Rengör penslarna med vinäger

För att effektivt rengöra en borste och kunna återanvända den senare rekommenderas användning av vinäger. Visserligen är vit vinäger ett bra sätt att ge penslarna ett nytt liv. Detta är ett effektivt sätt att hjälpa deras hår att återfå sin smidighet om det har fått ett dåligt veck efter att ha använts.

Rengör penslarna med vinäger

Rengör dina penslar med vinäger steg för steg

Om borsten på borsten är upp och ner efter att ha tagit en dålig böj, använd bara ättika för att få tillbaka den. Han kan då användas igen.

Stegen för rengöring av borstar med vit vinäger:

 • I en kastrull, häll vinäger, låt det svalna och undvik speciellt att låta det koka, eftersom det skadar penslarna.
 • Blötlägg dem i ljummen vit vinäger i 5 minuter
 • Blötlägg penslarna.
 • Rengör med svart tvål och skölj väl med varmt vatten.
 • Torka av och torka.

Resultat :

Efter att ha rengjorts med vit vinäger, borsten på borstarna återfår sin flexibilitet. De är mjuka och kan återanvändas. Borstar är prisvärda. Det vore dock ett slöseri att slänga dem när det finns ett effektivt och ekonomiskt sätt att renovera dem.

Hur håller du dina penslar mellan två lager färg?

Rengör dina borstar före eller efter varje användning kan vara en tråkig uppgift. Det skulle också slösa vatten. Det finns tips för att behålla dem.

 • För att färgen på penseln inte ska torka och sedan kunna använda den utan problem är det bara att lägga den i en plastpåse. Se framför allt till att stänga den väl med ett elastiskt band.
 • Det rekommenderas också att linda in borsten i tidningspapper för att hålla borsten mjuka. I förväg ska det rengöras och torkas. För silkeshår kommer det att vara nödvändigt att lagra dem i en låda med malkulor.
 • Om penslarna trots allt har torkat ut eller om det har gått lång tid mellan 2 lager färg går det att mjuka upp borsten med vinäger. Den senare löser den torkade färgen.
 • Borsten kan skadas om den vilar på borsten. För att hantera denna typ av besvär är det bäst att avbryta det. För att göra detta måste du borra ett hål i handtaget och skjuta ett tråd.
 • Det är också möjligt att lägga borsten platt på tidningspapper. Dess hårstrån ska pressas försiktigt med en skrapa eller baksidan av ett knivblad.

Praktiska råd för enkel rengöring av dina borstar

För att optimera borstarnas livslängd måste de rengöras och torkas ordentligt. Sådant underhåll hjälper till att göra dem trevligare att använda nästa gång.

 • Borsten ska rengöras omedelbart efter användning, eftersom färgen på borsten är svår att ta bort när den är torr. Det är därför nödvändigt att bli av med det medan färgen fortfarande är färsk.
 • Hur ofta en borste ska rengöras beror sedan på hur många gånger den används.
 • När du använder borsten, undvik att överblöta den. Det ska inte vara för droppande. Så det blir inte så svårt att rengöra den. För att ta bort överflödig färg, dra helt enkelt en träspatel över borsten. Borsta sedan borsten på gamla kartonger eller gamla tidningar.
 • Vid rengöring är det lämpligt att behåll handskarna på skydd. Det är nödvändigt att arbeta i ett väl ventilerat rum och att hålla djur och barn borta. Det är absolut nödvändigt att skaffa vissa specifika produkter för rengöring av borstar.

Rengör och torka dina penslar enligt färgen som används

Innan du rengör borsten rekommenderas det att ta bort så mycket färg som möjligt från borsten. En pappershandduk eller kartong kommer att göra susen för detta. Sedan, vad gäller rengöringsstegen, beror det på färgtyp Begagnade.

 • För att rengöra akrylfärg på dina penslar, använd bara ljummet vatten. För att torka dem, lägg dem platt på en pappershandduk.
 • För att rengöra borstarna som används för gouacher kommer en enkel sköljning med vatten att göra susen.
 • För oljefärger rekommenderas användning av vinäger. Det är dock viktigt att skölja dem väl. När färgen har tagits bort måste du torka av borsten med en pappershandduk.
 • För att ta bort latexfärg från borsten kommer tvålvatten att vara särskilt effektivt. Detta är ansvarigt för att lösa upp färgen som har blivit kvar på borsten på borsten. Om spår av färg kvarstår är användningen av vinäger utan tvekan den bästa lösningen att överväga.
 • För en ny borste med syntetiska borst kan du låta den dra i rent vatten över natten. Man måste dock se till att vattnet är vid ¾ av borsten.

Rengöring efter typ av borste

Innan rengöring måste du bestämma vilken typ av borste. Faktum är att metoden som ska användas är olika beroende på om borsten på borsten är gjorda av naturligt eller syntetiskt material. När det gäller underhåll kommer metoden att vara densamma.

 • För naturliga borstar, är det nödvändigt att låta dem dra i linolja. Dagen efter ska den gnuggas försiktigt med tvålvatten för att få bort alla spår av färg. Sedan ska borsten sköljas ur och sedan vridas ur. Se till att borsten inte vrids samtidigt som trycket från hylsan mot änden av borsten bibehålls.

När det gäller en syntetisk borstborste är proceduren i huvudsak densamma. Håll bara borsten i vatten istället för linolja över natten. Sedan är det bara att göra det skölj med rent vatten och vrid ur den väl. Borsten måste vara torr före användning. När alla dessa rengöringssteg följs blir den som ny och bekväm att använda.