Noll avfall: hur gör man tvättbar matfilm?

Engångsfolie är ett av de avfall som mycket väl kan minskas. Istället för att använda matfilm för att skydda maten kan den läggas i en lufttät låda. Det går även att göra en egen tvättbar matfilm så att du inte behöver slänga den efter varje användning.

Att göra tvättbar matfilm

Att göra tvättbar matfilm

Ja, det går att klara sig utan plastfolie i vissa fall. Vi måste dock erkänna att denna förpackning är väldigt praktisk och verkligen gör livet enklare. Till exempel med matfilm kan du slå in en smörgås och förvara den i en påse utan att oroa dig för att såsen droppar. Lösningen skulle vara att göra tvättbar matfilm som kan återanvändas många gånger. För att uppnå detta behöver du ett 100% bomullstyg som inte är för tjockt och bivaxklumpar. Här är tillverkningstekniken i detalj:

 1. Tvätta, torka och stryk tyget för att göra det så smidigt som möjligt;
 2. Lägg bakplåtspapper i en plåt;
 3. Bred ut tyget över det;
 4. Fördela vaxet på tyget;
 5. Grädda vid 80 ° C i 5 minuter;
 6. Tillsätt vax om det saknas på vissa ställen;
 7. Ta ut ur ugnen och låt torka.

När det är torrt kan tyget användas som matfilm för att slå in mat. Den anpassar sig lätt till alla typer av behållare. Han är regnrock och kan tvättas. Den bör dock rengöras med en fuktig svamp och tvål. Det går inte att tvätta i maskin.

En annan teknik för att göra tvättbar matfilm

Här är en annan teknik för att göra tvättbar matfilm. Du bör ta med en ren, inte för tjock trasa, bivax, strykjärn och bakplåtspapper. Här är stegen att följa:

 1. Placera a plåt bakplåtspapper på strykbrädan;
 2. Lägg över tyget som ska vattentätas;
 3. Sprid några bitar av bivax över hela ytan av tyget;
 4. Täck tyget med ett annat ark bakplåtspapper;
 5. Stryk tyget för att smälta vaxet;
 6. Låt svalna.