Hur avkalkar man en elektrisk kaffemaskin?

Avkalkning är en del av underhållet av kaffemaskinen. Detta beror på att tandsten kan täppa till maskinen eller till och med ändra smaken på kaffet. Rengöringen av denna typ av anordning kan utföras med 100% naturliga produkter som citron eller vit vinäger.

Praktiska råd för avkalkning av din tvättmaskin

Använd vit vinäger för att avkalka kaffemaskinen

Under användningen bygger kaffemaskinen upp kalk och det är nödvändigt att rengöra den. Tandsten kan faktiskt orsaka skador som t.ex läckor och hinder. Avkalkning är avgörande för att förlänga maskinens livslängd och säkerställa att den fungerar korrekt. Här är stegen att avkalka maskinen med vit vinäger :

  1. Fyll behållaren på kaffebryggaren med lika mängder vatten och vit vinäger;
  2. Slå på maskinen ;
  3. Låt en kopp vatten rinna ut och stoppa apparaten;
  4. Vänta tio minuter låt vinägern verka inuti maskinen;
  5. Slå på den igen och låt allt vatten rinna ut;
  6. Häll vatten och vinäger i maskinen en andra gång och upprepa samma operation;
  7. Häll vatten i tanken och sätt på enheten för att skölja.

Det är nödvändigt att skölj flera gånger för att eliminera lukten av vinäger och eventuell kvarvarande tandsten. Det är nödvändigt att avkalka kaffemaskinen en eller två gånger om året. Det bör noteras att med vissa märken är enheter avkalkade med vit vinäger inte längre garanterade. Om maskinen fortfarande är under garanti är det bättre att använda den produkt som anges av tillverkaren.

Använd citron för att avkalka kaffemaskinen

Citron är idealisk för att avkalka kaffemaskinen. Ekonomiskt och ekologiskt, saften av denna citrusfrukt tillåter att avkalka, deodorisera och glänsa. Citron är dock inte effektivt för att rengöra en kraftigt skalad apparat. Därför bör den endast användas för systematisk avkalkning av kaffemaskinen. Att göra detta :

  1. Häll saften av tre citroner i en kopp kallt vatten;
  2. Häll vattnet i kaffemaskinens tank;
  3. Starta maskinen.

Operationen kan upprepas flera gånger för ett bättre resultat.