Rengör allt i huset med citron

Citron är naturlig och mycket effektiv och är en viktig allierad för att städa huset. Denna sura citrusfrukt kan ersätta kemikalier som är skadliga för hälsa och miljö. Oavsett vilket rum att rengöra, dödar citron lätt bakterier och dålig lukt. Översikt.

Rengör allt hemma med en citron

Använd citron för att ta bort dålig lukt

de citron- är särskilt effektiv mot besvärande lukt från soporna. För detta, sätt en rcitronvåg i varje fack i en isbitsbricka. Lägg sedan en kub eller två i alla nya soppåsar. Denna teknik kommer att eliminera dålig lukt.

Till exempel för att neutralisera dålig lukt i kylen, lägg citronskivor i den. Du kan också placera en citron halverad i en skål med vatten nära kattlådan. Detta eliminerar lukten av urin från katten.

Även efter att ha hanterat fisk med händerna kommer de sannolikt att behålla lukten. För att råda bot på detta är det nödvändigt tvätta dem med citronsaft, effektiv mot alla envisa lukter. Gästerna rekommenderas att tillhandahålla handdukar indränkta i vatten och citronsaft.

Tvätta fönster med citron

Fingeravtryck, hundsaliv, spår av fukt, smuts ... fönster samlas lätt fula spår som bör rengöras för att göra dem glänsande.

För att få oklanderlig klarhet i fönstren är det möjligt att utföra en citronrengöring. För det :

  1. Spraya glasytan med en lösning bestående av 2 matskedar citronsaft, ½ kopp vit vinäger och 1 liter varmt vatten;
  2. Polera och torka av.

Detta är en naturlig metod för att få en oklanderligt resultat. Det kan också appliceras på hem speglar.

Ta bort rost med citron

En blandning av vatten, salt och citronsaft kan rengöra rostfläckar på tyget. För att göra detta, blötlägg den färgade delen av lösningen och låt stå i 30 minuter, gnugga sedan. För att rengöra spår av oxidation på föremål i stål eller på bestick, applicera citronsaft direkt på märkena och låt verka i några minuter. Syran i citronen tar bort de rostiga delarna.

Hur man rengör hushållsapparater med citron?

Citron är också användbar för rengöring av hushållsapparater.

  • Rengöring av mikrovågsugnen : samla saften av en citron i en behållare, tillsätt sedan vatten värm blandningen i flera minuter i mikrovågsugnen. Ångan kommer att ha effekten av mjuka upp återstoden vilket underlättar rengöringen, desinficerar enheten och lämnar en behaglig citrondoft.
  • Rengöring av diskmaskin : matrester, spår av kalksten eller produktrester kan göra enheten smutsig. Dessutom kan dessa föroreningar lämna en obehaglig lukt där som ofta är svår att bli av med. För att rengöra och avkalka denna apparat är det lämpligt att gnugga insidan med hälften av en citron. Då ska du rengöra med en fuktig trasa kör maskinen tom.
  • Rengöring av mixern : Även om det har rengjorts helt, kan lukten av ett preparat klibba intensivt i mixerkannan. Dessutom, i avsaknad av effektiv rengöring, kan skum som lämnats av de olika livsmedel som blandas med det bildas i botten. För att optimera enhetens livslängd rekommenderas noggrann rengöring. För detta är citron en effektiv lösning. För att göra detta måste du skära citronen i flera bitar och placera dem i mixern. Häll i varmt vatten tills vattentanken är halvfull och slå på den i en minut. För optimal rengöring är det fullt möjligt att lägga till Diskmedel.

Tvätta svamparna och skärbrädan

DE'svamp är en av de mest använda sakerna när man städar huset. Genom att samla smuts blir svampen lätt en riktig bakteriebo. För att desinficera den, blötlägg den över natten i en behållare fylld med varmt vatten och citronsaft. På morgonen behöver du bara vrida ur den och torka den.

Angående skärbräda av trä eller plast, för att ta bort ihållande spår av mat, skär en citron på mitten, strö ytan på brädan med saften, gnugga, vänta 20 minuter. Vid slutet av denna tid, skölj brädet. För ett optimalt resultat, blanda citronsaft med grovt salt. Observera att detta tips även gäller städning raspar.

Dekorera lädret med citron

För att föryngra en skamfilad skinnsoffa, den bästa lösningen är att använda citron. Eftersom det är en naturprodukt släpper den inte ut några kemiska partiklar i luften, till skillnad från de flesta industriprodukter. För att underhålla skinnsoffan, vispa en äggvita tills den blir hård och blanda med citronsaft och gnugga lädret med denna blandning för att ge det ett nytt utseende. Det borde det dock varaapplicera en kosmetisk kräm eller mjölk efteråt rengöring för att återfukta lädret.

Blanchera vit tvätt med citron

Med tiden kan kläder som är vita till färgen förlorar sin glans och gulnar. För att undvika denna situation, a annan lösning än blekmedel är tillgänglig. För det, fyll en fjärdedel av en kopp med citronsaft och den häll i vattnet avsett för att skölja de vita tygerna.

Observera att det är bäst att torka tvätt eller vita kläder i solen. Faktum är att kombination av solstrålaroch citron kommer att öka intensiteten i klädernas vithet.

Dessutom är metoden att blanda samma mängd citronsaft och bakpulver är en annan lösning för att återuppliva den vita färgen. För att göra detta, lägg blandningen i ett handfat, blötlägg tvätten i trettio minuter och tvätta sedan.

Ta bort en fläck med citron

För att ta bort a fläckar på sängkläder eller en kläder av misstag smutsad är citron en lämplig lösning. För det, applicera försiktigt en blandning av citronsaft, avammoniakoch av Diskmedel på det färgade området och skölj sedan.