Hur du tar väl hand om dina inlines: 4 tips

Regelbundet underhåll av dina inlines är viktigt för att förlänga deras livslängd. Att ta hand om det är också viktigt för att garantera säkerheten för dess bärare. Här är några tips för rullskridskoentusiaster som vill hålla dem i gott skick men inte vet hur man gör.

Underhåll dina skridskor väl för bättre användning

Underhåll av rullskalet

Skalet är en av de väsentliga komponenterna i en rullskridsko. Dess underhåll är särskilt nödvändigt för att säkerställa god hygien.

Tofflor

Street- eller vandringsrullskridskor, majoriteten av dessa rullskor har avtagbara tofflor. I detta fall rekommenderas det starkt att ta ut skorna efter varje träning. Att vädra dem över natten eller en dag i ett torrt rum förhindrar tillväxt av bakterier och slitage av skon.

Om välten inte har inga avtagbara tofflor, personen kan alltid lossa klämman för optimal ventilation. Ett annat knep är att fylla tofflorna med tidningspapper. Dessa senare absorbera fukt innesluten inuti skon. Dessutom rekommenderas det alltid att spraya en antibakteriell bomb i det avtagbara fodret eller inte. Det saktar ner spridning av bakterier ansvarig för dålig lukt.

Sulor

Ta bort sulorna och spraya dem med antibakteriellt medel för att optimera deras renhet. De kan vara tvättas sedan torkas i det fria vid behov.

Åtdragning

de komfort och säkerhet av bäraren beror huvudsakligen på klämsystemet. Detta är anledningen till att det inte bör förbises. Idealet är att kontrollera regelbundet alla dess komponenter: spännen, snören och repor.

För slingorna rekommenderas att använda metallen för att få styrka. Om de skruvas fast i skon är det viktigt med en regelbunden kontroll av åtdragningen. För snören är smörjning nödvändig för att optimera deras flytbarhet i hålen. Slutligen behöver inte reporna något speciellt underhåll. Kontrollera bara att sömmarna inte lossnar.

Rengöring av skivspelaren

De rullskridskodäck samlar ofta in en betydande mängd smuts : lera, fett, damm, bränsle ... Slarvigt underhåll kan påverka lagrens korrekta funktion, särskilt om föroreningar samlas. Ramen kan vara metall, plast eller komposit. Underhållet av dem utförs i alla fall på samma sätt. Materialen som krävs för rengöring är: a svamp, a tandborste och en trasa. Stegen är som följer:

 1. Sänk ner plattan i vatten och ta bort tunga fläckar med svampen;
 2. Använd tandborste för att ta bort smuts inbäddad i svåråtkomliga hörn;
 3. Insistera på nivån insättningspunkter, skruvar och gängor;
 4. Använder en torr trasa, torka skivspelaren.

Om personen har en luftblåspistol, den kan vara till stor nytta vid underhåll av alla delar av skridskoåkningen.

Ta hand om lagren

Oavsett deras kvalitet, lager försämras över tid när man står inför mot vatten och damm, stötar och vibrationer. För att undvika deras försämring, här är stadierna för deras underhåll:

 1. Ta bort hjulen av plattan genom att skruva loss fästskruvarna;
 2. Ta bort extraktionsmunstycket i mitten av lagret;
 3. Applicera ett tryck hålla hjulet med ena handen och dra med den andra handen för att skilja det från lagret;
 4. Lägg åt sidan hjulen och doppa i en skål med vatten och diskmedel ;
 5. Ta bort flänsen använder en synål. de skärare rekommenderas inte i denna åtgärd kan det bryta lagerkåpan.

Nästa steg beror på lagrets tillstånd. Om anfallet är Viktig, du måste göra en första manuella utlösningen. Denna uppgift består i att blötlägga lagret i en behållare fylld med penetrerande olja. Det är då nödvändigt att vända för hand medan skrubba med en tandborste. Men om anfallet inte är allvarligt kan detta steg hoppas över.

 1. Fortsätt städa kl sänka ned lagren i en behållare fylld med bensin. Lagren måste täckas.
 2. Stäng flaskan tätt och skaka i två minuter.
 3. När de är helt flytande, låt lagren torka på en ren trasa.

de smörjning är det sista steget innan du byter ut lagerkåpan. Det är viktigt eftersom smidigheten och hastigheten på rullskridskoåkningen beror på det. Att göra detta :

 1. Placera lagren i ett aspirinrör innan du häller lite flytande olja ;
 2. Stäng lådan och skaka den kraftigt;
 3. Ta ut lagren och sätt tillbaka dem på hjulen.

Ta hand om hjulen

De hjul bär delar som förtjänar en särskild uppmärksamhet. Korrekt underhåll av dessa tillbehör optimerar glidkvalitet rullskridskor. Ett hjul kräver akut ingripande när det är det fasad. I detta fall måste hjulen bytas mellan dem. När slits hjulen snabbt?

 • Om skridskoåkare väger tungt ;
 • Om han ofta övar på grova ytor ;
 • I en följd av rigorösa och långa steg eller ens glidning ;
 • De mjuka hjultrots att den är bekväm och genererar mindre vibrationer, slits ut snabbare än hårda hjul.
 • De hjul med liten diameter slits också lätt ut.
 • De T-bromsar främjar också slitage på hjulen.

Det är dags attbyta ut hjulen när dem är skär på ena sidan endast.

 1. Börja med demontering alla hjulen genom att skruva loss dem.
 2. De måste vändas så att de skurna delarna ersätter de väl rundade delarna. Således kan det första hjulet ersätta det tredje och det andra det första osv.

När undantagsfall som t.ex slalom, majoriteten av dessa rullskridskor presenteras i bananform. Så det räcker att vrida varje hjul på sig själv så att skärningen sker på båda sidor.

För fallet med hög-låg sammansättningar som hockeyskridskor med bakhjul som är större än framhjulen behöver du bara byta det första hjulet mot det andra och det tredje hjulet mot det fjärde.