Lösningar för att bli av med maggots i huset

Kända som maggots, vita larver är larver av dipteraer som de har placerat i ett hörn av huset. De svider inte och överför inga sjukdomar till djur eller människor. Men att se dem på sitt bord är fortfarande väldigt irriterande. Hur tar man bort detta problem effektivt?

Att bli av med maggots

Vad är vita larver?

Även kallad maggots, larver finns vanligtvis på köksbordet, i taket, på golvet och väldigt ofta i soporna. I motsats till vad vissa människor tror, ​​är utseendet på dessa parasiter inte nödvändigtvis relaterat till dålig hygien. Det är snarare relaterat tillnedsmutsning av rör. Vita larver kan vara larver av flugor eller matfjärilar.

Ofta är dessa vita larver fluglarver. Dessa flygande insekter lägger sina ägg i stillastående vatten, den ruttnande kött eller på en djurexkrementer. Beroende på temperaturen tar det 8 till 20 timmar för dessa ägg att nå det vita maskstadiet. I detta skede livnär sig den på det som omger den, såsom kött. Maggoten äter tills den når puppstadiet. På den här nivån lämnar den denna plats för att hitta en fuktigare plats. Efter pupp kläcks insekten och blir en vuxen fluga.

Ta bort maggots från mattan

I vissa situationer lägger sig en liten koloni av vita larver på mattan. Men få inte panik, eftersom denna yta är den lättaste att desinficera. Med dessa steg kommer inte bara dessa parasiter att försvinna, men de kommer inte tillbaka.

 1. Med kvasten och spaden, rengör mattan och plocka upp maskarna.
 2. Sätt dessa parasiter i en lufttät påse, för nära och den ställ i frysen i 10 minuter. Kylan kommer att döda dem.
 3. Påsen kan då vara kastas i papperskorgen.
 4. Gå tillbaka till din matta och y häll borsyra. Sprid ut det med kvasten.
 5. Dammsug noggrant, utan att glömma de mest svåråtkomliga områdena.
 6. Ta bort sugpåsen, lägg den i en ny soppåse, stäng tätt och lägg allt i frysen.
 7. Lämna det för 30 minuter och gör samma åtgärd som med den första påsen.
 8. Desinficera sedan mattan med hjälp av en ångtvätt. För mer effektivitet, häll ett insektsmedel eller till och med ett djurschampo som innehåller det i enhetens tank.
 9. Varje insekticid har sin egen bruksanvisning. Instruktionerna måste läsas noggrant före användning.
 10. Se till att alla delar av mattan har passerats detta ångtvättare. Det rekommenderas till och med att spendera två gånger på varje zon.

Efter denna stora rengöring är det inte längre troligt att larver kommer tillbaka på mattan.

Ta bort vita larv från papperskorgen

Sedan papperskorg kombinerar organiskt avfall och fukt är det ganska normalt att det växer vita larver där. För att bli av med det, här är stegen:

 1. Använder en ett par handskar, ta bort all matrester som finns på botten av soptunnan och förvara dem i en annan soppåse.
 2. Häll en bra mängd kokande vatten inuti soptunnan och se till att vattnet täcker botten.
 3. Lämna sedan tillbaka denna sopnedkast för att ta bort eventuella döda maggots från det kokande vattnet.
 4. Ta en hink och häll liteVarmt vatten och diskmaskin tvål.
 5. Använder en nylonborste, att gnida försiktigt sidorna av soptunnan.
 6. Efter tvätt, Skölj väl och låt torka.
 7. Om nödvändigt, använd en trasa för att torka av.
 8. Att betala några droppar eterisk myntaolja. Denna essens är känd för sin frånstötande dygd på larver.

Det är rekommenderat gör denna åtgärd varje vecka eller var 15:e dag, efter passagen av sophämtare. För att försäkra dig om att larven inte kommer tillbaka bör du nu använda en soppåse, samma storlek som soptunnan. För att förhindra att sopor når soptunnan kan personen knyta påsen till toppen av soptunnan med ett gummiband.

Att bli av med flugor

För att vara så effektiva som möjligt kan vi lika gärna behandla problemet vid dess rot, så köra bort flugor från huset för att förhindra ankomsten av vita larver. Det är många insekticider tillgängliga på marknaden som kan döda eller stöta bort dessa skadedjur. Men några farmors recept kan också göra susen.

 • Vitlök

Dess förberedelse är mycket enkel. Ta bara baljorna, skala dem och släpp dem i vatten. Koka beredningen och sila sedan. Allt som återstår är att spraya vattnet på fönsterbrädorna. Flugor kommer att hata denna lukt och kommer sannolikt inte in i huset.

 • vit vinäger

En annan fiende till dessa Diptera är vit vinäger. Personen kan använda den för att tvätta fönstren eller köksbänken. Denna hygienprodukt är ett lika bra rengöringsmedel som det är ett utmärkt flugavvisande medel.

 • Lavendel

Medan vitlök och vit vinäger inte är populära bland många människor, är lavendel populärt hos fler än en. På marknaden finns denna växt med flera dygder tillgänglig i flera former. Den är lika effektiv som en eterisk olja, som i torkade buketter eller i burk. Oavsett dess form hatar flugor det!

 • Kryddnejlika
Lukten av kryddnejlika stöts också bort av flugor. Ta en apelsin eller citron, skär citrusfrukten på mitten och plantera några kryddnejlika där. För bästa resultat, placera preparatet på strategiska platser.

Dagliga gester

För att förhindra utvecklingen av vita larver, här är några försiktighetsåtgärder att vidta :
 • Född lämna aldrig mat liggande, särskilt ruttnat kött och kallskuret. Det är nödvändigt förvara proviant i burkar sedan i kylskåp.
 • Det rekommenderas också att kasta omedelbart matrester.
 • Passera från ren vinäger i möbler eller delar som invaderats av dessa parasiter.
 • Blanda litebleka med vatten och häll preparatet i rörledning. Gör den här åtgärden då och då.
 • De papperskorgen kan alltid vara stängd för att inte locka flugor.
 • Lägg överbliven ruttet mat i en lufttät påse och stäng ordentligt innan du slänger dem i papperskorgen.