Lösningar för att begränsa värmen i huset

Vid varmt väder kan luften i ett hem snabbt bli andningsbar. De vanligaste lösningarna för att begränsa värmen inomhus inkluderar fläktar, tätning, användning av fuktiga kläder etc. Fokusera på det arbete som ska utföras för att öka den långsiktiga termiska komforten.

Kämpa mot värmen

Lösningar för att skydda ett hus från värme

Temperaturer som är för höga gör det obehagligt att bo i ett hem. Bland lösningarna för att skydda ett hem från värme är:

 • Installationen av en effektiv dubbelglas som VIR (förstärkt isoleringsglas) för att blockera nästan 58 % av solenergin.
 • Inrättandet av fönsterluckor i aluminium.
 • Underhåll av husets utsida plantera växter (träd, blommor, etc.) för skugga på sommaren. Även golvbeläggningen bör beaktas. Plattor ger mer värme jämfört med en plan med gräs. Dessutom, vid vattning på sommaren, minskar avdunstning av vatten temperaturen med några grader.
 • De hänga ett vått lakan framför ett fönster ger ett hus fräschhet, som en fläkt. Att vattna några ställen på en terrass eller balkong gör att du också kan dra nytta av friskheten från vattnet.
 • De fönsterluckor stängs under dagen hindrar värme från att komma in i bostaden. Rulljalusier gör att öppningen kan regleras efter temperaturen. När det gäller fönsterluckor, lamellerna släpper in ljus samtidigt som de hjälper till att reglera värmen.
 • De gröna växter är ett slags naturlig luftkonditioneringeftersom de genom att filtrera solens strålar kyler den omgivande luften. Luften blir mer andningsbar när de växer i en plantering eller hänger från ett fönster. Klätterväxterna som pryder en fasad ger fräschör och sänker väggens temperatur. De undviker också effekten av refraktion. Växter med breda blad ökar evapotranspirationen, ett fenomen som gör att de kan överföra vatten från jorden till luften genom transpiration. Något fuktade väggar kommer att fräschas upp.
 • Inrättandet av en yttre isolering hjälper till att få fräschör i ett hus. Det beror på att värmen inuti orsakas av att solens strålar passerar genom fönstren.
 • Att dra för gardinerna räcker också för att skydda dig från solen. Oavsett om det är jalusier (metall eller trä), tyggardiner, jalusier eller mörkläggningsgardiner, skuggar dessa element ett hem.

Kyla ett hem utan luftkonditionering

Klimatförändringar orsakar kvävande värmeepisoder med toppar på upp till 40 °C och en medeltemperatur på 35 °C. Flera andra tips erbjuds för att hålla ett hem svalt utan luftkonditionering. Ja, förutom att förbruka en stor mängd elektricitet, producerar denna enhet mycket växthusgaser.

 • Att öppna fönster och luckor på natten (mellan 23.00 och 08.00) cirkulerar kall luft för att kyla hemmet. Att stänga dem under dagen hjälper till att hålla interiören sval.
 • Lägg lite anti-värme och anti-UV filmer/filter på takfönstren undviker den förstorande effekten. Detta trick är effektivt på takfönster och andra som är starka värmekällor. De blockerar inte ljusstyrkan, men förhindrar överskottsvärme. Dessa filmer finns i en version som ska placeras på utsidan av ett fönster och i en version som ska appliceras på interiören. Marknadsförs mellan 20 och 40 euro per kvadratmeter, de kan även installeras på vertikala fönster.
 • När fläkten tenderar att ge ut varm luft snabbt, placera en skål med färskvatten framsidan ger mer fräschör.
 • Att minska användningen av hushållsapparater är ett annat sätt att sänka temperaturen i ett hem. Minimera användningen av vitvaror, lampor, tv, datorer, ugn, diskmaskin, etc. är effektiva eftersom de avger mycket värme.
 • Att ta bort varma textilier som vardagsrumsmattor som håller värmen ger en sval inredning. Täck soffan i ull eller sammet med en bomullslakan är också effektivt.

Tekniska lösningar för att kyla ett hus

För att hålla ett hus kallt i tider av hög värme utan att använda luftkonditionering räcker det att utrusta bostaden med naturlig luftkonditionering från befruktningen. de Provensalsk brunn Var kanadensisk väl är en av de förfäders tekniker som används för att kyla ett hus. Materialvalet när man bygger bostaden är också viktigt. Bättre att gynna de som favoriserar en bra termisk tröghet och ge optimal isolering, speciellt på taket.

Värmeisolering är nyckeln till att njuta av en behaglig temperatur. Isoleringsprodukter kan vara vegetabiliska (hampa, kork eller cellulosavadd), petrokemiska (polyuretan, extruderad polystyren, sten- eller glasull) eller syntetiska. Att lägga två korsade lager av isolering är att föredra för bästa resultat. För finishen är det bättre att använda gipsskivor för att skruva på stommen.

Även om storskaligt arbete i hemmet är möjligt, är flera alternativ effektiva för att njuta av en behagligt sval interiör:

 • Har ett luftkonditioneringssystem installerat reversibel värmepump som även kan användas som uppvärmning under vintern.
 • Förstärk isoleringen av taket och fasaden.
 • Ändra färgen på husets front genom att välja en ljus färg som reflekterar solens strålar. Mörka färger absorberar dem.
 • Vegetera taket ger naturlig isolering såväl som fräschör till alla områden.

Övervaka förbrukningen av hushållsapparater

Förutom att förbruka mycket energi avger hushållsapparater värme.

För att hålla husets inre svalt är det bättre att:

 • Undvik står fast vid när enheter inte används;
 • Begränsa alltför långa tillagningstider i ugnen för att undvika spridning av ytterligare värme;
 • Byt ut glödlamporna på halogenlampor mot LED, eftersom de förutom att vara ekonomiska, inte värms upp.

Rätt utrustning för att hålla ett hus kallt

För att njuta av en behaglig temperatur i hög värme i ett hem är det viktigt att installera rätt utrustning. Luftfräschare, fläktar och luftkonditioneringsapparater är effektiva. Man måste dock se till att skillnaden mellan ute- och innetemperatur inte är för stor. För att undvika köldknäppar rekommenderar ADEME en temperatur på 5 till 7 °C.

de luftdimma fläkt är en bra allierad under varma sommardagar. Den innehåller en vattenreservoar som gör att enheten kan injicera fukt tillbaka i luften. Den förångar och blåser vätskan till fina partiklar för att kyla luften med små droppar laddade med kall luft. Gör-det-själv kan skapa sin egen enhet med slang, kylare och ventilationssystem. När det gäller små budgetar kan de vända sig till handhållna dimfläktar.