Halloween: Hur gör man en Halloween-pumpa?

Halloween utan pumpa är bara inte Halloween. Även utan en riktig pumpa går det att göra en med andra material som papper eller ballonger. Här är några fiffiga idéer för att skapa personliga och kusliga Halloween-pumpor. Garanterat kul för gör-det-själv-entusiaster!

Hur man gör din Halloweenpumpa

Carving en Halloween pumpa

Naturligtvis för att väcka det legendariska till liv Pumpalykta på Halloween är det bästa alternativet att hitta en vacker och stor pumpa väldigt orange. Normalt ska en pumpa väga runt 5 kilo, men var och en får välja storlek och form beroende på önskat resultat, bara det är läskigt! Här är stegen att följa:

 1. Rita ansiktet på pumpan

Efter att ha valt pumpan, rita delarna att skulptera med en mörk markör. Börja med att markera kraniet genom att bilda en sicksack runt skaftet. Fortsätt linjen i nivå med ansiktet: två vidöppna ögon, en näsa och en mun med ett ondskefullt leende för ett bra resultat skrämmande. Kom ihåg att dessa element måste släppa in ljuset. Därför måste de vara tillräckligt breda. För att underlätta skärning är det också lämpligt att anta raka och geometriska former.

 1. Töm pumpan

Det andra steget är att ta bort pumpakött. Använd en vass, tandlös kniv och påbörja sedan operationen genom att öppna kraniet. För att göra detta, följ helt enkelt den sicksack-bana som gjorts i förväg. Ta av hatten och ställ den åt sidan. Ta sedan bort allt kött med en stor sked. De pumpafrön kan grillas senare, medan köttet kommer att användas för att göra en god Halloween-soppa, för att förbereda med kålrot och morötter för en sammetslen tröstande.

 1. Gräv ansiktet på pumpan

För att skulptera ansiktet på Jack O Lantern, borra pumpan med kniven, efter spåren som gjorts med markören. Det är tillrådligt att arbeta uppifrån och ned för att underlätta uppgiften. Ta bort de skurna delarna och gör korrigeringar vid behov. Observera att skära ut pumpa är strängt förbjudet för barn, eller under noggrann uppsikt av en vuxen. Skalet på denna grönsak är verkligen svårt att sticka hål. Å andra sidan kan små gör-det-själv-makare delta perfekt genom att ta bort köttet och rita ansiktet på lykta.

 1. Tänd upp lyktan

Till sist återstår bara att göra pumpan levande till halloweenfesten. Tänd ett ljus och släpp den inutidelikat. Stäng sedan lyktan med pedunkeldelen. Resultatet av denna Halloween-dekoration kommer att bli fruktansvärt fantastiskt!

Gör Halloween-pumpor utan pumpa

Om du inte har en pumpa går det även att skapa Halloween-pumpor med lite manuellt arbete. Denna typ av aktivitet kommer att glädja barn i synnerhet. Dessutom erbjuder personliga pumpor fördelen med en mycket original Halloween-dekoration.

En ballongpumpa och papier mache

För den som har lite tid framför sig, gör denna teknik det möjligt att ha en väldigt realistisk Halloween-pumpa.

Brevpapper

 • a ballong ;
 • Av tidning ;
 • Ganska tunt snöre eller rep;
 • En borste ;
 • Vitt lim;
 • En sax.

Steg

 1. Det första steget är att blåsa upp ballongen tills du får den pumpastorlek du vill ha. Klipp av snöret så att det blir flera bitar. Dessa kommer sedan att fästas en efter en runt ballongens kant för att få pumpans utbuktningar. Knyt dem vid ballongens två ändar för att fixera allt;

 2. Klipp sedan tidningen för att få remsor. Använd vitt lim, fixera dessa i flera lager på bollen. Låt sitta tills bindningen torkar.

Pumpan är redo att målas och dekoreras. En rulle toalettpapper kan fungera som en stjälk, men det är lämpligt att säkra den väl. För pumpansiktet är alla fria att improvisera.

En japansk papperslyktapumpa

Även om Halloween-festen har sitt ursprung i de anglokeltiska öarna, är en touch av japansk dekoration på intet sätt förbjuden. Dessutom, även om stilen skiljer sig ganska mycket från den ursprungliga pumpalyktan, en japansk papperslykta kan perfekt ersätta en Halloween-pumpa. Så här gör du:

Pappersvaror

 • En japansk kullykta, gärna ljusorange;

 • Grönt kort;
 • Tidningspapper;
 • Mörkgröna och svarta piprensare;
 • Av fiskelina transparent och tråd;
 • Svart färg;
 • En borste ;
 • Vitt lim.

Steg

 1. Rulla ihop tidningen så att pumpan bildas. Fäst den resulterande konen med vitt lim. Låt torka och färga svart.

 2. Klipp ut pumpabladen från den gröna kartongen. Limma dem sedan överst på lyktan. Fäst också pappersstaven, liksom piprensarna för att bilda alla element i pumpan. Konsolidera allt på lyktans ram med hjälp av tråden.

Denna vackra japanska pumpa hänger i huset med hjälp av fiskelina. Tillsammans kan de bilda mycket originella dekorativa element för Halloween-festen.

En orange pumpa

Här är en lite speciell Halloween-pumpa, men en som säkerligen kommer att glädja barn till semestern. Den här gången ersätts pumporna med frukter av samma färg: apelsiner.

Pappersvaror

 • En fin stor apelsin;
 • Kräpppapper eller svart silkespapper;
 • Av mjöl;
 • Kokande vatten.

Steg

 1. Skissera ögonen och munnen på Halloween pumpa På papper. Klipp ut dem och ställ dem åt sidan;

 2. Förbered lim genom att blanda mjöl med lite kokande vatten. Limmet är klart när resultatet är väldigt klibbigt;
 3. Limma ögonen och munnen på apelsinen. Låt torka.

För en ännu finare Halloween-apelsin går det även att koka ihop en liten hatt. För att göra detta, klipp helt enkelt ut en rektangel ur det svarta pappret och vik de två sidorna mot mitten. Fixa dem med lim för att få en mycket spetsig hatt. Det återstår bara att placera den på apelsinens huvud.

Slutligen, som med pumpan, kan även apelsinen tömmas på sitt kött och skäras med en kniv. Det blir helt enkelt nödvändigt att placera ett litet platt ljus där så att det blir en riktig pumpalykta.