Hur förhindrar man att en smartphone överhettas?

Det finns flera saker som kan få en smartphone att överhettas. Detta kan vara en extern eller intern faktor för telefonen. Överdriven användning av vissa appar eller funktioner, exponering för värme och många andra kan också vara orsaken. Det kan skada telefonen eller orsaka fel. För att undvika denna situation, här är några tips att följa.

Överhettad telefon: vad ska man göra?

Var uppmärksam på batteritemperaturen

Denna försiktighetsåtgärd är utan tvekan den viktigaste för att undvika överhettning av smarttelefonen. Detta är den första komponenten som värms upp, särskilt om smarttelefonen har åldrats. Dessutom laddas ett batteri som tenderar att värmas upp snabbt. Observera att det kan finnas en explosionsrisk. Det är därför viktigt att alltid kontrollera batteriets temperatur, inte bara för att skydda enheten utan även dess användare. För att göra detta, slå bara koden *#*#4636#*#* för att få all information om batteriet, inklusive dess temperatur. Detta bör inte överstiga 30 ° C. Om temperaturen ofta överstiger 40 °C bör batteriet bytas ut. Det är också tillrådligt att inte använda din smartphone när den laddas, en praxis som lätt överhettar enheten. Därför måste du ge telefonen tid att ladda ordentligt innan du använder den.

Undvik exponering för värme till varje pris

Eftersom solen är den första värmekällan är det nödvändigt att undvika exponering av medel eller lång varaktighet. Detta kan faktiskt snabbt ändra smarttelefonens funktion. På kort sikt, det blir mindre lyhörd och börjar bugga. Med tiden kommer telefonens komponenter att försämras. Oavsett dess yta, metall eller plast, förblir värme en stor fara, särskilt för skärmen och telefonens batteri. Detta beror på att taktil interaktion kanske inte längre fungerar. Dessutom laddas batteriet ur mycket snabbare. För att undvika alla dessa problem, ställ den på en sval plats eller i skuggan rekommenderas.

Stäng alla applikationer helt

Vissa appar, även om de har stängts, fortsätter att köras i bakgrunden. Dessa är vanligtvis de som kräver geolokalisering eller appar för sociala medier som Facebook, Twitter eller Instagram. Detta kommer att belasta telefonens processor mer och orsaka överhettning. För att undvika detta, tveka inte att gå till telefoninställningarna och stäng applikationer manuellt, ser tvinga stängning.

Minska användningen av vissa applikationer

Om telefonen börjar sakta ner och bugga kan överhettningen yttra sig snabbt. Vanligtvis kan detta komma från att använda 'applikationer som är energikrävande och anstränga processorn intensivt som 3d-spel. För att undvika att äventyra smarttelefonen är det bäst att undvika långa spelsessioner. Den bör även få svalna vid första tecken på överhettning. Att gynna spel med färre grafikalternativ är också en lösning för att undvika överhettning. Ett annat tips är att alltid stänga dessa appar när de inte används.

Undvik att göra vissa åtgärder samtidigt

Varje år tävlar smartphonetillverkare om kraft och prestanda. Men även med de senaste modellerna är överhettningsproblem fortfarande möjliga. Faktum är att om vissa åtgärder utförs samtidigt, kan telefonen lätt överhettas. Till exempel använder ägaren enheten för att fotografera i högupplösning samtidigt som han utsätter sig för solen eller aktiverar anslutningen när ljuset är fullt. Därför måste du alltid skydda din telefon genom att använda den optimalt för att undvika överhettningsproblem.

Ta alltid ut din smartphone ur bilen

Att lämna sin smartphone i bilen, främst bakom vindrutan eller fönstren, är att förbjuda. Skadan kan vara allvarligare än bara exponering för solen. Faktum är att på dessa platser kan temperaturen snabbt stiga. Handskfacket rekommenderas inte heller. Om du behöver lämna telefonen i bilen är det bäst att placera den på en plats nära luftventilerna.

Minska användningen av vissa smartphonefunktioner

När den inte används är det bäst att undvika att kontinuerligt aktivera vissa funktioner på telefonen som kan göra att den värms upp snabbt. Detta gäller särskilt Wifi eller dataanslutning, Bluetooth eller GPS-plats. Att inaktivera dem rekommenderas för att kyla telefonen. Det kommer också att förbruka mindre energi. Observera att att minska ljusstyrkan också är ett annat tips för att bekämpa överhettning av din smartphone.

Sätt inte på ett skyddande skal

Skyddsskal är särskilt effektiva för undvik repor och skador orsakade av fall. Dessa tillbehör skyddar dock inte mot värme. Skalen, speciellt de plastiga, leder inte bort värme. De tenderar att isolera det. Helst är det nödvändigt låt smartphonen andas på sommaren eller vid exponering för höga temperaturer genom att ta bort skalet. Detta gäller även under spel. Dessutom finns det några modeller som har designats bättre för att skydda smarttelefonen från värme. Dessa rekommenderas om förekomsten av ett skrov är absolut nödvändigt.

Använd rätt laddaremodell

Ibland frestas människor att använda vanliga USB-kablar och laddare för alla sina enheter. Denna praxis kan dock orsaka överhettningsproblem under laddning. Vissa av dessa enheter kan faktiskt leverera mer kraft än tillbehören som medföljer smarttelefonen och orsaka att batteriet överhettas. Så använd alltid originalladdaren och kabeln som följde med telefonen. Annars måste du välja samma laddarmodell.

Rengör eller återställ smarttelefonen

En av fördelarna med att ha en smartphone är möjligheten att installera olika applikationer på den. Men ibland är det svårt att ta bort dem. I det här fallet byggs applikationer upp i telefonen och kan orsaka överhettning. Så för att undvika avmattningen av smarttelefonen är det bättre avinstallera onödiga appar och behåll bara det väsentliga. Det är också möjligt att återställ enheten helt om överhettningsproblemen kvarstår. Innan du fortsätter med återställningen krävs dock säkerhetskopiering av alla lagrade data.