Hur tar man hand om sina rottingmöbler?

Ett flaggskeppsmaterial från 1970-talet, rotting är en underbar täckning för inomhus- eller utomhusstolar, fåtöljer och bord. Förutom sin vackra touch av nykterhet och exotism, är den resistent mot tid samtidigt som den är bräcklig. För att hålla dina rottingmöbler i gott skick under lång tid och för att de ska se ut som nya är den bästa lösningen att göra rätt rengöring med rätt produkter.

Underhåll och rengöring av dess rotting- eller rottingmöbler

Effektiva produkter för rengöring av rottingmöbler

Erhållen från lianer från en klätterväxt hemma i Sydostasien, är rotting ett helt naturligt och miljövänligt material. För att designa rottingmöbler är det faktiskt inte nödvändigt att hugga ner ett träd eller genomföra avskogning eftersom materialet kommer från skära naturliga fibrer.

Onekligen estetisk, rotting smälter in i alla inredningar i huset. Han tar med sin lilla touch av exotism för att göra det inre eller yttre utrymmet till ett verkliga hörnet av paradiset. Förutom att vara ekologisk och estetisk, rotting är också mycket resistent och relativt hållbara. Den enda nackdelen ligger dock i dess lätthet och skörhet, vilket förklaras av de använda materialen. Fibrerna mjuknar lätt, speciellt när de är långa exponeras för fukt. Det bör faktiskt specificeras att denna möbel är ömtålig till sin natur.

Även om underhåll är den bästa lösningen för att garantera livslängden på rottingmöbler, är det viktigt att förhindra risken för försämring av grundlig rengöring och periodisk. För det är det viktigt att ha rätt produkter. Här är listan på rekommenderade tvättmedel :

 • Av'ljummet tvålvatten ;
 • En liters blandning avljummet vatten och 4 skedar bikarbonat ;
 • En mix avvatten och alkaliskt rengöringsmedel för möbler lackad ;
 • Ett tvättmedel utspätt i vatten;
 • En mix avKallt vatten och D'syresatt vatten för rengöring av rotting inte tonat.

Det bör noteras att produkterna som ska användas är olika beroende på vilken typ av fläck du vill ta bort och skicket på dina rottingmöbler.

 • För vissa svärtade möbler, ammoniak utspädd eller citron juice kan göra susen.
 • Å andra sidan, för de som tappar glansen är det lämpligt att använda en blandning bestående av en matskedterpentin eterisk olja och ett glasLinfröolja. Förutom rengöring hjälper denna lösning till att återställa glansen från rottingkäppar. Som en påminnelse bör svampar och slipande produkter förbjudas med risk för att skada klädmaterialet.

Hur dammar man rottingmöblerna?

För rottingmöbler i mycket gott skick är användningen av tvättmedel onödig. Det räcker att regelbundet damma av möbelns synliga yta med en dammsugare. Enheten tar snabbt bort damm som invaderar ytan samtidigt som den har tillgång till delarna mellan fibrerna.

Hur polerar man rottingmöbler?

När det varma vädret kommer är terrassen eller balkongen de bästa ställena att smutta på en cocktail med vänner eller äta lunch med familjen. Ibland kan rotting bli igensatt av matfläckar eller andra former av smuts.

Motståndskraftiga men lätta, rottingmöbler är mycket känslig för föroreningar och andra övergrepp. Endast korrekt och regelbunden skurning bidrar till hållbarheten och bevarandet av materialets estetik. Det första steget är att rengöra med ljummet tvålvatten följt av sköljning med kallt vatten. Om den här metoden inte fungerar kommer andra tips alltid att vara möjliga:

 • Blanda fyra matskedar av bikarbonat eller från citron juice i en liter ljummet vatten. Blötlägg svampen i lösningen för att rengöra möblerna. Skölj med rent vatten när skrubben är klar. Torka i det fria och utsätt aldrig för solen.
 • Blanda vattnet och tvättmedlet och rör sedan om bubblor. Lägg försiktigt duken ovanpå så att bubblorna suger upp rengöringsverktyget. Använd den blötlagda trasan för att skrubba ytan på rottingmöblerna. Ett litet tips för att komma åt svåråtkomliga områden: blötlägg en tandborste av lösningen och polera fogarna samt sprickorna.
 • Blanda kallt vatten och väteperoxid. Häll en liten mängd av lösningen på en svamp för att rengöra rottingmöbler. Det bör noteras att denna spets inte är lämplig för färgade rottingmöbler. Det kan faktiskt missfärga det.

Underhåll lackerade rottingmöbler

 1. Häll i alkaliskt rengöringsmedel i en hink med vatten;
 2. Blötlägg svampen eller den mjuka trasan med lösningen;
 3. Använd den för att rengöra möbler.

Rengör en envis fläck från lackade och skamfilade rottingmöbler

 1. Gnid med slippapper ;
 2. Rengör genom att utföra de vanliga rengöringsprocedurerna.

Tvätta mögligt betsade rottingmöbler

 1. Späd från ammoniak i vatten;
 2. Blötlägg trasan med lösningen;
 3. Rengör den unkna fläcken.

Det bör noteras att rotting är rötsäker. Således, till skillnad från andra möbelbeklädnader, har den liten rädsla för fukt. Men försummelse i underhållet samt långvarig exponering i ett fuktigt område kan främja utvecklingen av mögel.

Skrapande skamfilad rotting

 1. Blanda a matsked terpentin och en glas linolja ;
 2. Doppa trasan i lösningen;
 3. Gnid in möblerna med blandningen för att få rottingen att glänsa.

Underhåll av rottingmöbler

Efter att ha lagt ner tid på att rengöra och glänsa rottingmöbler vore det synd att återigen låta smuts dominera ytan på inredningen. De naturliga fibrerna är redan känsliga och lätta, det är bättre vänta inte på att de ska mattas och torka ut. När gnisslar hörs betyder det att rottingen håller på att försvinna.

Därför rekommenderas det starkt att polera möbler. Varannan månad, att verifiera naturfibrernas tillstånd och underhålla dem när det behövs. Regelbunden dammsugning ska också observeras. För åtgärda gnisslet rottingmöbler, här är åtgärderna att vidta:

 1. Blanda i en behållareVarmt vatten, ett halvt glasLinfröolja och en matskedterpentin eterisk olja ;
 2. Impregnera svampen med den erhållna lösningen;
 3. Rengör möblerna;
 4. Skölj av med vatten.