Hur förhindrar du att deodorant färgar kläder?

Deodorant är viktigt för att undvika svettlukter, särskilt efter ett träningspass. Det orsakar dock fula fläckar på kläderna. Tack vare vissa dagliga handlingar är det ändå möjligt att åtgärda det. Vikning eller använd tips, här är teknikerna att använda för att hålla kläderna oklanderliga, även när du använder deodorant.

Undvik deodorantfläckar

Ursprunget till deodorantfläckar på kläder

Vita rester som lämnas av antiperspiranter uppstår när luktfria pulverpartiklar i produkterna fördelas ojämnt i det flytande drivmedlet. Detta gör att koncentrerat pulver försvinner och lämnar vita rester på huden. Dessa överförs sedan till plagget. För att råda bot på detta är det frågan om skaka kraftigt sprayen före varje användning. När det gäller de gula fläckarna på grund av antiperspiranter bildas de efter upprepad tvätt. Detta fenomen beror på den kemiska reaktionen under tvätt.

Undvika deodorantfläckar: vikningstricket

För att förhindra spår av deodorant på kläder är det möjligt att vik upp fållen vid armhålorna innan du sätter på den. För mer komfort, sy små stygn för att hålla denna del upprullad under användning. Således, även om en fläck bildas, kommer den att vara diskret på insidan av tyget.

Att välja rätt deodorant

Att förhindra antiperspirantfläckar på kläder innebär att välja en bra deodorant. Kvalitetsprodukter kan faktiskt kännas igen genom vissa egenskaper:

  • De lämnar inga vita märken på tygerna;
  • De avger en fräsch doft och lämnar armhålorna släta och snygga.

Men i närvaro av vita spår finns lösningar.

Använd deodoranten väl

Fundamental princip : låt torka deodorant innan du klär på dig. På så sätt minskar riskerna för vita streck. När det gäller användning, kom ihåg att skaka antiperspirantsprayen väl före varje applicering. På så sätt fördelas de aktiva pulvren korrekt i behållaren och följaktligen på huden. Spraya sparsamt och låt sedan torka i några minuter innan du klär på dig.

Hur tar man bort deodorantfläckar från kläder?

Om det trots förebyggande åtgärder uppstår fula fläckar efter användning av en deodorant, kan de tas bort med lämpliga produkter:

  • Salt

Salt tar effektivt bort vita märken från tvätten:

  1. Fukta det färgade området och strö över en nypa salt;
  2. Låt stå 8 till 12 timmar, eller till och med över natten;
  3. Upprepa operationen och gnugga sedan tyget lätt innan du placerar det i tvättmaskinen.
  • Vinägern

Vinäger har anmärkningsvärda fläckborttagningsegenskaper.

  1. Blötlägg den fläckiga delen av plagget med det och låt verka över natten;
  2. Nästa dag, gör en klassisk tvätt i tvättmaskinen.