Hur rengör man skalade toaletter ordentligt?

Kalkavlagringar, rostfläckar eller grå ringar som bildas i toalettskålen försämrar dess estetiska utseende. Dessutom tenderar botten av toaletten att bli brun, vilket ger det ofta felaktiga intrycket att toaletten är smutsig. Översikt över tips för rengöring av en kraftigt avskalad toalettskål.

Rengör dina toaletter effektivt mot kalk och smuts

Använd de rätta gesterna för att rengöra toaletterna

Toalettstädning är vanligtvis inte den populäraste delen av städningen. Det är dock mycket viktigt och bör göras som ett minimum en gång i veckan att slåss mot bakterie som kan stanna där, men också emot kalkavlagringar som går snabbt ihop. Detta underhåll är ännu viktigare om det är många som använder toaletten eller om det finns boende i huset. sjuk.

Vid rengöring av sanitetsutrymmen räcker det inte med att köra borsten och rengöra toalettskålens insida. Vi måste också komma ihåg att rengörainnanför toalettskålens kanter, för att desinficera toalettsits, den spolknapp eller till och med dörrhandtag toaletter, platser där det också finns många bakterier.

För rengöring, a vatten och tvålblandning, även av vit vinäger, fungerar väldigt bra. Överväg att använda en svamp dedikerad till sanitetsrengöring, som inte kommer att användas för att tvätta andra rum i huset.

Rengör din toalett med vit vinäger

En produkt som ofta finns i hemmet och används i matlagning, vit vinäger kan också användas som rengöringsmedel. Mångsidig och praktisk, den används för att ge glans till kakel, fönster och toalettskålar. Så här tvättar du toalettskålen med vit vinäger:

 1. Att värma vit vinäger så att den är ljummen;
 2. Häll det försiktigt på väggarna på toaletterna och i toalettskålen;
 3. Låt agera åtminstone 2 timmar eller, om möjligt, en hel natt;
 4. Skrubba sedan med toalettborsten för att ta bort smuts eller kalkrester och rengör skålen noggrant.
Lura : om du inte har vit vinäger till hands eller om du precis har avslutat en inläggningsburk, är det möjligt att använda vinäger som finns i kastrullen för avkalkning av toaletten.

Rengör din toalett med bakpulver

Bakpulver, även kallat natriumbikarbonat, är en kemisk förening som lätt kan hittas i stormarknader. Detta vita pulver används både i köket och för hushållet, och har i synnerhet en deodoriserande och blekande verkan. Här är stegen för att rengöra toalettskålen med denna produkt:

 1. Häll en kopp av bikarbonat inuti skålen;
 2. Tillsätt samma mängd vit vinäger på toaletten;
 3. Låt blandningen verka i 1 till 2 timmar;
 4. Skrubba insidan och den tankens botten med en toalettborste;
 5. Spola toaletten för att avsluta jobbet.

Rengör din toalett med cola

Den berömda drycken kan även användas som rengöringsprodukt. Det är mycket effektivt för att rengöra toalettskålen med lätthet eftersom det löser upp kalksten. Cola är också effektivt för att få bort envisa fläckar billig. Här är stegen att följa för att rengöra dina toaletter med cola:

 1. Häll cola på väggarna och inuti tanken;
 2. Låt produkten verka i cirka 1 timme;
 3. Spola toaletten för att slutföra städningen.