Göra pulver till diskmaskinen

I ett ekologiskt mål att eliminera diskmaskinstabletter och minska deras förpackning är det en praktisk lösning att använda hemgjort diskmaskinspulver. De vanliga produkterna verkar dyrare och dyrare och mängden förpackningar ökar. Det är två goda skäl att använda det ekologiska pulvret som enkelt görs hemma.

Gör ditt eget diskmaskinspulver

Ingredienserna som behövs för att göra diskmaskinspulver

Det finns ett effektivt recept för att helt eliminera användningen av diskmaskinstabletter. Beroende på användningen kan du göra tabletter eller pulver till diskmaskinen hemma och till en lägre kostnad. Utöver att vara ekologisk, den hemgjorda diskmaskinspulver är samtidigt ekonomisk, effektiv och öva. Dessutom är förverkligandet relativt enkelt. Faktum är att dess förberedelse kräver helt enkelt tre element, nämligen:

  • Av fint salt ;
  • Av'citronsyra ;
  • Från vattenfria sodakristaller.

Stegen att följa för beredningen av dess diskmaskinspulver

Innan du påbörjar beredningen av ditt eget diskmaskinspulver måste du vara försiktig med glasburk som kommer att användas för att bevara den hemgjorda produkten. Denna behållare måste också vara ger en hermetisk stängning. När denna burk är klar, förbered det ekologiska pulvret genom att gå tillväga enligt följande:

  1. Dumpa 800 gram sodakristaller i den lufttäta burken;
  2. Lägg till det 200 gram citronsyra ;
  3. Lägg till det 300 gram fint salt ;
  4. Blanda allt väl och det ekonomiska diskmaskinspulvret är klart att använda.

För att behålla den måste du stäng burken tätt.

Användning av ekologiskt diskmaskinspulver

Användningen av ekologiskt diskmaskinspulver krävs inte ingen speciellhet. Det används som industripulver. Bara passera en soppsked hemlagat tvättpulver inne i diskmaskinens kar. Detsamma gäller för tvättprogrammet. Det är bara att köra tvättmaskinen som vanligt.

Tips för att optimera tvättresultatet

För att optimera resultatet med särskilt smutsiga redskap går det att lägga till en eller två skedar matsked av bikarbonat i maskinens tank varje gång du tvättar den. Alternativt är det också möjligt att tillsätta 50 g av det till pulverblandningen.

För att skölja mer effektivt, användningen av vit vinäger som sköljmedel har visat sig vara tillfredsställande.