Allt du kan göra med genomskinligt nagellack

Förutom sin estetiska användning kan nagellack användas för att göra tändstickor vattentäta eller skydda smycken, här är några praktiska tips och tricks att uppnå med genomskinligt nagellack.

Saker att göra med klarlack

Gör blöta tändstickor användbara

Det finns inget värre på camping än blöta tändstickor. Det är faktiskt omöjligt att göra upp eld med blöta tändstickspinnar. Tyvärr är campare inte immuna mot mindre olyckor som faller i en flod. Å andra sidan räcker det med en liten luftfuktighet för att göra tändstickor helt värdelösa. För att undvika den här typen av obehagliga överraskningar som hindrar dig från att värma upp eller koka ditt kaffe är det bara att doppa tändsticksstavarna i klarlack. Efter det kommer de att vara vattentåliga och kommer inte längre att frukta fukt.

Håll små skruvar med lack

De små skruvarna på skalmarna på ett par glasögon tenderar att lossna av sig själv med tiden. För att råda bot på detta och se till att de inte rör sig mer, är det lämpligt att applicera en liten touch av klarlack på skruvarna. De kommer inte vika ett dugg!

Ordna strumpbyxor med hål

Så fort ett litet hål dyker upp på strumpbyxor bör du applicera genomskinligt nagellack. Detta är tillräckligt för att hålla hålet från att bli större. Detta trick fungerar också för att förhindra att en enkel repa blir större.

Skydda kostymsmycken

Kostymsmycken är glänsande till en början, men de tenderar lätt att mörkna. För att hålla dem glänsande länge måste du skydda dem med genomskinligt nagellack.

Det klara lacket hjälper också till att förhindra att små repor på lädret blir större. Man bör dock se till att endast applicera ett tunt lager lack. I själva verket skulle ett tjockt lager lätt ses.

Trä en tråd genom en nål

För vissa personer är det särskilt svårt att få en tråd genom nålsögat. För att underlätta denna operation räcker det att applicera lite lack på änden av tråden och låt torka. Tack vare detta trick blir änden av tråden styvare och blir lättare att införa i hålet.

Skydda bläcket på ett kuvert

För att se till att brevet når sin destination, applicera bara ett lager klart nagellack på adressen. Således kommer bläcket att vara perfekt skyddat och kommer inte att komma i kontakt med vatten.

I händelse av att limet som är avsett att stänga kuvertet inte längre är effektivt kan det ersättas med ett lager lack. Applicera bara lacket och stäng omedelbart kuvertet.

Skydda en logotyp eller en inskription

För att skydda skrifterna och logotyperna på halsband, pennor eller etiketter, täck dem bara med genomskinligt nagellack. Referenser till verktyg som borstar eller knivar tenderar också att försvinna med tiden. Men ägaren kanske en dag vill komma ihåg dem för att byta ut dem, till exempel. Ett enkelt lager lack och de är borta för att hålla!

Håll ned knapparna

För att se till att knapparna håller ordentligt, applicera bara genomskinligt nagellack på trådarna i mitten. Knapparna kommer att hålla längre. Detta tips är särskilt användbart på barnkläder. De senare vet faktiskt ännu inte hur man stänger knapparna korrekt och tenderar att triturera dem.

Använd lack för att bekämpa rost

Rost kan börja från en mycket liten repa på bilens kaross. För att förhindra detta, applicera helt enkelt en tunt lager av klart nagellack på reporna. Faktum är att denna teknik är effektiv för att skydda alla ytor mot rost. Observera dock att den bara skyddar små repor och inte är effektiv på stora ytor.

Ta bort vårtor med lack

Vårtor är smärtsamma och fula. De finns oftast på fotsulorna. Detta mycket vanliga tillstånd upptäcks ofta i allmänna utrymmen som poolen eller hamamet. För att kväva vårtan och påskynda dess läkning bör du täcka den med ett lager av genomskinligt nagellack.

Tips till saltkaret med lack

Vanligtvis är hålen i saltkaret ganska stora och släpper ut en stor mängd salt. För att undvika översaltning av en maträtt bör du täcka några av dem med ett lager nagellack.

Använder lack för att reparera snören

Det är svårt att sätta på spetsen när plaständlocket är borta. Enden av sladden börjar gradvis att rivas upp. Således bör änden av sladden doppas i nagellack för att förhindra att den sprids.

Skapa anpassade lacker

Det är alltid trevligt att ha sin egen stil och bära personliga accessoarer som ingen annan har. Samma sak kan göras med nagellack. Applicera bara genomskinligt nagellack och doppa sedan naglarna i glitter. Detta trick låter dig matcha färgen på manikyren med dess outfit.

Det är också möjligt att matcha färgen på ditt läppstift med färgen på din manikyr. Applicera bara läppstiftet på naglarna med en borste och täck sedan det hela med genomskinligt nagellack.

Mjuka upp ett vasst föremål med lack

Krokarna är mycket praktiska för att hänga upp handdukar eller handskar. De kan dock skada vävnad om de är för vassa. Lösningen är att applicera ett generöst lager nagellack på spetsen.

Fyll ett litet hål i ett telefonfodral

När du faller kan ett telefonfodral av plast ha en spricka eller också kan små bitar falla ut. För fylla tomrummet och för att förhindra att hålet blir större bör nagellack appliceras på det drabbade området. Sprickan kommer inte att växa sig större i väntan på att köpa ett nytt skrov.

Personifiera ett telefonfodral med lack

För att få ett personligt och unikt fodral behöver du lim, tidningspapper och genomskinligt nagellack. Här är stegen för anpassning:

  1. Klipp ut bokstäver eller fraser från tidningen;
  2. Limma bokstäverna eller fraserna på skalet;
  3. Applicera nagellack för att skydda dem;
  4. Låt torka.