Hur kan man inreda och organisera sin tvättstuga?

Tvättstugan är ett ofta förbisedt rum i huset. Där råder röran när smutstvätten samlas. Det krävs dock bara några tips för att organisera tvättstugan väl. Tvättprodukter, smutsiga kläder och rena kläder hittar var sin plats.

Ordna en tvättstuga

Optimera det dedikerade utrymmet

Det är redan en stor chans att ha ett utrymme dedikerat till tvättstuga. Så för att organisera detta rum väl är det nödvändigt att utnyttja varje skrymsle och vrår. Det finns ingen anledning att vara uppmärksam på storleken på rummet eftersom det alltid är möjligt att organisera en tvättstuga väl även på ett litet utrymme.

  • Använd utrymmet ovanför tvättmaskinen att få plats att vika tvätten.
  • Att placera tvättmaskinen på höjd kan också vara smart. Du behöver inte böja på mitten för att tömma eller fylla maskinen.

Installera hyllor

Det är bättre att göra hyllor eller skåp som går från golv till tak. En välinredd tvättstuga ska ha så mycket förvaringsutrymme som möjligt.

Det är lämpligt att anpassa hyllornas layout till det tillgängliga utrymmet. Om rummet är smalt är det bättre att begränsa djupet på hyllorna. Dessutom, om de senare är för djupa, kan föremål eller vävnader placerade på botten finnas kvar där. Dessutom är det nödvändigt att komma ihåg varje plats för att undvika att slösa tid på att leta efter platsen för ett speciellt tvättmedel eller sådant klädesplagg.

Använd tvättstugans väggar och vertikala ytor

Tvättstugans väggar kan också användas för att organisera sig väl eller för att förenkla hushållssysslorna.

  • Hänga flätade korgar för förvaring av tvål, borstar och små tillbehör;
  • Häng en garderobsstång för att hänga galgar och torktumlaren;
  • Häng a utdragbart vägghängt klädställ ;
  • Häng strykbrädan med hjälp av en krok fäst på väggen om den inte är infällbar. Förutom att frigöra utrymme gör detta trick rengöring av golvet lättare.

Dessa förvaringstillbehör är lätta att hitta på Internet, i ett byggvaruhus, i inrednings- eller inredningsbutiker.

Dessutom kan det vara möjligt att bryta ytan av Vitvaror, särskilt för att fixa tvättschemat. Det är samma sak för dörren till tvättstugan som rymmer en skohylla eller produkter som är användbara för tvätt.

Lägg till minst en stängd förvaringsmöbel

För att få mer lagringsutrymme, förvärv av en förvaringsmöbler stängd är en verklig fördel. De öppna möblerna är faktiskt lätta att komma åt och praktiska att använda. Det släpper dock in damm. Dessutom är slutna möbler idealiska för snygg förvaring. Dessutom går det att förvara rengöringsprodukter, som tvätt, fläckborttagningsmedel, sköljmedel eller väteperoxid med flera.

Det är viktigt att betona att farliga rengöringsprodukter bör placeras högt för att hålla dem utom räckhåll för barn. Endast de vanligaste tillbehören ska finnas till hands. För att skydda hyllorna från dropp är det också att föredra att placera flaskorna, kolvarna och burkarna med produkter på en hylla.

Använd stapelbara korgar

För att tydligt särskilja varje kategori av kläder, användningen av genomskinliga stapelbara korgar är vettigt. Således ligger jeans i en korg och vita tyger i en annan. Det kommer inte längre att vara nödvändigt att sortera dem när du tvättar, förutsatt att varje familjemedlem har sin egen. Ytterligare korgar kan behövas för rena kläder och tvätt medan de väntar på att de ska hitta sin plats i garderoben eller byrån. Dessutom är det också lämpligt att utrusta tvättstugan med en tom korg. Därmed kommer de boende i huset att kunna slänga sin smutstvätt där. Detta trick undviker att låta dem ligga runt huset.

Anteckna det lådor kan ersätta plastkorgar perfekt för att spara pengar. De behöver helt enkelt vara personliga så att de kan smälta in i inredningen.

Tänk på en liten insamlingsbehållare

Mellan en lös skjortknapp eller en strumpa som tappat sin kikare ligger små föremål i tvättstugan. För att lagra dem tillfälligt är det användbart att ha en dedikerad behållare. Det är faktiskt ofta vid strykning som det är möjligt att identifiera skjortan som har tappat en knapp. Strumpan hittar sin förlorade tvilling under rengöring.

Integrera ett handfat i tvättstugan

Om tvättstugan är tillräckligt rymlig för att rymma ett handfat, tveka inte att installera det. Handfatet är både funktionellt och praktiskt och låter dig tvätta ömtåliga tyger manuellt. Det kan också användas för att bli av med svåra ställen innan du går igenom maskinen.

I utrusta en tvättstuga med ett handfat, det är inte längre användbart att gå fram och tillbaka mellan detta rum och köket. För att välja den mest lämpliga modellen:

  • Välj en färdig att installera tvättställ;
  • Välj en modell utan dekoration eftersom den inte kommer att användas lika ofta som den i köket;
  • Välj ett handfat som består av ett handfat 100 cm långt, 50 cm brett och 35 cm djupt;
  • Använd en tunn, hög kran för att inte störa införandet av en bassäng i tanken.

Ett handfat dedikerat till tvättstugan finns tillgängligt för cirka 40 € online eller i ett byggvaruhus. I inrednings- eller möbelaffärer kan priset snabbt stiga eftersom de ofta erbjuder exklusiva modeller.

Inred tvättstugan

Det är viktigt att lägga vikt vid såväl färgerna som dekorationen. Tvättstugan är inte bara tvätt och strykning. För att ge komfort till detta rum är det lämpligt att välja lugnande och motiverande färger. Så varje besök i tvättstugan är inte längre ett jobb, utan ett nöje.

Dessutomtvättstugabelysning bör inte förbises. Att lägga till lampor under höga möbler rekommenderas för att undvika mörka hörn. Bänkskivan måste få tillräckligt med ljus. Så den som plötsligt blir sugen på att göra i ordning tvättstugan eller stryka ren tvätt på kvällen kan komma igång med uppgiften bekvämt.

Slutligen, för att optimera tvättstugan, är installationen av hushållsapparater och möbler så harmonisk som möjligt.