Tips för att lossa tvätten med vinäger

En fläck av olja eller kaffe räcker för att förstöra sängkläderna. Men innan du köper en annan är det möjligt att byta till naturliga produkter i ett försök att ta bort den fula fläcken. Vit vinäger är en av de effektiva lösningarna för att ta bort envis smuts från vit eller färgad tvätt.

Fläck tvätten med vinäger

Åtgärder att undvika när du tar bort tvätten

När en fläck uppstår på ett hushållslinne, såsom ett lakan eller en duk, bör vissa åtgärder undvikas eftersom de bara förvärrar situationen. Till exempel användningen av blekmedel. Trots effektiviteten hos denna produkt när det gäller hushållning, rekommenderas den inte vid behandling av svettfläckar på sporthanddukar. De senare är en kemisk reaktion som orsakas av blandningen av svettprotein och aluminium i de flesta deodoranter. Så att försöka rengöra fläcken med blekmedel kommer att göra den ännu mer synlig än tidigare.

En blodfläck försvinner inte heller med maskintvätt utan att gå igenom förbehandling. Direktstädning kl varmt vatten bör också undvikas eftersom det har förmågan att frysa blodet på vävnaden. Detsamma gäller vin- eller tefläckar. Om fläcken är ny, rekommenderas starkt att du inte gnuggar den eller torkar den med en handduk. Denna teknik kommer bara att sprida det smutsiga området. Metoden för fettsalt- att få bort en fläck på en trasa fungerar inte heller. Tvärtom riskerar det att skada tyget, speciellt bomull.

Att bli av med en svettfläck med vit vinäger

För att bli av med ett gult svettmärke på en krispig vit handduk är vit vinäger en av de bästa allierade när det kommer till en naturlig rengöring. För att få ett optimalt resultat och för att helt ta bort de gulaktiga eller vitaktiga glororna, är det lämpligt att behandla fläcken så snart som möjligt. Denna teknik fungerar lika bra på en uttorkad och/eller blekt handduk. Här är proceduren för att snabbt ta bort en fläck orsakad av svett:

 1. Utspädd 10 ml vit vinäger i ett glas varmvatten, det är 200 ml;
 2. Ta en ren svamp eller trasa och blötlägg den i lösningen;
 3. Fukta det färgade området med en fuktig svamp eller trasa;
 4. Gnid försiktigt i några minuter;
 5. Låt agera för en tio av minuterinnan du tvättar normalt.

Ta bort en färgfläck från tvätten

Färgämne är en färgningsprodukt som används inom olika områden. Det låter dig faktiskt färga håret eller lägga till färg på vissa föremål. Denna produkt penetrerar ytan som den appliceras på och kan till och med ändra dess utseende. Vid hög koncentration kan färgämnet lämna envisa märken när det kommer i kontakt med en trasa, tyg eller någon annan yta. På marknaden finns det en mängd fläckborttagningsmedel som ammoniak eller hydrosulfat som övervinner en fläckfläck. Men att hantera dem är ganska farligt och de är potentiellt skadliga för både miljön och den som hanterar dem. De angriper också fibrerna i tyget som ska rengöras.

För att undvika eventuella olyckor är det en bra idé att välja en naturlig och säker produkt som vit vinäger. För att ta bort a fläck av färg på ett linne, proceduren är ganska enkel.

 1. Ta en behållare eller en kopp och häll bikarbonat;
 2. Lägg till det Vit vinäger, blanda sedan;
 3. Dutta på blandningen på fläcken med en svamp, en använd tandborste eller en ren trasa;
 4. Vänta tills luftbubblor dyka upp;
 5. Gnid det färgade området kraftigt, följ tygfibrernas riktning och Skölj mycket rent vatten.

Observera att kombinationen av vit vinäger och bakpulver är ett intressant rengöringsmedel på grund av dess mekaniska egenskaper. Ofta ifrågasatt, verkar dess effektivitet vara bevisad.

Ta bort gräsfläckar från en duk

Efter en tur till parken eller ett grönområde kan barns och även vuxnas tillhörigheter bli fläckiga av gräsfläckar. Dessutom är dessa märken särskilt insatta på synliga och anmärkningsvärda platser som ansiktet på en ryggsäck, undersidan av en picknickkorg eller duken på golvet. Liksom fläcken av färgämne och fläcken av blod, bör de avlägsnas så snabbt som möjligt för att förhindra att de stelnar. En flaska vinäger, flytande tvättmedel, en borste och rent vatten är nödvändiga för rengöring. Så här gör du.

 1. Ta bort det återstående gräset, svamp vid behov;
 2. Designa en lösning i lika delar av vit vinäger och ljummet vatten;
 3. Blöt fläcken med blandningen, kontrollera att vätskan tränger in ordentligt och låt den verka i cirka 5 minuter;
 4. Häll i flytande tvättmedel på den behandlade delen och försiktigt gnugga fläcken genom att utföra roterande rörelser;
 5. Skölj sedan med rent vatten tvätta som vanligt.

Radera ett pennbläckmärke med vit vinäger

Vit vinäger anses vara en av de mest populära hushållsrengöringsmedel, särskilt när det gäller att bli av med en pennfläck. Som ett resultat av klumpighet eller läckande bläck är pennmärken bland de mest envisa fläckarna. Dock från vit vinäger och av alkohol vid 70° kan räcka för att bli av med det. Steg :

 1. Gör en lösning av lika proportioner vinäger och 70 ° alkohol;
 2. Fukta bläckfläckarna med blandningen;
 3. Gnid kraftigt för att ta bort fläcken;
 4. Skölj med kallt vatten;
 5. Handtvätt eller maskintvätt.

Rengör en kaffefläck med vinäger

Tillsammans med te och choklad är kaffe bland de mest konsumerade dryckerna i världen. Kaffe die-hard är dock inte alltid immuna mot fläckar. I det här fallet är det en bra idé att ta itu med det snabbt. För att ta loss en bänkskiva, en duk eller någon annan yta som är färgad med kaffe, här är metoden att följa:

 1. Häll från kallt vatten I en skål ;
 2. Lägg till samma mängd av vit vinäger;
 3. Fukta det färgade området med denna blandning;
 4. Att gnida kraftfullt tvätten eller ytan som ska rengöras;
 5. Skölj med rent vatten.