Hur tar man väl hand om sina hamstrar?

Gnagare, särskilt hamstrar, är bland de mest populära husdjuren. Dessa pälsbollar är ömtåliga och känsliga och kräver särskild uppmärksamhet, inklusive lämplig och regelbunden vård, för att hålla sig vid perfekt hälsa. Vilken plats ska man överväga? Vilken diet ska man planera för? Allt du behöver veta om den dagliga vården som krävs.

Vet hur du tar hand om dina hamstrar

Vilken bur ska man använda för en gnagare?

Valet av bur är viktigt för att garantera gnagares välbefinnande.

  • Planera helst för en stor, runt L60 X l30 X h40;
  • Föredrar horisontella stänger, på vilka dessa djur kan klättra;
  • I hamsterburen, överväg att ordna en kattlåda, en drinkare och en matare, helst gjorda av keramik, ett material som är tillräckligt tungt för att inte slås omkull och lätt att rengöra. Leksaker är också viktiga för gnagares välbefinnande. För detta ändamål, installera tunnlar, hjuls, broar Var trappa.

Var ska man placera buren?

Det ideala är att placera hamsterburen högt upp, speciellt på ett bord och i ett tillräckligt ljust rum. Håll buren kl skyddad från temperaturförändringar och utkast. Detta nattdjur behöver faktiskt lugn under dagen.

Vilken hygien ska man tänka på?

Gnagare som hamstrar, möss eller gerbiler kräver lite underhåll. De sköter städningen själva. Däremot kräver deras bur en regelbunden rengöring för god hygien. Denna operation består av att ta bort exkrementerna dagligen och helt fräscha upp ströet en eller två gånger i veckan. Dessutom är det viktigt att förnya vattnet och maten varje dag. När det gäller boet, byt ut det en gång i månaden samtidigt som du behåller några grundläggande element så att husdjuret håller sina lager.

Vilken diet för en gnagare?

Hamstern är ett allätande djur och kräver därför en varierad kost. Som sådan:

  • Ge torrfoder som hamsterkroketter, flingor, blandade frön eller havregryn;
  • Färska grönsaker och frukter samt animaliska proteiner rekommenderas också. För att förbättra matsmältningen, ge honom torrt hö regelbundet;
  • Vissa livsmedel bör dock undvikas som ägg, choklad, koffein, frön, jordnötter och saltade nötter eller rått kött. Nämligen att vissa växter är giftiga för gnagare. Bland dessa är oleandern.

Hur tar man hand om sina tänder och klor?

Hos hamstern växer framtänderna kontinuerligt. Det är därför nödvändigt att ta honom regelbundet till en veterinär-. En annan lösning, genom att erbjuda honom nötter och hasselnötter eller bröd dagligen, kan han naturligt fila sina tänder.

Känner till hamsterrasen

Hamstrar klassificeras i fem raser, nämligen ryssar, syrier, kineser, Campbelli och Roborovski. Deras skillnad ligger i deras storlek och färg. När det gäller storlek är dessa djur indelade i två arter: stora hamstrar och dvärgar. Den första familjen kan bli upp till 25 cm och den andra är bara 10 cm.