Hur organiserar man en garageförsäljning?

För att bli av med möbler, kläder, garageverktyg eller apparater väljer många det tomma huset. Ett sådant evenemang kräver organisation och tar tid. Eftersom den är lagstadgad måste genomförandet respektera vissa regler. Här är 9 tips för att effektivt organisera en garageförsäljning.

Organisera en garageförsäljning

Var uppmärksam på tidsgränsen och antalet tomma hus

En husförsäljning består i att sälja de föremål som finns i huset. Varje hushåll har rätt till ett begränsat antal tomma hus. Bestämmelserna ger alltså två gånger tomt hus per år, per hushåll. Varaktigheten av det tomma huset är också reglerat i lag. Det kan inte överstiga två månader. Även om föremålen till salu inte är helt likviderade måste stängningen ske. Underlåtenhet att följa denna regel bestraffas med böter på 1 500 euro. Vid upprepad förseelse kan påföljden uppgå till 3 000 euro.

Deklarera ditt tomma hus

Förverkligandet av ett vakuumhus kräver efterlevnad av ett strikt förfarande. Individer som vill sälja föremål från sina hem bör meddela kommunhuset innan de påbörjar denna typ av projekt. Auktorisationsbegäran görs av Registrerat brev. Det är viktigt att göra det åtminstone femton dagar före det förmodade datumet för det tomma huset. Eftersom det är en begäran kan den av olika anledningar avslås av kommunhuset. En husförsäljning utan giltig auktorisation utsätter ägarna för böter på upp till 15 000 euro. Det är också tillrådligt att meddela grannskapet före evenemanget på grund av eventuella störningar.

Sälj de bra erbjudandena

En garagerea gör att du kan bli av med flera föremål i huset när det läggs ut till försäljning. Eftersom detta evenemang är strikt reglerat av lag är antalet föremål som bjuds till försäljning begränsade. Enligt bestämmelserna är det förbjudet att marknadsföra livsmedel. Allt som är ätbart förvisas alltså automatiskt. Men under processens gång är det möjligt att erbjuda besökarna något att dricka eller att äta på. Det är samma sak för nya föremål. Alla föremål måste användas, oavsett om de är i gott skick eller inte.

Tänk på var du ska tömma huset

Den idealiska platsen att göra en garageförsäljning är gården till det berörda huset. Att associera evenemanget med huset i fråga bidrar till att sätta potentiella köpare i förtroende. Eftersom folket i grannskapet känner varandra bättre blir kommunikationen lättare. Att göra ett förråd hemifrån riskerar att minska försäljningen. Avgränsningen av platserna är väsentlig. Det är verkligen absolut nödvändigt att stanna på din trädgård utan att spilla ut på trottoaren. Den som vill packa upp på allmän väg ska skicka en förfrågan till kommunhuset för detta ändamål. Det handlar om en begäran om tillstånd för tillfälligt bruk av det offentliga området.

Tänk noga på vilken typ av tomt hus

Med en garagerea behöver du inte lägga ut allt till försäljning på en dag, särskilt när det är trångt. Det är möjligt att sprida evenemanget över flera dagar. Denna metod hjälper till att undvika förvirring och att organisera saker bättre. Ägarna av godset kan välja mellan två möjligheter, nämligen ett vakuumhus i block eller ett vakuumhus efter kategori. Det här andra alternativet är det mest intressanta. Om det inte går att packa upp allt på en gång är det lämpligt visa ett program några dagar före D-Day. Här är ett exempel:

  • Första dagen: en omfattande utställning, alla artiklar kombinerade;
  • Andra dagen: för hushållsapparater;
  • Tredje dagen: för ett förråd;
  • Fjärde dagen: för en garageförsäljning ...

Målet är att sälja allt, göra det klart att de andra föremålen är tillgängliga varje dag. Det här programmet hjälper bara att organisera platsen som den ska.

Sortera effektivt

Ett vakuumhus förbereds veckor i förväg. För att undvika bråttom är det lämpligt att göra det en månad före D-dagen. Att sortera igenom hela huset kräver eftertanke. Många husägare håller prydnadsföremål, kläder eller möbler på vinden av rädsla för att skiljas från dem. De tror att de kan använda det en dag, utan att veta exakt när, varför eller hur. Dessa föremål slutar ofta med att glömmas bort och förlorar sitt värde. Det bästa sättet att bli av med dem är att ge bort dem under en garageförsäljning. För att ge dem ett bättre utseende, tänk på att rengöra dem, måla om eller reparera dem vid behov. En renovering tillåter att öka deras värde. Fortsätt sedan bit för bit. Allt som inte längre är användbart måste gå med i föremålen i det tomma huset. Du bör bara behålla de fall som ger en positiv känsla. Slutligen är det viktigt att fastställa en lista föremål som bjuds ut till försäljning.

Utför effektiv kommunikation

Kommunikation är ett stort steg i förverkligandet av ett vakuumhus. A tillräcklig publicitet hjälper till att locka fler människor till evenemanget. Detta är också ett bra sätt att sälja så många föremål som möjligt. För att underlätta kommunikationen är det lämpligt att annonsera det tomma huset på sociala nätverk. Be vänner och släktingar att dela informationen. På Facebook är det till exempel en bra idé att lägga upp annonsen i aktiva grupper. Det är också möjligt att informera kollegor, att inte glömma grannar. Glöm inte att sätta en affisch på porten till huset. För alla annonser som publiceras är det viktigt att ange plats, datum och kategorier för föremål som säljs under det tomma huset. Nämn även öppettider och stängningstider.

Uppskatta värdet på föremål

Ibland är det svårt att avgöra priset på föremål till försäljning. Att överskatta deras värde kan äventyra hela försäljningen. Köpare kommer sannolikt att dra sig ur. Tvärtom, om priserna är för låga blir det omöjligt att göra vinst. Det är därför lämpligt att visa idealpris. För att hitta rätt är det lämpligt att etablera en lager föremål som ska överföras.

Innan du anger kostnaden bör du veta att det är nästan omöjligt att sälja en möbel för mer än dess ursprungliga inköpspris. De flesta föremål förlorar sitt värde med tiden. För att inte ta fel, är det lämpligt att ta en promenad i butikerna. Genom att ha en uppfattning om aktuella priser kan du hitta det perfekta beloppet för fastighetens skick. Var försiktig, vissa sällsynta föremål ökar i värde med tiden. Vid tveksamhet är det lämpligt att sök expertråd. Genom att anlita en auktionsförrättare eller en andrahandshandlare kan du veta det verkliga värdet på en fastighet. Dessa proffs har de bästa förutsättningarna att uppskatta kostnaden för ett samlarobjekt eller en tidstypisk möbel. Eftersom deras tjänster är avgiftsbelagda, är det lämpligt att planera för denna kostnad. Det går även att klara sig utan genom att söka på nätet.

Funderar på detaljerna

För att det tomma huset ska gå så bra som möjligt är det nödvändigt att:

  • Ge en miniräknare, pennor och en anteckningsbok för att registrera försäljningen;
  • Ha ett uttag i närheten för att kontrollera enheternas funktion;
  • Sök hjälp från nära och kära. En person kan inte göra allt arbete;
  • Ge förändring;
  • Utrusta dig med påsar för att slå in de sålda föremålen;
  • Märk varje artikel (pris och typ av varor).