning är detta ämne en antiseptiskt och antimikrobiellt medel. Dessutom innehåller de en uppmjukande. Detta medel förhindrar hudirritation.

Att göra en hydroalkoholisk desinfektionsgel, måste du sammanföra följande ingredienser:

  • 2/3 koppIsopropylalkohol ;
  • 1/3 kopp ren aloe vera gel ;
  • 8 till 10 droppar tea tree eller lavendel eterisk olja (valfritt, förbjudet för barn under 7 år och gravida kvinnor, och föremål för ett anti-allergiskt test. Som en allmän regel kräver kutan applicering av eterisk olja ett medicinskt utlåtande);
  • En behållare för blandning;
  • Sked ;
  • En tratt ;
  • En plastbehållare för att förvara produkten.

Aloe vera är ett fuktgivande medel. Förutom dess fördelaktiga egenskaper för huden har denna växt antiseptiska egenskaper. Faktum är att det hjälper till att neutralisera bakterier och bakterier. Dessutom bildar Aloe vera ett skyddande lager som gör den till en utmärkt råvara för den desinficerande gelen.

Stadierna för beredning av desinfektionsgelen

Att förbereda en desinfektionsgel är inte alltför komplicerat. För att göra detta måste följande steg följas:

  1. Blanda alkoholen och Aloe vera-gelen i en behållare: dessa ingredienser måste vara perfekt homogena och perfekt släta.
  2. Tillsätt den eteriska oljan: beroende på din smak kan du kombinera flera smaker. Överskrid dock inte de 8 till 10 dropparna. Helst kan du känna lukten av preparatet. För en mer uttalad lukt, tillsätt ytterligare några droppar.
  3. Häll preparatet i en behållare med hjälp av tratten: häll försiktigt blandningen. Det idealiska är att använda en behållare på 30 cl. Det är bättre att fylla flaskan. Behållaren måste dock stängas efter varje användning.

Det är också möjligt att använda vegetabilisk olja som vegetabiliskt glycerin. Liksom Aloe vera är denna olja en fuktkräm. Desinfektionsgelen kan förvaras i minst 6 månader.