Hur tar man bort trädharts från en bil?

Att parkera din bil under barrträd utsätter kroppen för fläckar som är svåra att ta bort. När hartset väl är placerat på bilen kräver fläckarna en noggrann rengöring. Utan rätt teknik riskerar karossen att bli repad. Det finns olika lösningar för att ta bort trädharts från en bil.

Ta bort kåda från din bil

Tvätta bilen med tvålvatten

Ofta faller hartset av vid det mest oväntade ögonblicket. Det är ett mycket klibbigt ämne och svårt att ta bort. Det hårdnar i vinden. Om hartset precis har bundit, tvätta bilen omedelbart, eftersom ju längre det släpar på kroppen, desto längre tid tar det att lossna. Att vidta åtgärder omedelbart kräver mindre ansträngning att städa upp. Så snart som möjligt, spraya märkena med vatten. Annat skräp kan sedimentera med hartset. Använd en trasa för att lokalisera hartset för att förhindra att det sprids genom friktion. Efter denna första åtgärd avlägsnas damm och andra avlagringar, vilket avslöjar hartsfläckarna. Gnid in hartset med en mikrofiberduk fuktad med tvålvatten. Varmvatten rekommenderas för bästa resultat. Efter upprepad gnuggning och bra tryck lämnar hartset efter några minuter. För hårt tryck kan skada lacken på bilen. Det är bättre att ägna mer tid åt att skrubba än att få kroppen skrapad efter tvätt. Se till att vattnet som används alltid är varmt. Om det svalnar blir rengöringen svårare, eftersom hartset stelnar. När fläcken inte längre syns, skölj av karossen med kallt vatten.

Använd tvättmedel

I stormarknader finns det en effektiv produkt för rengöring av harts: den hartsborttagningsmedel. Denna produkt är designad speciellt för hartsmärken och är mycket effektiv, särskilt på färska fläckar. Vid det här laget är de fortfarande mjuka och lätta att ta bort. Trots sin kostnad sparar hartsfläckborttagningsmedlet mer tid under rengöringen eftersom det fungerar snabbt. Bilkarossen är inget att oroa sig för, eftersom denna produkt inte skadar lacken, till skillnad från andra kemiska rengöringsmedel.

 1. Rengör hartsfläckar med vatten och en mikrofiberduk och låt torka.
 2. Applicera hartsborttagningsmedlet och gnugga märkena.
 3. Upprepa tills hartset är helt borta. Var försiktig, hartsborttagningsmedlet lämnar märken på plasten.
 4. Lokalisera hartset noggrant före rengöring för att undvika andra märken.

Skrubba bort hartset för hand

I slutet av dagen dyker det upp hårda fläckar på bilens lack. Det var hartsfläckarna som svalnade och torkade i vinden. Sysslan blir svårare när hartset blir hårt. Vid denna tidpunkt, en enkel tvätt medtvåligt vatten inte längre tillräckligt. Försök att ta bort avlagringarna med naglarna. Så fort lite tar fart kan det hela gå i ett svep så länge man går försiktigt fram. För att späda ut hartset, ge lite vatten. Genom att gnugga försiktigt så repar inte nageln kroppen. För att korrekt lokalisera hartsfläckar är det bäst att rengöra karossen i ett väl upplyst utrymme eller i dagsljus.

Ta bort hartset genom att ändra temperaturen

Hartset får antingen ett klibbigt eller hårt utseende. Att leka med temperaturen eliminerar hartset. I fast tillstånd är det mer sannolikt att beläggningen lossnar plötsligt. Sticky, det lossnar lite i taget. För att stelna hartset, placera en isbit på märket. Under inverkan av kyla krymper den och blir hård. Det går sedan att ta bort det för hand.

För varm rengöring, använda en järn. Direkt kontakt mellan strykjärnet och färgen kommer sannolikt att lämna märken. Du måste lägga en pappershandduk på bilen. Målet är att värma hartset, inte att smälta färgen. Mycket av hartset fastnar på papperet. Det blir bara en liten del kvar att städa upp. När hartset har värmts upp, gnugga med en svamp eller trasa fuktad i vinäger för att ta bort fläckar från bilen. Det bästa alternativet är att värm vinägern eller späd den i varmt vatten. Att hålla en hög temperatur underlättar faktiskt rengöringen.

Använder bakpulver

de bikarbonat är en nyckelfaktor för ett framgångsrikt hushåll. Även för att tvätta bilar är detta rengöringspulver effektivt. Om harts fläckar bilen, använd bakpulver.

 1. Sprid detta pulver direkt på fläcken.
 2. Tillsätt några droppar citron-. Blandningen kommer att verka på det hartsbildande skummet.
 3. Låt stå i 5 till 10 minuter medan blandningen arbetar.
 4. Gnugga försiktigt med en svamp.
 5. Om fläcken inte försvinner, upprepa operationen.
 6. När hartset inte längre syns, skölj med kallt vatten.

Rengör hartset med tvättsprit

Förutom att vara avfettningsmedel, denaturerad sprit är en mycket effektiv rengöring. Denna produkt är lättillgänglig och dess pris överkomligt.

 1. Häll denaturerad sprit på en mikrofiberduk.
 2. Gnid in hartsfläckarna på bilen.
En färsk fläck lämnar utan alltför stora svårigheter. Å andra sidan, om hartset har satt in under lång tid, blir rengöringen svårare. Metylerad sprit fungerar bäst på det fortfarande klibbiga hartset.

Tvätta av med nagellackborttagare

Användbarheten av Nagellacks bortagning är inte begränsad till skönhetens värld. Denna rengöringsvätska hittar sin plats i rengöringsprodukter såväl som i en sminkväska. Hartset på bilen lossnar med några droppar nagellackborttagare. Observera att detta inte är vilken del av bilen som helst. Endast hartsmålat glas kan rengöras med lösningsmedel. Färgen kan försämras med lösningsmedlet. För att rengöra bilrutorna som är nedsmutsade med harts, gnugga med en bomullstuss indränkt i lösningsmedel. Tillhandahåll flera bitar av bomull i fall fläcken kvarstår. Skölj och torka med en ren trasa. För att undvika märken på glaset, kör en lätt fuktad tidning och sedan en mycket torr. Således lämnar hartset utan att lämna det minsta spår.

Liksom nagellackborttagare tar bensin också bort harts som fastnat på bilrutorna. Processen är densamma, endast den använda produkten ändras.