Hur man putsar fälgar: 3 praktiska tips

Med tiden blir fälgarna matta och tappar sin glans. De är dock viktiga och hjälper till att ge bilen dess fulla tjusning. För att hitta fälgar lika vackra som när de köptes kommer här tre enkla tips. De är tillgängliga och praktiska och kräver inga professionella ingripanden.

Rengör dina fälgar väl

Polera med en speciell fälgrengöring

Denna specialprodukt marknadsförs i bensinstationsbutiker bland andra. Användningen är enkel och instruktionerna förklarar tydligt hur man rengör och polerar fälgarna med den. Innan någon applicering måste fälgen vara fuktig. Sprid sedan ut rengöringsmedlet och låt stå i cirka 2 minuter för att det ska verka. En flaskborste tillhandahålls vanligtvis för att tillåta korrekt gnidning av fälgen som ska poleras. När det är klart, ta med en borste och se till att emulgera fälgrengöringsmedlet väl. Skölj med vatten och torka med en trasa som avslutning. Tack vare denna behandling,fälgen blir väl polerad och perfekt rengjord.

Polska fälgar med vit vinäger

Vit vinäger är billigt och mycket lätt att hitta. Vit vinäger säljs också till ett mycket överkomligt pris i stormarknader eller i små butiker. Känd för sin rengöringseffekt på alla ytor, den är mångsidig och kan även polera bilfälgar. För att polera fälgarna ordentligt, ta en torr mikrofiberduk och häll en liten mängd vinäger på den. Ta sedan en sprayflaska, fyll den med vit vinäger och spraya hela ytan på kanten som ska rengöras med. Gnid kraftigt hela ytan, insistera väl i de tristaste hörnen. När det är gjort är nästa steg att skölja med rent vatten. När de torkats med en trasa kommer fälgarna att ha återfått sin glans.

Polska fälgar med skurkräm

Också lätt att hitta kommersiellt, skurkräm är en mycket effektiv och effektiv produkt.praktiskt för att polera bilfälgar. För att rengöra, ta en sprayflaska som innehåller produkten och spraya hela ytan på fälgen som ska behandlas. Med en svamp helst, gnugga sedan kraftigt och upprepa sedan denna operation en gång. Efter att ha sköljt allt med rent vatten, var noga med att ta bort all kräm, ta en svamp indränkt i flytande tvål med linolja och sätt tillbaka den på fälgen. Skölj och torka med en trasa som pricken över i.