Hur tar man bort en trasig nyckel från ett lås?

En nyckel kan gå sönder när man låser eller låser upp dörren. I det här fallet förblir en del av nyckeln inuti låset och det är inte lätt att ta bort den utan professionellt ingripande. Några tips kan också hjälpa till att hålla nere utgifterna när du gör jobbet själv.

Ta bort en trasig nyckel från ett dörrlås

Använd DIY-verktyg

Är det möjligt att lösa problemet själv för att slippa ringa en låssmed, vars tjänster är dyra. De DIY-verktyg är särskilt användbara för att ta ut ett fragment av en nyckel som fastnat i låset. Dessutom är de praktiska och lätta att hantera. I synnerhet är det nödvändigt:

 • en skruvdragare ;
 • en stor nål;
 • pincett.

Principen är att ta bort den fastnade änden mekaniskt. För att göra detta består manövern av:

 1. Vrid cylindern använda skruvmejseln;
 2. För in nålen i låset;
 3. Lyft och dra fragmentet nyckel till utsidan.

Det är också möjligt att välj låset med en plattång eller a stålstång. De kan fungera som diskbänken för att ta bort nyckeln som fastnat i cylindern. Denna metod ska dock tillämpas om slutet av den trasiga nyckeln visas. Lösningen är därför att ta bort den med verktyget. Det är bättre att använda en smörjmedel för att underlätta uppgiften.

För ett effektivt resultat kan du även applicera lite limpå slutet. För att undvika att skada låset bör du:

 1. Räta upp den så att den återgår till sin grundposition;
 2. Använd tången eller stången för att ta ut den fastnade nyckelbiten.

Använda ett attraktionssystem för att låsa upp en nyckel

Vissa metoder är mer komplicerat att ansöka, men effektiv. För att göra detta, vissa material som t.exmagnet är hjälpsamma. Det senare måste vara stor och kraftfull. Dessutom måste den placeras framför låset. Manövern består av dra den fastnade staven mot dig med hjälp av magneten.

Demontera låset

Det går att ta isär låset för att ta ut nyckelns ände. Denna metod är effektiv om dörren är olåst. Den består av demontera cylindern. De väsentliga verktygen är:

 • en skruvdragare ;
 • en liten hammare;
 • a genomträngande.

För att demontera låset måste några steg följas:

 1. Spraya a genomträngande inuti låset;
 2. Lokalisera och skruva loss fästskruvarna;
 3. Vrid tunna till marken ;
 4. Knacka försiktigt med hammaren.

Om nyckelns ände fastnar i cylindern är det bättre att byta till en mer komplex metod. Den består av att spruta in ett WD-40 spraysmörjmedel i låset. Denna process är faktiskt effektiv för att ta bort den trasiga nyckeln från låset. Normalt är den senare funktionell efter att ha extraherat slutet av nyckeln. Använd bara reservnyckeln för att stänga dörren.

Det är dock fortfarande möjligt att byta låset själv. Det är helt enkelt nödvändigt att:

 1. Lämna dörren öppen;
 2. Stå på sidan;
 3. Skruva loss låset i olåst läge;
 4. Ta bort fästskruvarna.

Använd ett limsystem

Detta trick består av sätt ihop de två trasiga ändarna använder en lim stift. Denna metod sker i några steg:

 1. Applicera lite lim på änden av nyckeln som fortfarande finns i handen;
 2. Kontrollera om cylindern är orienterad i rätt riktning;
 3. Sätt in nyckeln i spåret;
 4. Vänta några minuter för att limma ihop de två delarna;
 5. Ta försiktigt bort nyckeln från cylindern.

Ett annat alternativ är att stick en guide till änden kvar i låset. För att göra detta är det nödvändigt att ha en krage eller a plastkrage. Principen är att föra den fastnade änden genom en ledare. Dessutom, a tandpetare kan göra susen. Det är viktigt att kontrollera om det finns lediga utrymmen på båda sidor om nyckeln som finns kvar i cylindern. Det är dock en riskabel teknik. Därför måste försiktighetsåtgärder vidtas:

 1. Sätt försiktigt in guiden;
 2. Låt inte lim droppa in i låset;
 3. Dosera mängden lim på rätt sätt.

Använd professionella verktyg för att få ut nyckeln som har fastnat

Denna metod används av professionella låssmeder. Det kräver faktiskt specialverktyg. De nyckelutdragare är bland de mest använda verktygen. De finns som ett kit med olika handtag och tjocklekar. Dessa verktyg kan användas på alla dörrar, även bildörrar. Deras kostnad är mellan 10 och 20 euro och finns i hemförbättringsbutiker och järnaffärer.

De tillåteraktivera låsstiftet och av enkelt ta bort den fastnade änden. Denna teknik är fördelaktig i den mån den inte orsakar ingen skada till låset. Å andra sidan är det så hård för en lekman av välj rätt kit till låset. Faktum är att a dåligt val kan driva den trasiga nyckeln djupare. I det här fallet en bit av sticksågsblad eller från motorsåg kan användas i knepiga situationer. Dess snören är effektiva för att greppa änden av nyckeln som är immobiliserad i cylindern.

 1. Sätt i extraktorn på den tandade sidan av nyckeln;
 2. Vrid något att hänga den;
 3. Att dra delikat utåt.

Använd kontorsmaterial

De kontorsmaterial är lätta att hitta och är ibland effektiva för att få ut en trasig nyckel ur låset. a trombon kan vara till stor hjälp vid låsproblem. Dessutom är bruksanvisningen enkla. Helt enkelt:

 1. Vik ut gemet att ge honom krokform ;
 2. Identifiera krokvinkeln;
 3. Dra mot dig själv.

Men om ingen utrustning finns tillgänglig, vissa vardagliga föremål kan också lösa problemet. Det räcker alltså med modell a hårnål forma den till en krok och följ samma metod som för gem.