Hur du rengör ditt kylskåp ordentligt: ​​praktiska råd

På grund av bortglömd ruttnande frukt och ofta smutsiga kartonger måste kylskåpet rengöras och desinficeras regelbundet för att förhindra tillväxt av bakterier. Här är några praktiska och effektiva lösningar för att underhålla den ordentligt, eliminera risken för kontaminering och förhindra uppkomsten av dålig lukt.

Tips för att rengöra ditt kylskåp

Använda rätt produkter för att rengöra kylskåpet

För att effektivt rengöra kylskåpet och enkelt eliminera dåliga lukter, är det nödvändigt att använda rätt produkter. De sodaaska och den vit vinäger är de mest lämpade för korrekt underhåll.

Det är nödvändigt att skydda dina händer och ögon när du använder sodaaska. För att rengöra kylskåpet med sodakristaller är det nödvändigt att:

  1. Späd en näve sodakristaller i en skål med ljummet vatten;
  2. Rengör kylskåpet med denna lösning;
  3. Skölj med rent vatten;
  4. Torka med en mikrofiberduk.
  5. vit vinäger

Effektivt desinfektionsmedel, deodorant, anti-kalk, ekonomiskt och 100% naturligt, vit vinäger har något att förföra. Tack vare sina många fördelar är denna lösning idealisk för rengöring av kylskåpet.

  1. Späd den vita vinägern i lika delar ljummet vatten;
  2. Rengör kylskåpet med en svamp fuktad med denna lösning;
  3. Skölj med rent vatten och torka med en mikrofiberduk.

Vit vinäger är effektivt för eliminera dålig lukt och rengör tätningar.

När ska man rengöra kylskåpet?

Kylskåpet är lättare att rengöra när det tvättas regelbundet. Du behöver inte vänta på att dålig lukt dyker upp innan du desinficerar den. a städning en gång i veckan krävs för att hålla den ren. För avfrostning måste den utföras så snart isen når 4 mm tjock.

Rengöring bör göras uppifrån och ned. Endast en mjuk, icke-nötande svamp ska användas för att rengöra både insidan och utsidan. Det är absolut inte rekommenderat att använda en vass skrapa eller något metallföremål för att försöka skrapa frosten.

För att rengöra utsidan av kylskåpet,hushållssprit är perfekt. Den tar enkelt bort fingeravtryck och fläckar från beläggningar av rostfritt stål.

Videotips för att tvätta ditt kylskåp ordentligt

via Easy Minute